Karayolu mevzusunu bilmiyorum fakat benim bahsettiklerim havayolu ile geliyor. Ama şöyle bir durum var bu postalar hızlı kargo olarak adlandırılıyor ve sanıyorum mevzuat gereği hepsi gümrük memurunun denetiminden geçiyor. Kargo takip numaraları C*** ile başlıyor. Postanede bu tür kargoya gümrüklü posta ada diyorlar, en azından Boluda.
Hatta şöyle birşey de var normal takipli veya takipsiz posta ile C** ile başlayan kargoların teslim yerleri farklı. Normal postalara PTT bölümünden bakılırken C** ile başlayanlara PTT Kargo bölümünden bakılıyor.
@Necmi Bastacı
Sonuçta gözden kaçma ya da personelin ihmalinden kaynaklı hatalar olabilir. Belirtmek istediğim şuydu, şimdiye kadar ben ve arkadaşlarımın Almanyadan gelen postalarının hepsi istisnasız gümrükte incelendi. Açılması neredeyse imkansız 1 paket haricinde bütün paketlerin hepsi açılıp incelenmiş şekilde elime ulaştı, ve 75 euroyu geçen siparişlerin 1 tanesi hariç hepsini vergisini ödeyerek teslim aldım. Sizin dediğiniz gibi de 3-5 euro için göz yummalar olmadı hiç.
Diğer yandan takipli veya takipsiz Airmail ile gelen postalarda 75 euro üstü siparişlerin gümrükte takılmama ihtimali diğerine göre daha yüksek.
Söylemek istediğim buydu.. Ha bu dediklerim benim tecrübelerim, belki başka ilde başka şubelerde işlemler farklı işliyor olabilir...