Scudo Sports

Protein Bar vs Kaşar Peyniri

Lor peyniri olayına katılıyorum. Hem ekonomik hem de bu konuda en yararlı besinlerin başında. Kedi, köpek dahil bir çok hayvanın yavrusunun hızlı ve sağlıklı gelişimi için de tavsiye edilmekte.

Scudo
Birçok firmanın kaşar peynir üretirken, eski iade edilmiş beyaz peynirleri bu karışımın içine kattığını da gözardı etmemek gerek. Bu söylediğim bir söylenti değil, gittiğim onlarca peynir üretim fabrikasında (en büyüğünden - küçüğüne) gördüğüm bir durumdur.
Ayrıca arkadaşların söylediği gibi kaşar peynir çok yüksek oranda yağ içeriyor.
Mümkünse kaşar peyniri hiç kullanmayın.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Tuzsuz az yağlı lor, kaşar peynirine göre çok daha avantajlıdır. Kaşar peyniri yağ oranı çok yüksek bir besindir ve sindirim sistemini alt üst eder, proteinin getireceği yararları etkisiz hale getirebilir.

• Beğen
@Fırat Dizman Selamlar,

Mesajımın en üstünde belirttiğim gibi ürünleri yemeyin içmeyin kullanın şeklinde üretilmediği belirttim, uzun süre bu ürünleri diyetisyen ve kişisel antrenör eşliğinde kullandım. yaklaşık 6 yıl kadar.

Protein deposu vücutta yoktur ve depolanmaz atılır, her şey vücutta olduğu gibi yağa çevrilemez ve bir kısmını idrar bir kısmını dışkı yolu ile atarsınız. Bir kısmında vücudunuzda kalır. Proteinin yağa dönüşmesi çok maliyetli bir durumdur ve olduğu gibi tamamı yağa çevrilemez. uzun vadede sürekli yüklenilmesi durumda sıkıntıya düşebilirsiniz, karaciğer ve böbreklerde problemlere yol açabilir ve bunlar dönüşü olmayan problemlerdir.

Buradan insanlara alın proteini için için yollara düşün protein alırsanız (link) gibi olursunuz demiyorum demekte istemem. Çünkü böyle oturduğunuz yerde olmasının mümkünatı yok.

Bu işlerde çok fazla parametre mevcut ve iyi bir diyetisyen ile çalışmanız gerekli bu işlerde uzman bir kişisel antrenör de yardımcı olmalı.

Ama yazımın geneli zaten bilgilendirme amaçlı ve genel bir bahsediş söz konusu.

Ürünler hiç mi işe yaramıyor diyenler de olabilir. Düzgün bir şekilde kullanıldığında vücuttaki etkiside gözle görülür bir şekilde olmakta.

"Benim görüşüm kullanılmaması yönünde" ama kullanmak isteyenlerde işin maliyetini ve sonuçlarını araştırarak kullanabilir... Uzun vadede neler olabileceğini durumları kişiye göre değişir.

Teşekkürler.

@hasanalparslang hocam malzeme oalrak 100er gram fındık badem 50 gr kaju, 5 er liralık çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru kayısı +50gr civarında yulaf kepeği tane olarak
- üzümle kayısıyı ufak ufak doğra, çerezleri blendırda ufalt ama toz gibi yapma,
- tavada bir kaşık tereyağını erit sonra bir kap içinde karıştığın malzemeyi dök ve 2--3 dk kavur, tatlı bir koku yayılacaktır. sonra 2-3 yemek kaşığı süzme bal katıp karıştırmaya devam et ve ocaktan al,
- (ben ufak borcam kullanıyorum) tepsi yada borcamın içine yağlı kağıt koy sonra tavadaki karışımı tepsiye dök.
- 180 derecede fırını boş halde 10 dk ısıt, sonra tepsiyi fırına at ve 15-20 dk pişir.
- fırından çıkartıp soğumasını bekle(ben neredeyse 2 saat bekliyorum)
- soğuduktan sonra istediğin şekilde keserek buzluğa at ve donmasını sağla.
ve granola barımız hazırdır. :)

@Aykuttasdelen proteinlerin idrar ile atılması patolojik bir belirtidir. yani sağlıklı bir bireyseniz proteinleriniz idrarla atılmaz.ayrıca protein tozlarının bu kadar abartılmasına karşıyım. eğer bu zamana kadar verilen bilgilerde yanlışlık yoksa, peyniraltı suyundan üretilir ki zararı olmayan bir besindir bu. he işin iç yüzünü biliyorsanız farklı tabi. bu durumda beni biraz daha aydınlatmanızı rica ediyorum.

@Isabado protein takviyeleri zararlıdır, zararsız olanları çok istisna olanlar.Zararları nelerdir nasıldır şeklinde bilgileri 2-3 sayfa yazmak isterim fakat inanın takatim yok, sadece bu bilgiyi, epey yabancı kaynaklı makalelerden okudum kısaca söylemek istedim, bilginize :)

@Isabado ayrıca sağlıklı bir bireyde protein idrar ile atılabilir, şiddetli spor yapan ama takviye kullanmayan bir tanıdığınız var ise idrarının koyu sarı olduğunu söyleyebilir.

• Beğen
@hasanalparslang koyu sarı idrar protein belirtisi değildir. yeterli su alınmamış olabilir veya b vitamini fazla alınmış olabilir. b vitamini genelde et ürünlerinde fazladır. o sebeple bu kanıya varmış olabilirsiniz. bunun dışında idrarda protein eser miktardadır. yani dikkate alınacak bir miktar değildir. proteinin vücuttan atılımı idrarla sağlanır denemez kesinlikle.iki senedir tıp fakültesindeyim benim öğrendiğim bu yönde. eğer aksini söylüyorsanız kaynak rica edicem. aynı şekilde protein tozları için de kaynak rica ediyorum. ben burada doktor hocalarımla kesin bir yargıya varamadan protein tozu konusunu yeri geldiğinde tartıştım. sizin bu derece kesin yargıya varmanız şaşırttı beni.

• Beğen
@Isabado kaynak için sciencedirect.com, evden giremiyorum linklere fakat ''harmful effects of supplements'' şeklinde aratırsanız basitçe bulabilirsiniz.Bilim insanı iseniz şaşırmamanız gerekir, daha öğreneceğiniz çok şey var hocam.

@Isabado idrar ile protein atılır sözü mü geriye alıyorum yanlış söyledim

kas yorulmasını krampı engellemek için muz yiyin içindeki magnezyum sizin kaslarınızın çlaışmasını sağlayacak.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
@hasanalparslang tabi ki yanlış çıkabilirim dediğiniz gibi hepimizin öğreneceği daha çok şey var. benim şaşırdığım şey sizin çok kesin konuşmanız olmuştu. Dediğiniz linkleri inceleyip, fikrimde değişim olursa size geri dönüş yapıcam. :)

@Isabado bende supplement kullanmak istiyordum zamanında, bir arkadaşım tavsiye etmedi bende araştırdım karaciğeri çok yormasıyla başlıyor zararları, verdiğim siteye okuldan girebiliyorum sadece, okulun üyelik hakkı.

@hasanalparslang olaya girmeden önce şöyle söyleyeyim köşede not olarak dursun. sayısız faydası olan zencefilin günlük bir çay kaşığının pek çok faydası varken, uzun süreli kullanımda 3-4 çay kaşığının sistem üzerine zararları ortaya çıkar. aynı şekilde kestane balını normalde 1 kaşık yerseniz günde sayısız faydası varken, sayıyı biraz kaçırırsanız zehirlenmeye yol açar. aynı şey farklı ölçeklerde olmasına rağmen, hemen hemen tüm besinlerde geçerli. durum buyken "protein tozunun fazla kullanımı" başlığı altında gelen durumlar açıkçası çok geçerli bir savunma oluşturmuyor. önceden söylemiş olayım.

@Isabado fazla kullanımla alakasız, ayrıca saydığınız besinler doğal iken protein tozu yapay.

kendi adıma konu ile yazacaklarım bu kadar,konu patladı.Muzun mg deposu olduğunuda öğrendik.Konu ile ilgili gerçekten konuşmak çok uzun olmamak kaydı ile özelden yazabilir.

@enes dökmen sanıldığının aksine krampın sebebi kas yorgunluğu değildir arkadaşlar, özellikle düzenli antre yapan geçmişi olan sporcuların krampları oluyorsa bunlar kastan değildir. Sinir hücrelerinde anlık uyumsuzluk buna sebep olur.
(link)

• Beğen
Geri