Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@x-rayted yasada spor ayakkabısı treking ayakkabısı gro-tex vs diye geçiyor. Kısaca işiniz şansa kalmış. hertürlü 77 lira gümrük yiyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Scudo
Merhabalar yanlış konuya yazıyorsam kusuruma bakmayın. Ben bike-components.de sitesinden alışveriş yapacağım ama düşündüğüm toplam tutar 75 euronun üzerinde. Vergi direk gelecek pakete mi kesiliyor yoksa içindeki ürünlere mi bakılıyor. Almayı düşündüklerim ise gidon, gidon boğazı, bir çift dış lastik.

Bu PTT'den memnun olan bir tek ben miyim :koptum:

Yavaş belki ama garanti. Takip sistemi iyi çalışıyor.
Eleman evde bulamayınca arıyor, ne yapayım diye soruyor. Komşuya ver, oraya bırak, şubeye götür vs deme imkanı var.
Peki yurtiçi kargo ne yapıyor? Paketi hiç getirmediği halde evde bulamadık diyor. Bildiğin yalan söylüyorlar. Şikayet falan fayda etmiyor defalarca aynı şeyi yapıyorlar.

peki ya MNG kargoya ne demeli???

PRŞ günü ankaradan gönderilen paketi CUMA günü istanbuldaki aktarma merkezine götürür,
CMT öğlen izmire ulaştırır, CMT yarım gün olduğu için dağıtıma çıkarmaz,
sen şubeye gidip almazsan en temizinden PZT sana teslim eder..
yani 4 günde teslim etmek için çok uğraşıyorlar, şahsen yaşadım bu olayı :cool:

Arkadaşlar çinden gelen aliexpress v.s. den gelen paketleri az ve tek tek alın aralıklı alın kayıtlı posta şeklinde alın. Zaten oradan gift yani hediye diye gönderildiği için pek sorun olmaz.

Bana çinden fotoğraf makinesi tepe flaş geldi. Kayıt no ile gittim. Adam versi imza attım aldım içinde ne var diye sormadı. Kutuyu birisine içinde iphone var desem inanırdı. Öyle bir kutu. Yüklü ve büyük paket oluşturmayın.

Benim nacizane tavsiyelerim bunlar

Merhaba,

Benimde bir sorum olacak.

Bikediscount sitesinden 200€'luk bir alışveriş yapacağım ve DHL ile gönderilecek benim burda merak ettiğim DHL firması ardiye ücreti alıyor mu ? Almıyor mu bunju öğrenmek istiyorum. Vergi her daim vereceğim ama ardiye ücreti vermek istemiyorum.

@Tolga Çelebi
Bikecomponentsde dhl ile gönderiyo fakat buraya kadar dhl ile gelmiyo türkiye kısmında ptt devreye giriyo...Bu deutsche postun dhl i direkt özel olan dhl kısmıyla yollamıyolar dolayısıyla ardiye ücreti almıyorlar

@Anonim

Çok sağolun bende biraz önce DHL'yi aradım sadece DHL Express olunca ( hızlı ) ücret alıyorlarmış. Deutsche Post'ta PTT gibiymiş zaten.

@Mustafa Kocabaş
Yok, ben de memnungillerdenim. Takip sistemi ile çok oynadılar yalnız. O yüzden ben bir kaç kez kargo kayboldu sandım ama artık onu da çözdüm. Tekrar sistemi değiştirene kadar idare ediyorum. Eleman da evde kimseyi bulamazsa alttaki dükkana bırakıyor, oraya alıştırdım hepsini. :)
Yurtiçi de aynısını yapıyor ama Aras'la defalarca papaz olmamıza rağmen getirmiyor. Tekrar aynısını yapsalar da artık gelmediklerini anladığım an hem merkez sitelerindeki mail adresine hem şikayetvar.com'a hem de "bak böyle bir halt ettiniz ben de karşılık olarak sizi buralara şikayet ettim haberiniz olsun" diye şubeye mail atıyorum. Akşam 9 bile olsa birisi çıkıp getiriyor kargomu. Ama mümkün mertebe kendilerini tercih etmiyorum artık.

yurt dışı alısverıste gumruge tabi olmaması ıcın 3 parca urun sınırlaması aynı urun ıcın mı yoksa toplamda 3 urun ıcın mı ?

Yorumlara tesekkurler

@onur6115

Muhtemelen aynı üründür . Bakın benim şu paketim sorunsuz bana teslim edildi.
2 adet aynısından suluk
gidon sargısı
gidon dropbar
gidon boğazı
yani toplam 4 kalemde 5 parça üründü. Vergi de çıkmadı incelemeye de girmedi. Direk teslim

• Beğen
Tepkiler: Bisikletliyaşam
Arkadaşlar boşuna kasmayın açıkçası memurun o andaki tutumuna bağlı gümrük çıkıp çıkmayacağı, 3 parça 5 parça farketmiyor...Bu aralar devlet işe uyandı ve daha sıkı takip ediyorlar...Bir defa pırlanta aldım baya baya 400 usd lik fiyatı vardı...Bişey çıkmadı...Bir kere aynı anda 20 adet pırlanta test cihazı aldım bayiilerime dağıtmak için ki gümrüğünü ödeyecektim ki şirkete kadar geldi postacıyla ne vergi ne bişey...Bir kere 42 usd ye bi yelek aldım 34 tl vergi çıktı...Yani benim tecrübe ettiğim o anki yoğunluk ve memura bağlı...Hımm üzerinde fatura varsa başka illa ki bakarlar...

Arkadaşlar merhaba.Ben chain L yağdan alcam ama gümrükte takılır mı?

Merhaba arkadaşlar, bu yazıda bike-components sitesinden aldığım 75euroyu aşan siparişimin bana geliş aşamalarından bahsedeceğim, umarım size yol gösterir.

bike-components sitesinde 1 çift dış lastik, 1 adet de km sayacı beğendim ancak bunların toplamı 88euro idi. Hal böyle olunca hesap yaptım ve ayrı ayrı isteyip iki farklı kargo ücreti ödemek hem vergi vermekten daha karlı olacaktı hem de bana ulaşması daha kolay olur diye düşündüm. 2 Ağustos akşamı ayrı ayrı iki siparişimi verdim. 3 Ağustos sabahı bike componentstan mail aldım 2 ürünümü tek kargo yapıp tek ücret alıp o şekilde yollamışlar. Bunun üstüne meramımı açıklayan mail attım, iyi niyetle yaptıklarını düzgün bir dille anlattılar ve artık yola çıktığını, bir dahaki sefere bunu önceden yorum yoluyla dile getirmemin yararlı olacağını söylediler. Velhasıl-ı kelam siz bu amaçla 2 kargo yapmayı düşünüyorsanız ya satın alımda belirtin ya da bir gün arayla sipariş edin.

4 Ağustosta sanıyorum Almanya'nın gümrüğünde bekleyip onay aldıktan sonra 5 Ağustosta koli Türkiye'ye doğru yola çıktı.
7 Ağustos sabahı koli Türkiye'ye geldi ve öğlen gümrüğe sevk edildi. PTT işyerine İstanbul UKİM'e girdi.
8 Ağustos'ta, kolinin değeri 75euroyu aştığı için gümrükte vergi bedeli 48TL olarak tayin edildi ve İstanbul KİMe gönderildi.
10 Ağustos sabahı kargomun bulunduğum ilçe merkez şubesine geldiğini ve akabinde dağıtıma çıktığını gördüm, bunu takiben öğleden önce kargom elime ulaştı.
PTT memuru kapıda benden, bana yüklenen vergiyi tahsil etti ve gitti.

Sonuç olarak 2 Ağustosta siparişimi verdim 10 Ağustosta elime ulaştı. Koli vergiye tabi olmasına rağmen kağıt işlemleri uzun sürmedi, en güzel yanı da vergiyi kapıda ödeme imkanımın olmasıydı.

Bu da paketim.

Photo 10.08.2015 18 32 26.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@ilkerdogan Bildiğim kadarıyla Bike Components'da en düşük kargo 14.95 euro. Bu da kabaca 45 lira yapar. Kendi fikrimi söyleyecek olursam, 45 lira boş yere kargo parası ödeyeceğime 50 lira vergi vermeyi tercih ederim. İkinci mesele, her ne kadar iki ayrı sipariş de vermiş olsanız arada zaman farkı olmadığı için ürünleriniz iki farklı paket içerisinde yan yana gönderilecekti. Yani Bike Components tek kargo yapmasaydı, çok yüksek ihtimal hem kargo hem de vergi ödeyecektiniz. Son olarak, kredi kartıyla yapıyorsanız alışverişleri, akşam vakti çok yüksek kur farkları olabiliyor. Bu yüzden mesai saatleri içerisinde alışveriş yapmanız faydanıza olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ilkerdogan
@M.Furkan Kurt ben geçen sene zincir yağı almıştım, yanında 2-3 parça da eşya vardı ve gümrüğe takıldı. Çağırdılar gelin kargonuz açılacak diye, gittik. Memur aldı yağ kabını, çalkaladı, açmaya çalıştı, açamadı, boş gözlerle kutudaki yazılara baktı, evirdi çevirdi falan ve tamam alabilirsiniz diyerek bizi yolladı. Uzun lafın kısası takılma ihtimali bir hayli yüksek çünkü bildiğim kadarıyla yasaklı ürünlerden biri.

Geri