Scudo Sports

Profesyonel bisikletçiler koşarmı?

Merhaba her sporun bir kas grubu vardır ve kas gurupları yaptığınız spora göre yön alır ki bisiklet sporu dairesel olarak pedal cevirdiğimizde bacak kaslarımızın geliştiğini ve hassaslaştığınız anlıcaksınız ileriye yönelik antreman yaparsınız bırakın koşmayı yürümek bile istemiceksiniz sadece bisiklet sporu yapan birisi için koşmak çok sakıncalı bir durumdur .

Scudo
Bisiklette şöyle bir ilke vardır:Oturulacak bir yer varsa ayakta durma;yatılacak bir yer varsa oturma.Bu adamlar bırakın koşmayı,baldır kaslarındaki enerjiyi tükettiği için vücutlarındaki kılları bile tamamen traş ediyorlar.<peki bisikletçiler hiç mi koşmaz?
Bu sorunun tek istisnası vardır:Sakatlık.
Bisikletçiler uzun süren sakatlıkların ardından kısa süreli idmanlar dahilinde nefes açmak ve Vo2 değerlerini tekrar yükseltmeye yardımcı olması anlamında hafif koşu yaparlar.Bir yerlerde bisiklet antrenmanı başlığı altında su kanalında yürüyüş yapan bisikletçiler vardı ancak aramama rağmen bir daha bulamadım.
Sonuç:Bisikletçiler koşar mı?Hayır.
Hiç mi? ona da hayır.

@Mehmet_Gürsoylu

bende neden koşamıyorum diyordum demekki bir ilgisi varmış :D bisikletle uzun mesafe gidebiliyorum 100km kadar, tempolu sürüşte yapabiliyorum (28-35km/sa) ama koşamıyorum bir türlü

Gerçekten bu konunun açılması iyi olmuş. Bu sorunun cevabını bende merak ediyordum. Konuyu asıl amacından uzaklaştırmak istemiyorum ama yeni bir konu açmaktansa burda sormak daha iyidir heralde diye düşünüp müsadenizle bir soru sormak istiyorum.

Peki squat ( iki ayak ve ağırlıkla yapılan ) ve pistol squat ( ağırlıksız ve tek ayakla yapılan ) bisiklet sporu için zararlı mıdır? Bilen bir arkadaş cevabını verirse çok memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
@Aydın Hiçyılmaz

Evet squat hareketleri de bisiklet için zararlı çünkü bisiklet sırasında kaslar uzunlamasına gelişir sürekli aşşağı doğru itme kuvveti uyguladığınız için.Ama squatda kaslara bir baskı söz konusu olduğu için kaslar kısalıp şişmeye başlar.Yani şunu söyleyeyim bende 5 ay kadar body building yaptım geçen sene.Bisiklet kulübüne girince bıraktırdılar.hantallaştırıyormuş insanı.Ayrıca squat büyük ölçüde boy uzamasını engeller.Kısaltmaz ama durdurur.Ve vücut geliştirmede yaptığın kaslar günlük hayatta hiçbir işe yaramaz squat gibi mesela.Bacaklar ağırlığa alıştığı için sadece bu yönde gelişiyor yani günlük hayatta bir arabayı bacağınla ittirmeyeceksen boş yere çalışma oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz
@Cihan Asrak

Yani pes doğrusu burda 20 kişinin söylediği şeyi yıktın geçtin.Arkadaşım şiddet falan bırak bunları.Dediğin şeye bakarsak o zaman neden Triathlonda bisiklet-yüzme-koşu sporları var ? Çünkü bu sporlar birbirini zıtlayan sporlardır.Birinin kas grubu farklı diğerinin farklıdır bu yüzden de dünyanın en zor maratonu Triathlon maratonlarıdır.Lütfen bilinçsiz yorum yapmayalım bilinçli yorum yapanları da eleştirmeyelim;)

@Mehmet_Gürsoylu
Dostum ben acsm'nin okumuş olduğum onlarca kitabına dayanarak konuşuyorum.Sen neye dayanarak konuşuyorsun ?

• Beğen
Tepkiler: Kağan YAVUZ
Lance Armstrong gibi emekli bisikletçiler koşabilir,bir sakıncası yoktur diye düşünüyorum.Koşu ve Bisiklet aynı şey değildir Lance'nin Kalp Atım Hızı(RPM) ve Vo2 max değerli dikkate alındığında 2:01:11 koşması gerekirken 2006'da New York Maratonunu 2:59 2007'de ise 2:46 koşmuştur.

Kısacası kendini ne yönde geliştirirsen vücut ona uyum sağlar ve ona yönelik geliştirir.Ben illa ki de koşacağım diyorsan ona uygun bir spor dalı da var Triathlon.

Geri