Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

@kkazim

75 euroyu fazla geçmiyorsa eğer göz yumdukları oluyor 3-5 euro gibi ayrıca eğer tek paket geliyorsa ve göze batmıyorsa yine sorun çıkmaz diye biliyorum ayrıca dhl ve ups ile gelipte 75 euroyu aşan ve gümrüğe takılmadan gelen bir sürü ürün aldı arkadaşlar

Scudo
@M.FARUK

Söylediğiniz anladı mevet, doğrudur. Ancak PTT'de bu oran özellere göre daha fazla.

@kkazim

Şimdi şöyle birşey duydum ama doğruluğunu bilmiyorum.

Karayolu ile gelen paketlerin hepsi istisnasız inceleniyormuş. Ve bu DHL Paket dediğimiz Express olmayan hizmet sanırım karayolu ile ülkemize giriyor.

Buna karşın, havayolu ile gelen paketlerin gümrükte takılma oranının daha az olduğu söyleniyor. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yazarlarsa bu durumu daha iyi çözebiliriz.

Karayolu mevzusunu bilmiyorum fakat benim bahsettiklerim havayolu ile geliyor. Ama şöyle bir durum var bu postalar hızlı kargo olarak adlandırılıyor ve sanıyorum mevzuat gereği hepsi gümrük memurunun denetiminden geçiyor. Kargo takip numaraları C*** ile başlıyor. Postanede bu tür kargoya gümrüklü posta ada diyorlar, en azından Boluda.
Hatta şöyle birşey de var normal takipli veya takipsiz posta ile C** ile başlayan kargoların teslim yerleri farklı. Normal postalara PTT bölümünden bakılırken C** ile başlayanlara PTT Kargo bölümünden bakılıyor.

@Necmi Bastacı

Sonuçta gözden kaçma ya da personelin ihmalinden kaynaklı hatalar olabilir. Belirtmek istediğim şuydu, şimdiye kadar ben ve arkadaşlarımın Almanyadan gelen postalarının hepsi istisnasız gümrükte incelendi. Açılması neredeyse imkansız 1 paket haricinde bütün paketlerin hepsi açılıp incelenmiş şekilde elime ulaştı, ve 75 euroyu geçen siparişlerin 1 tanesi hariç hepsini vergisini ödeyerek teslim aldım. Sizin dediğiniz gibi de 3-5 euro için göz yummalar olmadı hiç.
Diğer yandan takipli veya takipsiz Airmail ile gelen postalarda 75 euro üstü siparişlerin gümrükte takılmama ihtimali diğerine göre daha yüksek.
Söylemek istediğim buydu.. Ha bu dediklerim benim tecrübelerim, belki başka ilde başka şubelerde işlemler farklı işliyor olabilir...

@kkazim

İstanbulda pek bakmıyorlar. Genelde değeri yüksek, dikkat çekenlere ilişiyorlar. Defalarca yüksek fiyatlı ürünüm geçti hatta içinde gsm modülü olan 260 liralık bisiklet takip cihazı da geçti. Normalde o cihazı ülkeye sokmamaları gerek.

Şimdi 600 küsür liralık garmin 510 sipariş ettim. Önümüzdeki bir hafta boyunca gergin bir süreç beni bekliyor. :D

Takip numaraları C**** ile mi başlıyordu, Eğer öyleyse tüm siparişlerimi İstanbulda ablam araclığıyla alayım :)

@kkazim

Hmm şimdi mesele daha netleşti.

Dediğiniz gibi kargolar C ile başlıyor (kutular yani). Bunlarda kargo bölümünde kesin incelemeye giriyor. Ancak zarflar normal posta gibi işlem görüyor. Bu sebeple çoğunda inceleme bile olmuyor. Anlaşıldı neden gümrüksüz geçtikleri. :D

Teklifiniz için çok teşekkürler. Önce bi kargoya verilsin hayırlısıyla. Takip numarasına bakıp burayı güncellerim.

@Tuncay Üner

Merhaba,
Ben de CRC'den kask ve eldiven almıştım geçen yaz. Bana sormadan DHL ile geldi. Ürün Türkiye'ye geldiğinde DHL İstanbul Gümrük beni aradı ve dedi ki ; kargonuz geldi 65 TL gümrük çekim ücreti + ürünün %18 KDV'si var. Eğer kabul ediyorsanız size mail ile forum göndereceğiz onu doldurup bize gönderin biz size hesap numarası verecez oraya yatırırsanız ürününüzü gönderelim dediler. Ben de o aşamaları izlem ve ürünüm geldi.

@İbrahim Aslanhan

65tl gümrük çekim ücreti hikaye. Haraç kesiyorlar. Ardiye adı altında alınıyor o para.

Bu sefer kargom 74 küsür euro. + taşıma bedeli var. Böylelikle 80 euro civarı yapıyor. Eğer gümrük diye dayatırlarsa en fazla %18 öderim. Ki gümrüğe girmemesi gerekiyor çünkü yasal sınırın altında. Taşıma beledi hariç olarak.

Yok falan derlerse geri göderteceğim. CRC'ye bir mail yazacağım durumu anlatan. Onlarda senin sorunun gümrük falan derlerse direk paypaldan disputeyi açacağım. Artık uğraşamam böyle çakallıklarla.

Bugun ben ikinci yurt disi siparisi mi yapmak istiyorum. Daha once ebay'den iki tane arka isik almisyim. Toplam tutar kargo ile birlikte 50 dolar civariydi. Hicbir sikinti yasamadim ve urunumu ptt teslim etti...

Bugunse dx.com'dan gunes enerjili yedek sarj ve iki adet bisiklet telefon kilifi almak istiyorum. Konuya sizin kadar hakim degilim. Urunlerin toplam tutari 46 dolar ve Turkiye'ye kargo ucreti yok gorunuyor. Siparis etsem gumruge takilma ihtimali var mi? Ayrica dx.com da gonderilerini ptt ile yapmiyor mu?

Tesekkurler

@kkazim

Pardon, sizi yanlış anlamışım. Bir önceki mesajımı okumamış kabul edin.

PTT ile gelen ürünlerimde hiç kutulu gönderim yoktu. Dolayısı ile zarf ile geliyordu. Belki bu sebeple C**'li takip numarasına sahip değiller.

Bakalım bugün göreceğiz, garmin'i hangi takip kodu ile gönderecekler. :D

Bugün CRC'den yaklaşık 4 kg civarı bir kargom yola çıktı.

Zincir temizleme aleti, sıkışma önleyici pasta, zincir temizleme losyonu (2 litre) vs.

Parcel Force International ile gönderilmiş. Bakalım neler olacak? Umarım geri göndermezler. Ben DHL ile bekliyordum açıkçası.

Parcel force dağıtımını ptt yapıyor. Sıkıntı yaşamazsınız.

@kkazim

İçerisinde zincir temizleme sıvıları var. Onlardan korkuyorum. Yasak deyip geri gönderebilirler. :)

@Tuncay Üner
Tuncay ben de zincir temizleme aleti sipariş edeceğim ama birkaç model var ve daha önce hem elle temizleme yaptım. Yani bu aletlerin videolardaki gibi iyi sonuç verip vermediklerini bilemiyorum. Sen daha önce kullandın mı böyle bir alet ve de hangisini sipariş ettin bir bağlantı verebilir misin...

@Halil EROĞLU

Abi, bugüne kadar ben çeşitli videolar izledim ancak bir tek şunu beğendim:

CRC'deki yorumlara göre, işini güzel yapıyormuş.

Daha önce deltabisikletten almıştım buna benzer bir alet. Ancak felaket derecede kötüydü. Kullanım çok zor ve doğru düzgün temizlemiyordu.

Videodaki aletin linki şu: (link)

Burada da bir litrelik solüsyondan var: (link)

Solüsyon yanıcı-parlayıcı değil. Aerosol'de mevcut değilmiş. Ama bizim gümrükçülerin işi belli olmaz. Hele bi gelsin bakalım başımıza neler gelecek gümrükte. :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İlişe
CRC deki temizleme aracıyla birlikte gelen solüsyonun kimyasalını araştırdınızmı herhangi bir zararı varmı.
(bu arada crc den aldığım jant beldeye gelmiş bulunmakta sanırım yarın elimde olur 84 euro kargo bedeli hariç ptt takipte gümrüğe takılmış görünmüyor sonuç yarın belli olacak tabiki.)

@Gazel Girgin

Araştırdım evet, doğal bileşenlerden oluşan çevreye zarar vermeyen bir kimyasal. Suda çözülüyor ve yanıcı değil. Ama ben bunu gümrükçülere anlatabilir miyim, bilmiyorum. Herşeyi google'a yazmayı biliyorlar ama pek laftan anladıklarını söyleyemem. :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür Ka
@Tuncay Üner

Çok iyiymiş bu. Adamlar uğraşıp patentini almış ve cidden leş gibi zinciri pırıl pırıl yaptı saniyeler içinde. Merak ettiğim husus o özel yağ sökücü sıvı yerine mazot döksek daha ucuza getirip aynı temizliği elde edip edemeyeceğimiz. Plastik yapılı olduğundan mazot da alete zarar vermez diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: Özgür Ka
Geri