Scudo Sports

Probike tecrübem. Dram içerir

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.877
Bisiklet
Cervélo
Doların uçuşa geçmesiyle mecburen Türkiye pazarına yöneldik ama durum düşündüğümüzden daha acıklı çıktı arkadaşlar. :D Herhangi bir kötü amacım olmadığı için eski fiyatı screenshot almadım ama durumu size aktarmaya çalışacağım. :harika:

Probike ve Baytekin aynı çatı altındaki iki firma. Almayı planlayıp alamadığım ürün her iki firmanın websitelerinde de 3-5 lira farkla aynı fiyattı:

4 dolar.png

(link)
(link)

Şu anda da hemen hemen aynı fiyat. 393 lira, 385 lira. Dün ben mağazaya gidip bu ürünü canlı incelemeye karar verene kadar bu ürünlerin fiyatı yukarıda linkini verdiğim internet sitelerinde 124 lira ve 132 liraydı arkadaşlar :snzdglsn: (Screenshot almadım, kötü bir niyetim olmadığı için)

Ürünün yurt dışı fiyatı zaten 4 dolar (Türkiye'ye gönderim yok) :acpsnr:
(link)

harbiden 4 dolar.png

Ben 124 veya 132 liraya razıydım ve alacaktım. Fakat mağazada Pelin hanımla sakin geçen konuşmamızın ardından fiyatlarda bir yanlışlık olduğunu ve gerçek fiyatlarının 55 euro olduğunu öğrenmiş bulundum :D Benim mağduriyetimi gidermek adına, "maliyetine" yani 40 euro'ya verebileceklerini belirttiler. O da hemen hemen 285 lira yapıyor. Ben tabiki ürünü almadım ve yine yurt dışı siparişi geçeceğim gibi görünüyor :)

Ciddi ciddi 4 dolarlık ürünü 393 liraya alıyoruz arkadaşlar.
Serzenişim probike veya baytekin firmasına değildir. Hata olabilir, zaten anlayışla karşıladım ve "HAAAAYIR BEN 124 LİRA GÖRDÜM O FİYATTAN VERMEK ZORUNDASINIZ HÜÜÜÜÜO" demedim, demem de :D Hiçbir zaman, hiçbir ürünümü bu şekilde yaygara kopararak almadım, almam da. Çünkü o şekilde edindiğim bir ürünün hayrını göremeyeceğim inanışına sahibim :eek:ops:

Ama öte yandan 4 dolarlık bir ürünün 393 liraya alınmasının da enayilik olduğu inancına da tabiki sahibim! :D

Probike firmasıyla geçirdiğim bu tecrübeyi kimseyi kırmadan aktarmaya çalıştım. Şikayet kısmına açtım, aslında şikayet değil. Ama başka bir konu başlığı bulunmuyor forumda. Eh, teşekkür başlığı altına açacak da değilim :eek:

Şikayetimi Türk firmalarının aşırı yüksek fiyatlarını şikayet olarak da değerlendirebilirsiniz. Çünkü aynı parçayı 2-3 firmaya daha sordum ve fiyatlar hemen hemen aynı, 450 lira çeken bile oldu.

Yaptıkları, ve hoşuma gitmeyen fırsatçılığı şöyle özetleyeyim: Bu üründen ellerinde 20 adet kadar vardı arkadaşlar. Yani ellerinde bolca stok mevcut ve bu stoğu dolar kaç lirayken yaptılar bilmiyorum ama ürünün 2015 model olduğunu biliyorum. Peki 2015'te dolar kaç liraydı?

dolar 2015.png

2.25 ile 3 arasında gidip geliyormuş. Yani bu ürünlerin stoklanırkenki maliyeti kaç lira olabilir ki arkadaşlar? 100 lira bile değil, (bana söylenen 40 euroyu baz alıyorum, prosclosette satılan 4 dolarlık fiyatı bile baz almıyorum) ama şimdiki fiyat neredeyse 300 lira. (bana verilen özel fiyat :D)

Bunu hiç ama hiç etik bulmuyorum arkadaşlar. İçinde bulunduğumuz (ekonomik açıdan) zor dönemi bu şekilde malesef atlatamayız. 100 liraya mal ettiğimiz ürünü 300 liraya satarak bu işin içinden çıkamayız...

Umarım Türk (istisnasız hepsi) firmaları krizi fırsata çevirme huylarından vazgeçerler ve bisiklet kullanıcılarına destek olmayı seçerler :harika: Lütfen kiramız var elenktiğimiz suyumuz var muhabbetine girmesinler çünkü örneğini verdiğim ürün yurt dışında 4 dolara satılıyor arkadaşlar. İnsaf yahu :acpsnr:

Scudo
Gerçekten hazin bir durum. Dünya pazarına ulaşmamız sayesinde korkunç karları görebilme şansına sahip oluyoruz. Müşteriyi keriz gibi görmek böyle firmaların itibarını zedelemekle beraber gülünç bir duruma düşüyor. Baytekinin faiş karlarını her üründe görmek mümkündür. Garminin resmi distrübitörüdür. Mesela garmin saat alırken yurt dışına göre 2 misli fiyata sattığını görünce amazondan getirmeyi uygun gördüm. Tek kötü yanı garantisi 2 yıl değilde 1 yıllık uluslararası garantisi var. Şükür ki 2 yıldır kullanıyorum. Bu tür firmalar müşteriyi kandırarak sadece kendi sonunu hazırlar.

Google'da "Rotor BB Press Fit 4630" diye aratınca hala cache'ten dünkü düzeltilmemiş fiyatlar geliyor. Gittigidiyor'un sayfasına gidince de neredeyse 400 Lira olan fiyatı görüyorsunuz.

upload_2018-8-28_11-3-18.png

Bu arada, theproscloset'un 4 dolarlık fiyatında da bir çapanoğlu olabilir. "Condition:New other (see details)" diyor. Ambalajı ve garantisi olmadığı belirtilmiş, görsel kusurları da olabilirmiş... Ebay'deki diğer satıcılarda 40$ civarı, bike24'te 37€.

Probike'dan trainer almıştım güzel bir indirim yapmışlardı. Gönderdiğin fiyatta bir gariplik var :D Yani ebay'de de 50 dolara aynı ürünü satan var.
Yine bike24'de benzer fiyatlarda. 4 dolar biraz uçuk ucuz kalıyor:D Yan sanayi falan olmasın. Attığın linkler yenilenmiş tipleri pek benzemiyor yenilenenle. Sanırım cidden fiyatla alakalı bir hata olmuş.

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Özhan Akgöğ linklerini verdiğin tüm ürünlerde conta bordo renk. Bu, yeni üretim olduğu anlamına geliyor nitekim 2018 model olduğunu yazmış bike24:

conta.png

Türkiye'de satılan versiyonu ise 2015 yılına ait üretim, yani eski stok. Onu da şu inceleme yazısından anlayabiliyorum:
(link)

Ama bu yazıdaki fiyat da 45 sterlin. Prosclosed nasıl bu fiyata verebiliyor ben de bilemiyorum :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Murat B.
Benim basima da jant setinde geldi. Erdoganlar cosmic elite 2150 iken nasil olduysa bir anda 2850 lere ulasti. Urun ayni urun. Stok ayni stok. Aktif pedal ayni sekilde zondalar hep stokta fiyat hep artista. Gumruk vergisi de olsa, zarar da etsem, uzun da beklesem, yurt disindan alacagim.

Konuay korsan girdim. Bu da boyle bir animdir. :)

bb71-41b göbek takılı olan eski ultegra aynakola bb72-41b yeni ultegra göbeği taksam herhangi bir sorun yaşarmıyım bütün değer ve rakamlar birebir aynı. yurtdışı bir forumda biri 72 nin daha yeni ve dayanıklı hafif olduğunu yazmış. ama türkiyede eski olan 71 yeni olan 72 den yaklaşık 30tl daha pahalı. saçma sapan işler. ne olursa olsun dün sipariş ettim 72 yi deneyeceğim.

Bugün parçayı kendilerinden satın aldım. Kutusunda 2018 yazıyor, bu bilgiyi de ekliyorum. 2015 yılında dolar 3 lirayken stoklamamışlar yani günahlarını almışım :D Ama tabiki sitedeki yanlış fiyat fiyaskoydu
Kendimi öyle aşırı kazıklanmış hissettiğim söylenemez, birkaç euro indirimli (yukarıda belirtmiştim teklif ettikleri indirimi) almak beni teselli etti :snzdglsn:
Kaliteli bir orta göbeğe benziyor, umarım sorunsuz kullanırım

@Serkan Mıstınoğlu
Hayırlı uğurlu olsun öncelikle.
Konudan biraz bağımsız bir yorum belirtmek istedim.
2015 yılında hangi döviz birimiyle ve hangi kurla stoklamış olursa olsun, güncel piyasa fiyatından satması etik dışı değildir.
Parasını ödeyip, üç yıl stokta tuttuğu süreçteki kaybını nasıl karşılayacak bu adam? Size 2015 fiyatıyla satıp 2018 fiyatıyla malı yerine koyunca stoğunda malı eksilmiş olacak.
Kısacası, sizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın. Sadece etik dışı olarak yorumladığınız olayın etik dışı olmadığını tüccar gözüyle belirtmek istedim.
Linç yememek adına tekrar ediyorum, yaptığım yorum bisiklet firmalarının fahiş fiyatla ürün satmasını desteklemiyor ve bu bir eleştiri değil.

@emreertuna tüm sektörler zaten dediğiniz gibi bu şekilde çalışıyor. Alışık sayılırız bu duruma :)
Firmaları anlamaya da çalışıyorum tabiki, kolay ayakta durmuyor bir firma.
Ama sırf dövizin muazzam yükselişiyle elde edilen muazzam karı düşündükçe de geriliyorum ister istemez :D Yani pek içime sinmiyor misal 30 TL’ye mal edilen bir ürünün doların yükselmesi sebebiyle 200 TL’ye satılıyor oluşu. %500’den fazla kar var mesela yazdığım şu alış ve satış fiyatlarında. İnsan kendini bi acayip hissediyor takdir edersiniz ki :D

• Beğen
Tepkiler: emreertuna
@Serkan Mıstınoğlu
Ortada küçük bir ince çizgi var.
Kardan zarar edip yine de yeni maliyetini çıkaracak şekilde satıp müşteriyi memnun edebilirler ki size yaptıkları indirimin karşılığı da bu olsa gerek.
Tamamen iyi niyet meselesi

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
öngörmüşler. bu fiyatı, 4 e bölünce 98.25 lira çıkıyor. yarısı vergi olsun, 49, yarısı da kar, 24.5.

demek ki bir dolar 24.5 lira olacak ve bu firma bunu bilerek yada öngörerek kendisine çeki düzen vermiş.

@emreertuna ben askerde kantindeydim mesela :D Diyelim ki elimde 2 kutu bisküvi var, 24 adet. Fiyatı da 1,25 olsun.
Astsubaylar yeni mal getirince ve fiyatta değişiklik olunca bizi uyarırlardı. Mesela 2 kutu daha aynı bisküviden getirirlerdi ama yeni fiyatın 1,50 olduğunu söylerlerdi. Buna göre eskiden aldığım 2 kutuyu 1,25’ten, yeni gelen 2 kutuyu 1,50’den satmam gerektiğini söylerlerdi :D
Eh tabi bunu gerçekten böyle yapan tek kantinci bendim. Diğer tüm kantinciler ellerindeki o 4 kutuyu da 1,50’den satıp aradaki farkı indiragandi yaparlardı :eek:

Bahsetmeye çalıştığım bu :harika:
Türkiye’de, TL ile alışveriş yapıyoruz. Sen bir ürünü 30 TL’ye mi mal ettin? Tamam onu 40 TL’ye satacaksın, dolar 10 tl bile olsa o 30 TL’ye mal ettiğin malı (eski iki kutu bisküviyi) 40 TL’ye satacaksın. Ne zaman ki yeni mal alacaksın (yeni iki kutu bisküvi) ve artık maliyetin 35 TL’ye yükselecek, o zaman ürünün yeni satış fiyatını 45 TL yapacaksın.
Yani tamam dolar yükseliyor ama fiyatların instant (hemen, anında) bir şekilde yükseltilmesi gerçekten çok kötü. Çünkü bu yapıldığı zaman 30 YL’ye mal ettiğiniz ürünü 100 TL’ye, 200 TL’ye satmaya başlıyorsunuz :tskler:

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Serkan Mıstınoğlu

dış ticaretle uğraşan arkadaşlarım, dolar varsin 10 lira olsun ama biraz sabit dursun diyorlar.

@emreertuna

Distribütör veya ithalatçı açısından süreç kısaca söyle yürür..
1-Malı USD olarak alır , rafa koyar ve bir süre sonra TL olarak satar.
2-Sattığı malın yerine yeni mal alırken , sattığı TL 'yi USD dönüştürerek ödeme yapar. İşte bu durumda güncel döviz kurunu kullanacağından, kur artışlarında elindeki mala zam yapmaz ise zarar edecektir.Yani neymiş; kur yükseldiğinde , malı satmayı beklemeden zam yapması gerekliymiş..

**Bugün itibariyle son bir yılda USD %70 arttı arkadaşlar . İthal mallarda yıllık %70 altında zam beklemeyin ..

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
@Abdullah ozturk

Ne alakası var yahu, elindeki parayla aynı miktarda mal almak zorunda varsayıyorsunuz satıcıyı.

Aldığı malın maliyeti üzerine uygun gördüğü kârı ekleyip satması tamam. Ancak gelecekte bu malı daha pahalıya alacağım, o zaman elimdekilere hemen bu farkı peşin kâr olarak ekleyeyim düşüncesi bana çok etik gelmiyor. Tabi buna dikkat eden tek yer sanırım askeriye kantini :confused:

@Abdullah ozturk

2. Aynı miktar mal almak zorunda değil, ayrıca sermayesini arttırmasına bir engel yok.

Euro, 4 Lirayken 100 bin €'luk mal almış olan tacir bunu defterlerinde 400 bin liralık mal olarak gösterir. Sizin dediğiniz doğru olsaydı, kur değişti diye stoğunun değer artışını işeyip 300 bin Lira'lık kar için kurumlar vergisi ödemesi gerekirdi.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Abdullah ozturk
Hocam ben de ticaret ile uğraşıyorum.
Sizin bahsettiğiniz en temizinden risksiz ticaret.
Eğer bu iş böyle yürüse herkes tüccar olurdu

Geri