aralık ayının başında EBAY'den aldığım 2 ürün, takipsiz kargoya verildiği için kayboldu, gelmedi.. takiplilerin hepsi geldi..
bu konuda PTT'ye şikayet maili gönderdim, ürünlerin görselini de ekledim, bu ve bu gelmedi dedim.. iki gün sonra PTT'den yetkili birisi aradı sizin adrese çalışan postacı eski bi memur yapmaz öyle şeyler dedi.. paketler sanki sadece bizim postacının elinden geçiyor, ülkeye girer girmez kaç kişi elliyor kimbilir.. Ayrıca kimsenin günahını almak için şikayet etmedik tabi, "takipsiz gönderiler ülkeye girer girmez kayıt altına alınsa, hatta 2-3lira kayıt ücreti bile öderiz yeterki kaybolmasın" dedim.. bu kadar basit bir sistemi bile uygulamak zor geliyor adamlara, "iş yükümüz zaten çok dedi" adam.. ekstra iş çıkarma şimdi demeye getirdi.
zaten bundan sonra 2-3dolar fazla öderim, çinden takipli yola çıkartırım, haftalarca boşuna beklemekten kurtulmuş olurum.. uzakdoğudan "free shipping" ve "takipsiz" demek net 20-30gün sürpriz bekleyiş demek..
bu arada son 5-6 alışverişimi AMAZON'dan yaptım, hem takipli gönderiyorlar hem de 8-9 günde geliyor, yurtiçi kargo eliyle teslim ediliyor. tabi öyle haftalarca beklemeyince ayrı bi güzel oluyor..
artık uzakdoğudan takipsiz birşey almam. en namuslu postacı bile zamanla kendini kaybedebilir bu başıboş sistemde.