Merhaba arkadaşlar, bu yazıda bike-components sitesinden aldığım 75euroyu aşan siparişimin bana geliş aşamalarından bahsedeceğim, umarım size yol gösterir.
bike-components sitesinde 1 çift dış lastik, 1 adet de km sayacı beğendim ancak bunların toplamı 88euro idi. Hal böyle olunca hesap yaptım ve ayrı ayrı isteyip iki farklı kargo ücreti ödemek hem vergi vermekten daha karlı olacaktı hem de bana ulaşması daha kolay olur diye düşündüm. 2 Ağustos akşamı ayrı ayrı iki siparişimi verdim. 3 Ağustos sabahı bike componentstan mail aldım 2 ürünümü tek kargo yapıp tek ücret alıp o şekilde yollamışlar. Bunun üstüne meramımı açıklayan mail attım, iyi niyetle yaptıklarını düzgün bir dille anlattılar ve artık yola çıktığını, bir dahaki sefere bunu önceden yorum yoluyla dile getirmemin yararlı olacağını söylediler. Velhasıl-ı kelam siz bu amaçla 2 kargo yapmayı düşünüyorsanız ya satın alımda belirtin ya da bir gün arayla sipariş edin.
4 Ağustosta sanıyorum Almanya'nın gümrüğünde bekleyip onay aldıktan sonra 5 Ağustosta koli Türkiye'ye doğru yola çıktı.
7 Ağustos sabahı koli Türkiye'ye geldi ve öğlen gümrüğe sevk edildi. PTT işyerine İstanbul UKİM'e girdi.
8 Ağustos'ta, kolinin değeri 75euroyu aştığı için gümrükte vergi bedeli 48TL olarak tayin edildi ve İstanbul KİMe gönderildi.
10 Ağustos sabahı kargomun bulunduğum ilçe merkez şubesine geldiğini ve akabinde dağıtıma çıktığını gördüm, bunu takiben öğleden önce kargom elime ulaştı.
PTT memuru kapıda benden, bana yüklenen vergiyi tahsil etti ve gitti.
Sonuç olarak 2 Ağustosta siparişimi verdim 10 Ağustosta elime ulaştı. Koli vergiye tabi olmasına rağmen kağıt işlemleri uzun sürmedi, en güzel yanı da vergiyi kapıda ödeme imkanımın olmasıydı.
Bu da paketim.