Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Selam arkadaşlar. konu dışı olacak ama benim için önemli bir konu. İlmihal bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

ebay'den yaptığım alışverişlerde bazen ürün çok geç geliyor. Bende bu süre zarfında dava açıyorum ve 1,2 hafta bekledikten sonra ödediğim parayı iade alıyorum. Daha sonra ürün geliyor. Bu durumda geri ödemem dinen gerekli mi?

Scudo
@H.Genç

'İlmihal' bilmem ama hocam 'etik' değil. O satıcı da sonuçta ağaçtan toplamıyor. Hadi ağaçtan topladı diyelim, gönderim ücreti bile başlı başına bir maliyet satıcı için. Tavsiyem para geri iade edildiyse, satıcıyla tekrar iletişime geçip; tekrar ürünü almanız ve göndermemesini/geldiğini söylemeniz...

• Beğen
Tepkiler: tselim
@evrenozbilen

Hiç bir zaman ürünü tekrar istemedim. Bekledim ve sonunda para iadesi aldım. Ürün geldikten sonra da paypal üzerinden geri ödeme yaptım :)

@H.Genç
Evet veya paypal üzerinden tekrar ödeme yapmanız daha doğru olur. Ben sandım "parayı ödemeli miyim?"i sorguluyorsunuz ki sorunuzdan bu anlaşılıyordu. :harika:

@evrenozbilen

Aynen bunu soruyorum. Bazı ürünlerde geri ödeyesim gelmiyor. Gelmesi gereken zamandan 1 ay sonra geliyor.

Birde olayın şu tarafı var; normalde haklı olduğum bir konu(sonuçta anlaşmaya göre o süre içerisinde gelmesi lâzım) olmasına rağmen öderken paypal dolara çevirdiği için zarar ediyorum. Bir de geri öderken zarar ediyorum.

İstediği kadar etik olsun yada olmasın teee Aralık 1 inde verdiğim siparişin parasal iadesini bile paypal zoruyla şubatta alıyorum ürün Mart 1 de geliyor o ürünün parasını geri ödemeyeceğim. Adam o kadar çingeneye yattiki ödeyeceğim varsa bile ödemem dedirtti.

Kaç ay yahu yuh ama PTT halen sevk edildi yazıyor öyle kalmış durumda.

@Yavuz SOYLU

Paketlerin geç gelmesi satıcıdan kaynaklanmıyor. Tamamen PTT'nin sorumluluğunda. Bu yüzden satıcı ile tartışmanın anlamı yok. Satıcılar posta hizmetlerinin aksadığını bildikleri için para iadesi yapmadan önce son günlerine kadar bekliyorlar.

@muratcolakoglu Altı üstü 19 dolar ama mesajları göstersem bi bana hırsız demediği kaldı.. sırf bundan dolayı iade etmeyeceğim.

Satıcı zamanında kargoya teslim ediyorsa, satıcının suçu yoktur. Yurtdışı alışverişlerinizde ülkemiz için(prosedür yavaşlıkları sağolsun) 'al ve unut' sistemi mevcuttur; bunu göze alarak alışverişinizi yapmanızda fayda var. Paranız ve zamanınız kıymetliyse; hem cari açığa sebebiyet vermemek hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, ülke içi satınalmalar yapmanızı tavsiye ederim.

PTT ve gümrük kaynaklı sorunlar satıcıyı bağlamaz. Satıcı söz verdiği tarihte ürünü sevk edip söz verdiği zamanda ülkeye ulaştırdıysa, yani kendine düşeni düzgün yaptıysa hatası yoktur. Bizim dandik posta servisimiz nedeniyle ürünlerimiz 1 ay'dan uzun süre yok torbaya girdi yok torbadan çıktı bekleyip duruyor. Satıcıların genellikle bir günahı olmuyor. Eğer sevk etmesi uzun sürecekse de(çin sitelerinde özellikle) bunu zaten belirtiyorlar. Bu durumda da siz kabul etmiş oluyorsunuz.
Geçen ay aynı yerden 2 ayrı alışveriş yaptım. Birini Almanya'da bir adrese birini kendi adresime gönderttim. Almanya'ya giden 2 ayrı paket halinde gitti ve paket kocamandı(bisiklet jant seti). Pazartesi sevkiyat yapıldı. Paketlerin biri perşembe biri Cumartesi adresine ulaştı. 1 ay önce Türkiye'ye gönderdiğim bir paket ise hala ortada yok. Bizim kargoda yürütüldüğünü düşünüyorum. Ayakkabı da vardı çünkü içinde. Adamlar yeniden gönderdiler. Çarşamba günü sevkiyat yapıldı. Cuma günü Türkiye'ye geldi. Şu anda posta teslim bürosu mübadele servisine geldi diye yazıyor. Kim bilir ne zaman gelecek el kadar paket. İkisi de aynı yer. Biri Alman postası biri Türk postası farkı bu.
@H.Genç insanları kandırmamak için dini bilgilere ihtiyacınız yok. Vicdanınızı dinleyin yeter. Bir ürünün parasını insanların iyi niyetiyle geri alıp ürün elinize geçtikten sonra parasını ödemeyi teklif dahi etmemek en hafif tabiriyle samimiyetsizliktir. Sizin düşünce yapınızla düşünse bu satıcıların tamamı da "bana ne kardeşim ben gönderdim ürünü işte bu da posta kanıtı beni senin posta servisin bağlamaz" diyip çıkardı işin içinden. Eğer dolardan zarar ediyorsanız ve bu satıcının suçu ise bunu başka şekilde halledersiniz. Satıcının suçuysa dolar olarak paranızı iade eder siz de ürünü geri gönderirsiniz. Bu şartlar da işinize gelmiyorsa internetten alışveriş yapmak zorunda değilsiniz. Dezavanyajı olmayan hiç bir şey yoktur. Çok meşhur bir laf: her seçiş bir vazgeçiştir. Siz internetten alışveriş yapmayı seçecek ucuza almayı seçiyorsunuz ama bu tarz rahatlıklardan da vazgeçiyorsunuz. Ya da bedava kargo seçeneğini seçerek ucuzu seçiyorsunuz ama hızlı ve güvenli servisten vazgeçiyorsunuz. İlla dini boyutuna geleceksek haksızlıkla kazanılmış bir şeyin mutlaka bir şekilde çıkacağına inanıyorum.

@Yavuz SOYLU

Paketi süresinde aldığı halde para iadesi almak için almadığını iddia eden alıcılar var. Bu yüzden bazı satıcılar Türkiye'ye ürün göndermiyorlar.

@Çağrı Soylu

+1907 ... Ben de bahsettim 1-2 sayfa önce kasımda aldığım ürün ocakta gelmedi paramı geri aldım. O parayla üstüne ekleyerek başka yerden daha pahalıya aldım. Geçen hafta ürün geldi. 4 ay sürdü.. Şİmdi burada satmaya uğraştım. Kimse almadı. Mecburen adama parasını ödeyip gelenleri de bir köşeye atacağım.
Adam da çok şaşırdı. Paranı ödeyeceğim deyince...

Yalnız sorun bizim PTT değil çin postası da kaynaklı. 1 pakedim var..1 ayı geçti Çinde gümrükte bekliyor..

dx.com dan gelen cevap aşağıda .Diyor ki;

Son zamanlarda ÇİN devleti çıkan ürünler için daha sert güvenlik kontrolleri yapıyormuş. Demek bu nedenle gönderi çıkış süreleri çok uzuyor. Bu da şu demek : Çinden alışveriş yapmayın :) Yaparsanız da 4ay-5 ay teslimat sürelerine hazırlıklı olun..
Bu pakedim 12 şubattan beri Çin gümrüğünde.

Dear valued x-rayted,

Sorry for delay shipping .

It was on the way .As there is strict security check in cutoms recently,so it will take a longer time to arrive at you.sorry about that.

please continue to wait for it 1-2 weeks with your patience.

^-^

Best regards,

Chainreactioncycles ta kargo seçeneğini priority tracked seçtiğimizde ürünün türkiye içi dağıtımını ptt mi yapıyor ?

Tam buraya yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra bugün başıma gelen olayı aktarayım.
Wiggle'dan 10 Şubat'ta iki ayrı sipariş verdim(75 euroyu geçmemesi için iki ayrı sipariş). Siparişin birinde bir çift ayakkabı diğerinde ise bir çift pedal ile bir tshirt vardı. Geçtiğimiz hafta başında Wiggle'a siparişlerimin gelmediğini yazdım. Ayakkabı ellerinde kalmadığı için o siparişin parasını tamamen(kargo bedeli dahil) iade ettiler, diğer ürünleri de yeniden gönderdiler ve bu sefer takip edilebilir posta servisi ile gönderdiler. Pedallar ve tshirt dün elime geçti. Adamlara mail atıp ürünleri aldığımı teşekkür ettiğimi yazdım.
Bugün ise ilk siparişimin ürünleri geldi. Nasıl olduysa aynı posta servisi bir siparişi 1 haftada bir siparişi 1 ayda getirdi... Hemen iletişime geçtim. Pedalı ve thsirtü geri yollayacağımı ama ayakkabıların bende kalmasını istediğimi, yeniden parasını çekip çekemeyeceklerini sordum. Son durum şu. Ayakkabıların parasını yeniden aldılar ve onlar bende kalıyor. Diğer ürünleri ise geri gönderiyorum. Bir çok kere teşekkür ettiler.
Bu işler hep karşılıklı iyi niyete bakıyor. Ben hiç haber vermeyebilirdim. Bedavadan bir çift Sidi ayakkabımım, bir tane daha tshirt'üm ve satacağım hiç kullanılmamış bir çift Keo Classic 2 pedalım olabilirdi. Ama bu haksız kazancın bana ne faydası olurdu? Ayrıca bana karşı hiç bir lafımı şimdiye kadar ikiletmemiş, her ürünüm gelmedi dediğimde sorgusuz sualsiz göndermiş olan Wiggle'a bu ne kadar büyük bir haksızlık olurdu.

@Kerim BEŞER
DHL Express ile bu gün gönderdiler. Yarın gelir... :D Şansmı tam olarak bilmiyorum.

Vay arkadaş ben bu China Postu anlamadım yavv :(
5 şubatta sipariş ettiğim 11 Şubatta postaya verilen sele altı çanta hala Çinin bilmemne şehrinde çıkış gümrüğünde bekliyor. Buna karşın 27 şubatta sipariş ettiğim 1 Martta kargoya verilen forma bugün elimde. Çinden bu kadar erken gelen hiç bir şey olmamıştı bugüne kadar.

Singapore Post Registered Air Mail hakkında bilgisi olan var mı? Registered olduktan sonra alışveriş sitesinden sadece Registered Air Mail yazanı mı seçmeli yoksa az daha hızlı diye bu seçilebilir mi? Aralarında 1,5$ fiyat farkı var sadece.

İngiltere den takipsiz posta ile ayın 4 ünde gönderilen siparişim 9 unda ptt tarafından teslim edildi. Çok ilginç.
Ama ayın 5 inde gönderilen halen gelmedi.

İngiltere ( rapha) dan aldığım sipariş normal kargo seçmeme ve gece sipariş vermeme rağmen 1.5 günde rekor hızla teslim oldu. evet Pazartesi vermişler kargomu salı öğlen şirketteydi. Türkiyede bu kadar hızlı kargo aldığımı hatırlamıyorum açıkçası

konuyla pek alakalı değil ama geçen sene sterlin yenilenmiş bir arkadaşımın elinde eski sterlinler duruyor döviz büroları yüzde 20 zararla alıyor bu sterlinleri yenileri ile değiştirecek yer varmıdır?

Geri