Scudo Sports

PTT Kargo

Artı olarak özel kargo şirketleriyle bir muhabbetiniz tanıdığınız varsa şubeden teslim yazan koskoca koliyi evinize kadar getirebiliyorlar. Misal Edirne'den ailemin gönderdiği kargo (ailem benim derste olacağımı düşünerek) şubeden teslim göndermişler hatta kolide de büyük harflerle şubeden alınacak yazıyordu. Bana torpil yapıp adresime kadar getirdiler. Gün içinde 2 tane daha kargom gelecek Aras Kargodan tekrardan benden tam puan aldı. ;) Ptt Kargo ya gelecek olursak Yalova'ya yarım saat uzakta olan Gemlikten 2 gün oldu kargom gelmedi. Edirne'den dün saat 6 da verilen ürün bugün 10da elimdeydi. :)

Scudo
Acizane tavsiyem sürekli aynı şubeden gönderilerinizi yaparsanız bir süre sonra görevli ile ahbap oluyorsunuz :) şöyle örnek vereyim geçen sene deniz gökhan tezcana 27 liraya jant seti yollamıştım (en boy yukseklik hesabı ile sağlam olsun diye kutuyuda büyük tutmuştum :) ) bu sene aynı görevliden xt jant setini 13 liraya yolladım ki ölçüleri azaltarak girdiği için fiyat bu kadar indi yoksa kutu aynı kutu .Kimse barkot çıktıktan sonra bu daha uzun diye hesaba girmiyor tamamen şubedeki görevlinin insiyatifinde.Onar santim azaltmasında bile 5-10 lira fiyat farkı azalıyor bilgilerinize.

Bir diğer ucuz yöntem de özel firmalar ile anlaşmalı şirketlerin üzerinden gönderi yapmanız ama bu durumdada yine ya sizin gönderdiğiniz şubede yada alıcının olduğu bölgede bir şubede tanıdık lazım.Bu tanıdıklar size anlaşmalı şirketin adını veriyor :) siz bu şirket üzerinden gönderinizi yapıyorsunuz.Karşıdaki alıcıda takip ederek şubeden teslim alıyor:) bu şekildede r500 jant setini Konyaya 13 liraya göndermişliğim var :)

Not :Bu yöntemler kötü örneklerdir bilgilerinize ama ucuz yollamanında başka dalaveresiz yolunu bulamadım henüz :)

Kötü bir uygulama olmuş.Tek dostumuz da gitmiş kargo konusun da :)

@ferhat köse

Barkod çıktıktan sonra şüpheli bir hesaplama varsa buna taş koyan biziz sevkiyattakiler..ama es geçiyoruz:D:in:

@Barış TURAN

Seni unutmuştum Barış en sağlam yöntemleri sen verebilirsin.Bu konuda tek yetkili sensin :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
1 gün öncesi Ankara'ya gönderdiğim mavic jant için 9 tl ücret alan Aras kargo; sağolsun ertesi gün Şırnak'a gönderdiğim giyim malzemesi için 25 tl ücret talep etti.Sordum niye böyle diye? Cevap olarak Şırnak çok uzak ondan dedi.Aslında kutunun sadece ölçülerini aldı,ağırlığını hiç ölçmedi bile.

@ferhat köse

...dediğin gibi kargoyu alan çalışan (kabulcü) ile ahbap olmak değil de işte iyi ilişki kurmak iletişime geçmek ve sevkiyattaki çalışanların işe uyanmaması için dua etmek:D yapılması gerekenler bunlarla sınırlı!

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Kargoyuda vakıflardan derneklerden isteyemeyiz ya Halka Özel Kargo açın diye.. Yazık.

PTT ne yaparsa yapsın( ucuz ya da pahalı )benden kargo alamaz.. KArgo kavramında en önemlisi hızlı ulaşabilmekdir.
Ankaradan istanbula 4 günde alıcıya ulaşma olur mu arkadaş..Benim yaşamışlığım var...Bu arada: ne kadar kurallara aykırı da olsa eğer sürekli çalıştığınız özel kargo şubeleri varsa mevzuat kısmına uymayan bazı durumlarda bile özel paketleme vs yaparsanız yardımcı oluyorlar..
Mesela normalde sıvı taşınmaz dense de..Ben pek çok hobici arkadaşıma kiraz karides yollayabilmiştim..Kiraz karides ne derseniz kırmızı bir tatlısı karidesi olur kendisi :) Akvaryumda beslenir büyütülür
Fotoğraf kendi akvaryumumdandır
http://img291.imageshack.us/img291/3968/dscf9797a.jpg

Ptt'den bi halt olmaz. Kuryeleri de kargo bölümündeki memurları da çok uyuşuk ve umursamazlar. Hepsinin köküne kibrit suyu!

yaklaşık bir hafta önce viteskolu gönderdim o malum poşete sığdı ancak 4 yerine 4.5 verdim bu sorun değilde büyük parça muhabbeti kötü oldu.

Ptt nin şuan küçük paketlerde bir cazibesi kalmadı. Diger kargo firmalarıyla aynı fiyatlara denk geliyor neredeyse.

Merhaba arkadaşlar.forumda 1 hafta kadar önce sakarya da melih isimli arkadaşa bir kadroset kargoladim.bunu da malesef ptt kargo ile yaptim.1 hafta geçmiş olmasina rağmen hala ürün teslim edilmedi.basta anlayisla karsiladim ama kargonun hala istanbulda olmasi iyice canimi sıktı.sonucta bir urun sattim parasini aldim ve hala teslim edilmedi.bardagi tasiran son nokta da bugun az once melihten gelen telefon oldu.sayin ptt calisanlari grevdeymis!!! 2 aydir kargosunu teslim alamayar varmis.siz siz olun bunlarla hic bir sekilde alisverise girmeyin yoksa mağdur olursunuz.ne sacma bir sey bu ya.birizi grev yapiyor digerinin umrunda degil sanki.buarin yuzunden ben mağdur oluyorum ve ister istemez arkadasi mağdur ediyorum.kargo verecekseniz bunu dikkate almanizi tavsiye ederim... iyi forumlar

Aynı şeklilde bende Ptt kargo mağduruyum,pazartesi günü Isparta'dan bir çift lastik ve çanta söyledim 1 haftadır bekliyorum ürün Ankara'ya gelmiş ancak 3 gündür dağıtımı yapılacak!

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
PTT çalışanları emekçiler, emeklerini satıp evlerini geçindiriyorlar ancak gerekli altyapıya sahip olmadan sektördeki tatlı kardan faydalanmak için işe balıklama atlayan PTT çalışanlarını mağdur ediyor. Şu anda kargo bölümünde büyük kaos var, bazen başmüdürlerin bile (bölge yetkilileri) inanılmaz iş yükü yüzünden kargoya yardım ettikleri oluyor. Düşünün ki, akşam saatlerinde PTT merkezlerindeki parayı toplayacak aracı bile bulmakta güçlük çeken PTT kargoculuk yapıyor. Tabii işin bir de öteki yüzü var, bankacılık ve kargo faaliyetleri ile iyice gelin gibi bizlerin paraları ile rant verecek bir kuruluş haline getirilecek bu kurumumuz kimbilir kimlere satılacak. Herneyse, mağdur olmana üzüldüm Fatih, umarım iki taraf için de en kısa zamanda çözüm bulunur.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@muratcolakoglu

Basliga dikkat ederseniz ptt kargo diye actim ptt kargo calisanlari degil.tepkim tabiki iş verene fakat iaimin yavaslatilmasindan dolayi ptt calisanlarina da tabiki tepkim var.grev onlarin hakki oldugu gibi buna yasal cerceve icerisinde tepki gostermek de benim hakkim...

Geri