Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@tanchu Komşulara sordum ama haberi olan yok zaten teslim alan kişi yerinde de benim ismim yazıyor. Yarın Kadıköye gidecektim zaten gidince soracağım.

Scudo
uzakdoğudan gönderilen bir paketi, PTT ilk defa çok kısa sürede bana ulaştırmak üzereymiş ama bugün ben evde yoktum (hay aksi) :D

https://i.hizliresim.com/n24WRa.jpg

Geçenlerde gelen paketi postaneden almak için gittiğimde ben de de dağıtıcıya verildi-Cihet yazıyordu. Ben de saf saf arkadaşlar cihat kim bizim paket ondaymış diye sesleniyorum çalışanlara. Allah'tan onlarda bu yazılanı bilmiyormuş, hatta cahit diye bir çocuk varmış o sandılar, postane de cahit bir süre arandı. Neyse paket dağıtıcı başka bir elemandaymış gün içerisin de teslim ettiler.

@existentialist-j Aman abi dikkat edin bunlar imzasız teslim oluyor bugun benim siparişlerim geldi allahtan satıcı iyi çıktı işte olduğum dolayısıyla alamadım pzt alıcam olay şu normalde sizin imzanız olmadan teslim edemiyorlar ama bu aliexpress'ten gelen siparişlerde nedense teslim etmek gibi bir zorunlulukları yok postanede bu sebeple kabul etmiyor yani postaneye bırakın oradan alıcamda diyemiyorsunuz posta kutusuna yada kapınızın önüne bırakıp gidebiliyorlar. Bu sebeple çalınma olasılığı yüksek insanlar para veriyorlar mağdur olanlar çok bu durumdan.

@Utku D Dediğim olaydan bir gün sonra postacı geldi. Dediğiniz gibi ne kimliğe baktı ne imzamı aldı. Sorduğumda da gerek yok dedi. Yarım saat geç gelse evde olmayacaktım o zaman nolurdu kim bilir.

Olayı şöyle ele alayım ; Öncelikle bu zamana kadar sayısız takipsiz ve takipli alışverişlerim oldu yurtdışından. Aliexpress,ebay,merlin gibi sitelerden gelen ürünlerin çoğunun takipsiz olduğunu biliyoruz ve buna göre alıyoruz.Takipsiz olduğu için de PTT çalışanının imza almak gibi bir zorunluluğu yok ve doğal olarak kapıya bırakıyorlar,burada posta dağıtıcılarını suçlamak yersiz olur. Takipli ürünlerde böylr bir şey yapamazlar zaten çünkü başlarının yanacağını biliyorlar. Keşke her site takip numarası verse de böyle sorunlar olmasa ancak ptt özellikle son 2-3 aylık periyotta gayet hızlı çalışıyor. ( benim gözlemim )

benim paketi öğleden önce getirdiler, önce kimliğime baktı sonra da imza aldı.. yalnız gelen eleman hiç postacı gibi giyinmemişti, gayet sivil kıyafetlerle geldi.. ptt nin farklı bi birimimi acaba bu kadar hızlı getirmezlerdi normalde :D

Benim de merlin den aldığım ürünler üç günde elime geçti (Bugün). Yalnız geçen çinden aldığım bir ürün uzun süre elime geçmedi ptt ye uğradım yok dediler, bir iki hafta sonra dağıtıcı arkadaşı gördüm "yoktu olanı getiriyoruz zaten" dedi, bir kaç gün sonra şubeden beni arayıp "yurt dışı paketiniz var 20-25 gündür bekliyor burada, geri göndericez" dediler o_O Her zamanki dağıtıcı izne ayrılınca sapıtmışlardı biraz. Yine eskiye nazaran buna da şükür diyoruz.

Bike-Biscount.jpg

Anormal giden bir şeyler var sanki.:kötü: Biraz daha beklemeli miyim.? Yoksa irtibata geçeyim mi.? Sizler ne düşünüyorsunuz.? Bu arada, siparişim(2 adet telli dış lastik, 2 adet iç lastik, 2 çift balata) Bike-Discount'tan.

@soul_boy Birkaç gün gecikmiş. Bugün yarın yurtiçine girdi bilgisi eklenir bence. Daha fazla bekleyeceğinizi ben pek sanmıyorum. Bu dönem bu gecikmeler yaşanıyor, yoğun bir döneme denk gelmiş sizin sipariş.

@Deniz Tezcan

Hakikaten öyle oldu. Black Friday'e denk gelmesin diye dua ettim ama sanırım kabul görmedi. :)
Dediğiniz gibi biraz daha bekleyeyim o zaman. Teşekkür ederim. :harika:

Benim yurtdışı takip no'da sadece müşteriden alınmıştır yazmasına rağmen kargo 2-3 kez gelmiş adresi bulamamışlar. Bir şekilde telefonumu bulup ulaştılar, sanırım sistemde hata oluşmuş. Telefonu bulamasalar hiç haberim olmayacak.

Wiggle da ürün için ptt takip no yazmıyor.genelde ptt nin RU ile başlayan bir kodu oluyor Merlin den öyle takip ediyorum ama wiggle da sadece order number var.Tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

Eğer çalışıyorsanız, paketlerinizi şirkete getirtmeye gayret edin, tabi şirketten falan da birşey demiyorlarsa.

Yarı kamu bir yerde çalıştığımdan, takip imkanı olsa da olmasa da oraya istiyorum. PTT ile gelecekse, adamlar da önemli birşey önemli belge falan sanıyorlar, gelmemezlik, kaybolma, "abi geldik bulamadık" vb. işler olmuyor. Teslim etmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Kurumun avantajı diyeyim :)

Bu arada bende de bir defa "teslim edildi" diye mesaj göründü. Ürün ulaşmamıştı halbuki. Satıcıyla temasa geçtim, tabi o da kontrol ediyor, "e teslim almışsın birader" modunda :) Neyse bir daha yollayayım dedi. İkinci ürün yola çıktığı sırada benim ürün geldi birkaç gün sonra. Gelen PTT görevlisine sordum, abi bendeydi gönderin, teslim aldım dağıtıma çıktım diye öyle yazılmıştır, nasıl olsa o gün teslim ederim diye ama olmadı, bazen sistem öyle gösteriyor dedi :) Len dedim öyle görünce ben de satıcıya "kayıp oldu" diye mesaj gönderdim adam şimdi tekrar gönderiyor dedim. Yok abi kaybolmaz bizde merak etme dedi :)

Bir defasında da Microsoft bana ürün CD'si gönderiyor, şu kadar zaman geçerse bize haber verin diyor. Aradan o kadar zaman geçti, hatta biraz daha bekledim, ürün ortalarda yok. Kayıt açtım, dedim böyle böyle bu kadar gün geçti, bana gelen giden yok. Aaa tamam çok özür dileriz, bir daha yolluyoruz. Yolladılar... İki aynı CD aynı gün aynı anda, ayrı paketler halinde elime ulaştı, "al lan al, ne CD'ymiş beee" der gibi :D

Ebay den siparişim var ve yurt dışından ilk defa alışveriş yaptım ayın 3 ila 24 ü arası teslim tarihi ön görmüşler, ama buradaki mesajları görünce aklıma soru işaretleri takıldı. Dur bakalım.. Ne olur ne olmaz..!

Aynı zamanda 10 parca urun aldım 8 geldı 2 sı hala gelmedı sureyı uzattırıp duruyorum bakalım ne zaman gelcek 2 ci aya gırıyoruz :D

@soul_boy
Sıkıntı yok... Eğer DHL ile aldıysan, bike-discount' tan hava alanına gelene kadar baya süre geçiyor. Bike-Discount un çalıştığı DHL' nin yerel bir posta/koli kuruluşu. Türkiye nin PTT si gibi =). Paketin eline PTT ile ulaşacaktır, rahat ol.

• Beğen
Tepkiler: soul_boy
Geri