Scudo Sports

PSI ölçümü...

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Lastiğimde 40-60 PSI hava vurulması gerektiği yazılı ama bu PSI ölçümünü nasıl yapıcam,mesela sizler buna nasıl dikkat ediyorsunuz veya ölçümü nasıl yapıyorsunuz?

Scudo
@KoraY1459

Hayırlı olsun Koray, benim pompadan mı aldın? Ama arkadaşın sorusuna da yanıt vermen gerekirdi demi ;)

Koray arkadaşımızın da söylediği gibi lastiğin içindeki PSI yi gösteren pompalar mevcut. 15-20 YTL civarı olması lazım. Bunlardan bir tane temin edersen eğer, lastiğinize ne kadar hava bastığınızı görebilirsiniz. Hatta bende ki bu pompanın bir özelliği daha var. Hem basarken hem de çekerken lastiğe hava verebiliyor :D

http://hasimokyay.googlepages.com/pompa.JPG

Bunun dışında benzin istasyonlarında bulunan hava pompalarında da gösterge var, kimisi dijital kimisi ibreli. Onları da, basacağımız hava kadar ( mesela 40 psi ) ayarlayıp bastığımızda herhalde o kadar miktar lastiğe hava basıyor olması lazım. Onlardan pek anlamıyorum :D

en kolay yolu benzincilerde hava basmak tabi araba sibobuysa iç lastiğin

@H.Okyay

Hava mı atıyosun benimkide hem basarken hem çekerken lastiğe hava veriyor. :D

@KoraY1459

Sevindim senin adına, lastiğine hava basarken daha az yorulacaksın. Ben arkadaşı bilgilendirmek babında söyledim Koray. Tavsiye olarak ;)

• Beğen
Tepkiler: Koray Karaman
Aynı pompa bende de vardı,bisiklet çalınınca o da gitti ama gösterge sürekli 20 yi gösteriyordu hava basınca,sanırım bozuktu heralde. O varken de işimi görmüyordu. Benzinci olayını biliyorum ama sırf PSI öğrenmek için gitmek bana akıllıca gelmedi,öneri ve yardımlarınız için sağolun,sanırım "el kararı "hava basmaya devam...

Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin; sanırım bisiklet lastiklerinin hava basıncı, otomobil lastiklerinin hava basıncından daha yüksek olacak şekilde ayarlanıyor. Geçenlerde bir akaryakıt istasyonunda bisikletimin arka lastiğe hava basarken, istediğim basınca henüz ulaşmadan cihazdan ikaz sesi geldi ve hortumdaki hava akışı kesildi. Ben de el pompasıyla ilave hava bastım (Cihazdaki basınç göstergesine bakmayı o anda düşünemedim çünkü sırada 2-3 otomobil vardı:)

Arkadaşlar bisiklet lastik hava basıncı LASTİK ÜZERİNDE ne kadar hava basıncı olması gerek kaç PSI hava basılacak yazıyor. Dikkatli olalım gereğinden fazla hava basmayın
Kendinizi riske atmayın. Bilmeyen kişilere cocuklara anlatalım.
Detaylı sekilde video cektim anlattım bakabilirsiniz

@zafer asut hocam o lastik kenarındaki kılcal çizikler problem çıkarır mi acaba

Latikte 70psi ye kadar sisirilebilir yazio el pompasiyla goz karari sisirdim. Benzinlige gittim 11psi gosterdi. Benzinlikteki pompami bozuktur?

Hazır konusu açılmışken sorayım. Benim sedona mini pompa göstergesiz. Evde babamın tır için kullandığı demir bir alet var. Siboba dayayınca içinden demir fırlıyor ve üstünde psi değeri yazıyor. İşim bitince o demiri geri sokuyorum yerine. Bu demir aletin ismi nedir ve ne kadar doğru ölçüyor, ne kadar yanıltır? Mesela 20 psi değiştirir mi sonucu? Sonuçta o fırlayan demir elle geri tepilebiliyor, çekilebiliyor.

arkadaşlar en temizi benzinlikteki pompalar, el pompasıyla istenen psi derecesine, hele hele yol bisikletlerinde 90-100 psia ulaşmak baya yorucu, teker tamamen inik ise pompayla sizi benzinliğe götürecek kadar hava vurup benzinlikte istenilen psida hava vurmak en güzeli.

@serchester

benzinlikteki pompa bozuk değil siz el pompasıyla gerçekten 11 psi vurmuş olabilirsiniz. psi'ın düşük olması lastiğin inik olması anlamına gelmez. psi içindeki basınç değeri.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07
(link) demir alet dediğiniz bu ve araba lastiği şişiren bütün yerlerde mevcuttur. Sağlıklı ölçüm yaptığını düşünüyorum ama en güzel yöntem göstergeli bir ayak pompası edinmek.

Ben aşağıdaki ürünü araba için almıştım ama mtb de araba sibopta işe yaradı.
US $3.99 17%OFF | 1pcs New PSI Digital Tire Tyre Air Pressure Gauge Tester Tool For Auto Car Motorcycle PSI KPA BAR
(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@serchester
PSI değil de başka bi birime bakmış olabilir misiniz? Bu kadar fark olmaması gerekir.

Benzin istasyonlarında hava basarken pompayı sibopa taktığım zaman psi 48 küsür gösteriyor. Acaba pompa da veya gösterge de bir sorun mu var? 48 psi olsa lastik bunu çok rahat hissedirim diye düşünüyorum veya yanılyorumdur. Evde ayak pompası ile basarken de ayrı rakam gösteriyor anlamadım.

Ben sürekli benzin istasyonunda hava basıyorum hatta hep aynı istasyonda basmaya çalışıyorum benim fark ettiğim olaya basımı tatalayip çıkış esnasında yaklaşık 5 bar kayıp oluyor havada

Malum en uygun kullanım basıncı için her lastiğin üreticisi tarafından belirlenen değerler var ve bu değerlerin altında veya üstünde olmak lastik ömrünü, sürüş keyfini ve sürüş emniyetini etkiliyor. Bunun için mümkünse basınç göstergeli pompa ile sürüşe başlamadan lastiğin şişirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu arada lastik ölçüm çubuklarının bisiklete uygun olmadığını düşünüyorum, malum oto tekerleklerinde bir ölçüm ile yaşanan kayıp önemsiz olabilirken, bisiklet lastiği için ölçüm sırasında yaşanan kayıp göz ardı edilemez.

Benzin istasyonlarında hava basarken pompayı sibopa taktığım zaman psi 48 küsür gösteriyor. Acaba pompa da veya gösterge de bir sorun mu var? 48 psi olsa lastik bunu çok rahat hissedirim diye düşünüyorum veya yanılyorumdur. Evde ayak pompası ile basarken de ayrı rakam gösteriyor anlamadım.
Kullandığnız lastik ebadına göre hissiyat da değişiyor.
Otomobil lastiğinde 48 PSI yaptığınızda lastik taş gibi olur, patlayacak gibi hissedersiniz. Ama yol bisikleti için 23-25'lik lastiklerde 45 PSI demek, "acaba lastik patlak mı, bu niye şişmiyor" denecek kadar düşük bir değer.
@EsQaRe 'nin dediği gibi, lastik üreticisinin belirttiği değerlere göre şişirip kontrol edebilirsiniz.Elinizdeki ölçüm aletlerine güvenemiyorsanız, güvendiğiniz bir bisikletçide şişirip olması gerekeni gözlemleyebilirsiniz.

Geri