Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Erdal YILMAZ onu da denedim. Bugün Datça'daki PTT'ye gittim. Adamlara durumu anlatana kadar öldüm zaten. Valla abicim bize al diyorlar biz alıyoruz diyor onlar da.

Scudo
@Recep-Şahin

İtiraz prosedürü şöyle işliyor;

Öncelikle Ödeme Sayfanızın çıktısını alın, daha sonra Kredi kartı Ekstrenizin çıktısını alın. En Yakın PTT şubesine giderek. Vergiden muaf olmanız gerektiğini belirtin ve vergi iptali için EBYS üzerinden dilekçe göndermek istediğinizi söyleyin. EBYS kurum içi e-posta servisidir. Oradan bir memur size yardımcı olacaktır.

Dilerseniz gümrük müdürlüğüne dilekçe yazarak, itirazda bulunabilirsiniz.

aralık ayının başında EBAY'den aldığım 2 ürün, takipsiz kargoya verildiği için kayboldu, gelmedi.. takiplilerin hepsi geldi..

bu konuda PTT'ye şikayet maili gönderdim, ürünlerin görselini de ekledim, bu ve bu gelmedi dedim.. iki gün sonra PTT'den yetkili birisi aradı sizin adrese çalışan postacı eski bi memur yapmaz öyle şeyler dedi.. paketler sanki sadece bizim postacının elinden geçiyor, ülkeye girer girmez kaç kişi elliyor kimbilir.. Ayrıca kimsenin günahını almak için şikayet etmedik tabi, "takipsiz gönderiler ülkeye girer girmez kayıt altına alınsa, hatta 2-3lira kayıt ücreti bile öderiz yeterki kaybolmasın" dedim.. bu kadar basit bir sistemi bile uygulamak zor geliyor adamlara, "iş yükümüz zaten çok dedi" adam.. ekstra iş çıkarma şimdi demeye getirdi.

zaten bundan sonra 2-3dolar fazla öderim, çinden takipli yola çıkartırım, haftalarca boşuna beklemekten kurtulmuş olurum.. uzakdoğudan "free shipping" ve "takipsiz" demek net 20-30gün sürpriz bekleyiş demek..

bu arada son 5-6 alışverişimi AMAZON'dan yaptım, hem takipli gönderiyorlar hem de 8-9 günde geliyor, yurtiçi kargo eliyle teslim ediliyor. tabi öyle haftalarca beklemeyince ayrı bi güzel oluyor..

artık uzakdoğudan takipsiz birşey almam. en namuslu postacı bile zamanla kendini kaybedebilir bu başıboş sistemde.

@Türka¥

kesinlikle hiç ediyorlar ürünü çakallar,üşenmedim baktım çeşitli yurtdışı sitelerinden 13-14 alışverişim olmuş hepsi takipli,sadece bir (1) tane paketim takipsizdi oda gelmedi ben başka bir izah bulamıyorum.şimdi kim bilir garmin kimin elinde kim kurcalıyor kime satacak

Benim anlamadığım nokta, wiggle.co.uk sitesi takipsiz kargoyu 11,75$'a, takipli kargoyu 29,40$'a yolluyor. Aradaki 17,65$ fiyat farkı ile, nasıl bir işlem yapıyorlar da, kargolar takipli geliyor! Fark 3-5$ olsa anlayacağım.

Wiggle'da baska bir ilginçlik daha var, yuksek fiyatli veya buyuk ebatli bir sipariste bedava kargo seçerseniz bile (takip edilemez yaziyor) tracking number veriyorlar.
Forumdan bir arkadasimiz bilgi verdi ben de zonda jant siparişi verdim hakikaten de takip numarasi verdiler...

@Türka¥

postanelerde takipsiz gonderileri teslim alan memurların herhangi bir sorumlulugu yok. bir cuval malzeme geliyor o cuvalın icinden cıkar/cıkmaz memur getirir getirmez tamamen oradaki calısanların insiyatifinde.

takip numarası var ise memurun uzerlerine zimmetlendigi icin postanın kaybolması gibi bir durum olmuyor.

o nedenle yurt dısından takip numarasız urun almamanız sorun yasamamak acısından onemli.

@Expireme sizin zarf ne kadar ki pul yapıtıracak. elektronik pul oluyor genelde hani şu makineden geçiyorya. O makineden geçemeyenlere pul sanırım. Ayrıca pul olmasa bile alması gerek gelince yapıştırır gönderir. İlginç.

@Taxonera ya bileklik var içinde ben makinayla göndermiyorum dediğini gibi geçmiyo ve adamlarda yok pulumu gelmiyor demekte

Haksız yere gümrük vergisi çıkartıldıktan sonra bugün en sonunda 212 567 6565 nolu telefondan UKİM'e ulaştım. Görevli evraklarımı bir dilekçeyle beraber PTT'ye götürmemi oradaki personelin de EYBS'den onlara göndermesini söyledi. Dilekçemi hazırladım, Merlinden sipariş çıktımı, kredi kartı ekstemi aldım, işten de izin alınca PTT'ye doğru yola koyuldum. PTT'ye varınca durumu anlattım ilgili personele yönlendirildim. Görevli personel evraklara ilk defa görmüş gibi baktıktan sonra tarayıcılarının bozuk olduğunu söyledi.(Bu arada bu kurumun iletişim sağlamak fakat arkadaşlar bırakın vatandaşın paketlerini, kendi iç yazışmalarını dahi ulaştırmaktan aciz) Sonuç olarak görevli merkeze gönderelim onlar gönderir dedi(inşallah). Ben de o zaman size bırakıyorum diyip mutabık olduktan sonra evrakları bırakıp ayrıldım.

Not: Arkadaşlar lütfen size herhangi bir soru soran veya bir şekilde muhatap olduğunuz kişilere ''sen'' yerine ''siz'' şeklinde hitap ediniz. Özellikle hizmet sektöründe çalışan ve memur olan kişilerin bu konuya dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MEVLÜT M. TUTMAZ
@Erdal YILMAZ wiggle sitesini bilmem de, EBAY sitesinde hangi satıcıyla iletişim kursam "3 dolar fark ödersen takipli göndeririz" diyor.. bu da gayet mantıklı aslında, sürpriz final olmuyor en azından.

@Türka¥

ebay üzerinden yaklaşık 50 kez ürün aldım, ürünler geç geliyor ama, 4-5 yıl içerisinde toplasam 2 kez aldığım ürün kayboldu. wiggle daha profesyonel bir site olmasına rağmen, kaybolma olaylarının olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda en iyisi, merlincycles.

@Türka¥ Bende ilk yurt dışı alışverişimi takipsiz gönderdi satıcı ebay den beklemedeyim yazılanları okuduktan sonra boşa bir bekleyiş sanırım inşallah değildir.

wiggle'dan 18 gün önce aldığım ürün, bu sabah elime ulaştı. Kaybolmadığı için şükrediyorum. :D

@Erdal YILMAZ
İnşallah benim kargom da gelir [emoji3]

Ben de postanede çalışan dağıtıcıların çok büyük oranda dürüst olduğunu düşünüyorum. Gelmeyen hiç bir ürünüm olmadı . 4 ay sonra geldi yine de geldi. Bir keresinde takipsiz bir ürün kayboldu. PTTye mail falan attım. Tam paypalden parayı geri isteyecektim. Biri beni aradı. Abi kutun torbanın en altında kalmış. Belki 1 aydır orada farkedememişiz , getireyim mi dedi.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Geri