Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Mahalle postanenizden soruşturun dediler, ben de uğraşmadım bir bardak soğuk su içtim.

Scudo
Evanscycles dan yakın zamanda ürün alan var mı ? Takipsiz kargo hızı ne durumda ?

Muhtemelen gümrüğe takılacak bir sipariş verdim. Ortada takip numarası da yok, ayrıca tam sınırda belki takılır belki de takılmaz.
Böyle bir durumda, eğer gümrükte fark edilip vergi vermek gerekirse, ve kurye eve getirdiğinde ben evde olmazsam ne oluyor ?

Takipsiz olduğundan ne durumda olduğunu da bilmiyorum.

@Özgür K.

Bire bir aynı durumdayım. 10 Nisan'da yola çıktı diye mesaj attılar. Henüz gelen giden yok. Belki de geldiler, onu da bilmiyorum.

@KaanG Keşke Wiggle'a iletseydiniz gelmediğini. ilgileniyorlar.

@soul_boy
Belli bir ücretin üzerindeyse DHL "Express" ile geliyor. Daha önce Edge 510 almıştım DHL Express ile 3 günde geldi.
Değilse PTT ile yolluyorlar. PTT ile gelense bir seleydi. 1 ay bekledim.

@Özgür K.

Takipsiz ise ve evde yoksan posta kutusuna sığıyorsa kutunun içine sokuşturuyor yok sığmıyorsa yere atıp gidiyor. Takipsiz olduğu için imza almayacağından atıp gider.

@Edip Dinçer Anladım. Kask almıştım, muhtemelen sizin sele gibi olacak. PTT'ye de güvenim hiç yok. Umarım gelir, süre önemli değil artık. :)

@soul_boy
Gelmeme gibi bir durum olacağını sanmıyorum.
Bugüne kadar sadece 1 ürünüm gelmedi, onda da yollayan taraf adresimi eksik yazmış, o yüzden gelmedi.

Ama yine de öyle bir şey olursa Evans'a mail atın, ya aynısını yollarlar ya da para iadesi yaparlar.

• Beğen
Tepkiler: soul_boy
Çok enteresan bir yurtdışı alışveriş deneyimi yaşıyorum. 77,37€ (6,83€ kargo dahil ve faturada belirtilmiş) olan siparişime ptt Çanakkale merkez şubede gümrük memurunca 46,60TL gümrük vergisi işlenmiş.

ptt.jpg

Bu yanlışlık için nasıl ve nereye başvuruda bulunmalıyım, yazılı dilekçe ile veya sözlü? Kargo hariç sipariş tutar 75€ altında çünkü. Daha önce kargo dahil 90 küsur € siparişim sorunsuz geldi. Bunda resmen saçmaladılar. Zaten acayip uzun bir bekleme süreci oldu. 3 Nisanda memlekete giren kargo 17 nisanda Çanakkale'ye ulaştı. Gümrüğe takıldığını, gümrük memurunun perşembe günü (23 nisan) gelip inceleyeceğini söylediler. Kutuda fatura varsa sorun olmayacağını da belirttiler sorunca. Fakat böyle bir saçmalıkla karşılaştım. Açıkçası bu parayı vermemek için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Benzer durumları yaşamış ve olumlu netice almış arkadaşlar var ise ve bu deneyimlerini paylaşırlarsa memnun olurum.

@avanak_abdi

Öncelikle geçmiş olsun yalnız benim bildiğim durum kargo bedeli ile birlikte 75 € altı olması gerekiyor şuan için pek bir yanlışlık yok gibi arkadaşlar mutlaka yorum yapacaktır.selamlar

@Yağız Gökmen

Yanlış biliyorsunuz, kargo hariç 75 euro sınır.

İşin enteresan tarafı kargo İngiltere'den geliyor ve gümrük de yanlış işlenmiş. %18 yerine %20. Ne yapmak gerekir bu vergiyi geri alabilmek için? Bir fikri, benzer deneyim yaşayan var mı?

ptt.JPG

Geçen hafta sonu bike-components ten sipariş ettiğim tanesi 14 €luk lastik çifti gümrüğe girmiş bana gümrüğe sunma ücreti çıkmış. İnşallah ekstra bir şey çıkmaz da elime ulaşır..

https://i.hizliresim.com/rQjq21.jpg
çin sabit 1 ay bekleme süresine döndü son gelen kargoların çoğunun parası iade oluyor 1-2 hafta sonra ürün ulaşınca tekrardan ödeme yapıyorum düşen ticaret hacmi ile dolmayan konteynerle mi ilgili acaba merak konusu

Alışveriş yapacağınız site CRC olsun. KArgoyu da ekstra ücret ödeyerek DHL'yi seçin. Ne sorun ne başka bir şey. Kafa kulak rahat. İrlanda'dan 4 günde ürünü teslim aldım :) 10 numara 5 yıldız.

Wiggle'dan aldığım ürünler hala yok ortada, 15 gün oldu. Bir daha takipsiz posta ile sanırım alışveriş yapmam

Benim de evans dan aldıklarım yok ortada. Siteye mesaj atınca da uygun çözüm sunmadan, doğrudan iade yapalım yada tekrar gönderelim diyorlar, her ikisi de sıkıntı. Hadi ikinci gönderimde hızlı kargo ile gönderseler tamam ama, ikinci defa da aynı şekilde gönderiyorlar, boş yere zaman kaybı.

Evansın kötü bir özelliği takipsiz olması işte böyle bir durumda iadeyi para şeklinde almak daha mantıklı...

Geri