Scudo Sports

PTT Kargo

Arkadaşların dedikleri doğru. Yanlız şöyle birşey var, kimse bana demesin ki "fatih'in durumuna düşsem ben ağzımı açmam". Bal gibi de söveceksiniz o grev yapanlara. Belki sinirinizi atmak için beşki başka bişey için.

Tabii bu sövmeyi dile getirip getirmemek farklı bir mesele. Burada Fatih arkadaşımız dile getirmiş. Fazla üstünde durmamak gerekir diye düşünüyorum.

Bunun haricinde meselenin köküne inersek böyle bir olay karşısında tepki kurumsal anlamda PTT'ye gösterilir ki zaten esas muhattap PTT'dir.

Önemli not: Sövmek kelimesi küfür etmek olarak algılanmamalı. Tepkiyi söz ile veya yazılı olarak "hararetli" bir şekilde belirtmek diyelim.

Scudo
@muratcolakoglu

Birden fazla kez, TV kanallarında çıktı bu haber. Kaçırmışsınız.

Grev yapanlara kUfur etttıgımızı,edebılecegımızı,edılebılecegını dusunmenız ve bundan oldukca emın olmanız ayrı bır sosyolojı konusu ve oldukca vahım bır durum.

Arkadaşlar buradaki satışlarda da bir çok arkadaş hep PTT ile olursa falan diye ucuz olmasını öne sürerek PTT'yi istiyor. Ben hep 2-3 tl farka rağmen özel kargolara yöneliyorum. Herşeyi geçtim paketi alıp üstüne kağıdı yapıştırıp sıradakine geçecek zannedersin süveyşten yük gemisi geçirme işlemleri yapıyor. Sıraya girmeye, o kurumdakilerle kısacası devletin hiç bir memuru ile muhatap olmaya değmez. Her zaman derim. Allah kimseyi devletin adamıyla bürokrasi ile sınamasın. Annem babam memur yine de ben bunu böyle bilir böyle söylerim.

İşin kötü tarafı evencycle'dan ürün aldım. İnşallah sorun olmaz.

Ne yazık ki başa gelmeden anlaşılmıyor. Burada grev yapanlara sövenler, şikayet edenler de mevcut düzene göre potansiyel işsiz ve grev katılımcısıdır.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
PTT kargo tıkır tıkır çalışıyor. hatta greve gidildiğini duyan vatandaşlardan sonra iş yükü hafiflemiş.

@Barış TURAN

1. Küfür olmadığını belirttim.

2. "etttıgımızı,edebılecegımızı,edılebılecegını" ne demek afedersiniz? Böyle garip şekilde ardışık sıralamalar yaparak neyi amaçladığınızı aşağı yukarı tahmin edebiliyorum.

Herneyse, neyi amaçlarsanız amaçlayın 1. maddede belirttiğim husus zaten bu yazınızı "yazmak için yazmak" güdüsüyle yazdığınızı kanıtlıyor. Ama ha, sakın "ben hata yapmışım, sıkıntı bende" tarzı erdemli davranış göstermeye falan kalkmayın. :)

Arkadaşların dedikleri doğru. Yanlız şöyle birşey var, kimse bana demesin ki "fatih'in durumuna düşsem ben ağzımı açmam". Bal gibi de söveceksiniz o grev yapanlara. Belki sinirinizi atmak için beşki başka bişey için.
Burdan cıkardıgım sonuctan yola cıkarak yazdım dusuncelerımı,ınsan karsısındakını kendı gıbı bılırmıs.Bızım de kufrettıgımızı dusundugunuze gore sız kufredersınız demekkı aynı duruma dusersenız.Benım dıle getırmek ıstedıgım herkesın dusuncelerınden bu kadar emınmıs gıbı yorum yapmak bıraz rısklı.ne polemık yaratmaya ne de agız dalasına gırmeye calısmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
(link)

Bugün haberlere gözatarken gördüm. Empati kurmak en mantıklısı herhalde böyle bir durumda.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
Arkadaşlar PTT kargo ile bisiklet yollicam karşı ödeme var mı PTT kargoda bilmiyorum daha önce yollayan varsa yardımcı olur mu ?

Hatırladığım kadarıyla siz yinede ücreti veriyorsunuz karşı taraf teslim aldığında ücretini veriyor ve siz daha sonra ptt'den geri alıyorsunuz. Söylediğim şey 2008'lerde böyleydi.

Hiç bir ücret ödemeden alıcı ödemeli olarak karşı tarafa yollayabilirsiniz.

Güzel bir şekilde paket yapıp en yakın şubeye gidin ve karşı ödemeli kargo göndermek istediğinizi belirtin , ardından görevli slze bir form vericek ve o formu dikkatli bir şekilde doldurun. Satış miktarını yazacaksınız fakat burada dikkat etmeniz gereken konu misal bisikleti 2 milyara satıyorsunuz fakat ptt karşı ödemeli olduğu için bu işlemden hizmet bedeli kesmektedir. Siz 2 milyar değil de 2 milyar 10 tl gibi bir rakam girin. Eğer kargo masrafını da karşı taraf ödeyecek ise bunu belirtin ve kargonuzu verin. Eğer PTT hesabınız yok ise ve para adınıza gelecek ise bu işlem için de karşı taraf kargoyu alıp parayı gişe görevlisine verdiği zaman , onların vermiş olduğu bir numara var , o numarayı mutlaka alın çünkü parayı çekmek için gittiğiniz zaman çoğu PTT görevlisi hesaba para geçip geçmediğini anlamak için adınızdan bakar fakat bu şekilde geç düşer. Karşı tarafın vereceği numarayı görevliye uzatın o numaradan bakıyorlar. Bu şekilde daha hızlı almış olursunuz.

@Engin ATAL

Yaptığınız açıklama karşı ödemeli kargo gönderim işlemi değil maalesef. Kapıda ödemeli alışveriş in tarifini yapmışsınız. Eğer bisikletin fiyatını satın alan kişi kargo eline geçince ödeyecekse evet işlem bu şekilde olacak ama bisikletin ücreti alındı ise sadece karşı ödemeli kargo olarak gönderilecek. Alan kişi sadece kargo ücretini ödeyip paketi alacak. Bu işlem içinde bisikletin kutulanıp ptt işyerine götürülmesi ve formun satış miktarı bölümüne dokunulmadan karşı ödemeli gönderi seçeneği işaretlenerek gönderici ve alıcı bilgilerinin doldurulması yeterli. Zaten gidilen ptt şubesindeki kişiye durum izah edildiğinde yapmanız gerekeni söyleyecektir.

@Ömer KARAN

Kusura bakmayın Ömer Bey , ben kapıda ödemeli kargo sandım. Açıklama ve düzeltme için teşekkürler.

@Ömer KARAN

Yakın zamanda karşı ödemeli yolladım. Kapıda ödeme gibi bir sistem var..
Siz ödüyorsunuz kargo ücretini, daha sonra ücret karşı taraftan alınıp size geri veriliyor.
Tabi PTT hesabınız yoksa komisyon kesiyorlar..

PTT dekileri benden irsaliye ve fatura talep etmişlerdi. var mı sizden de talep eden şube?

Bir ay kadar önce kamera lensini kapıda ödemeli olarak PTT ile göndermek istemiştim. Olmadı, görevli artık bu tür gönderimlerde fatura veya maliyeden kar amacı güdülmediği mi o tarz bir belge gerektiğini söylemişti. Ama şimdi benim gittiğim yer böyle diye diğer yerlerde ister mi bilemem. Her zamanki gibi kurallar keyfi.

bende geçen hafta bir kargo verdim, Ptt kargoya, karşıdan ödemeli şekilde yollayacaktım ki, görevli fatura. vs. gibi bir makbuz istedi.

Merhaba Arkadaşlar...Ptt'den 5 lira ücret Karşılığında Hem Hesap Açtırmıştım Hem de Adıma Ücretsiz Kart göndermişlerdi Atm'lerden Paramı daha hızlı yatırıp çekebilmek için(Alalı 5 6 ay oldu ama Yurt dışı için daha dün denedim).Daha önceden Yurt dışından alışveriş yapan arkadaşları görmüştüm Hep Banka Kartı ve Ön Ödemeli Kartlardan bahsetmişlerdi...Ben Dün Ptt Hesabıma Para Yatırdım bir miktar.Kartta Maestro yazıyor ve PTT herhangi bir Aylık yıllık aidat vs. almıyor bizzat Görevliye sordum.Eve geldim bakalım mal alabilecekmiyiz öylesine deniyordum Merlincycles Sitesinden bir ürün seçtim ve ürün onaylandı bugün'de baktım Kargo Numarası verdiler...Diğer Sitelerden'de yakın bir zamanda deniyeceğim ama alacağımı umuyorum Çünkü KArt Normal Kredi kartı gibi lakin paranı yatırıp öyle alışveriş yapabiliyorsun...Boşuna Kredi Kartı,İninal Kart,Paypal Kart vs.. uğraşmayın....5 Lira Karşılığında Kartta Adınız vs'de yazıyor..Aldığım Ürün Türkiye Kur fiyatından geldi ve Ptt bir kuruş almamış...Birde Ptt Hesabınızı Kapattığınız Zaman 5 Liralık ücreti geri veriyorlarmış..

Geri