Scudo Sports

Pro mtb önerisine ihtiyacım var.

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.149
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaslar, elbette yazilmis cizilmistir ancak benim durumum biraz daha farkli. Uzun suredir (20 yil kadar) yol bisikleti kullaniyorum. Istanbulda sehir icinde kullandigim icin.
Ama artik sehir ici kullanimi azaltmayi hatta bitirmeyi, bir mtb alarak yakin cevreye (trakya agirlikli) arabaya bisikleti atip yaptigim rotalarda koy yollarinda kullanmak istiyorum. Bu is icin ayirdigim butce max 3.000 tl. Hafiflik de onemli benim icin. Ancak disk fren dusunmuyorum lakin yillardir yol bisikleti kullandigim icin v frene asinayim.
Kusura bakmayin mtb konusunda oldukca fransizim. ne lastiğinden anlarım ne de maşasından.
ikinci el bisikletlere de bakabilirim. lakin mtbden anlamasam da bisikletin her türlü mekanik işi elimden gelir.
Ne alabilirim, neler beni tatmin eder, yardimlarinizi bekliyorum. Agirlikli dag ve arazi kullanimi icin dusunuyorum.

Sevgi ve saygilarimla...

Scudo
@oguzhan0101
bu bisikleti biliyorum. ancak sanırım giant, merida, specialized gibi markalara bakacağım. decathlondan o fiyata bisiklet almam sanırım.
yine de teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bütçe verirseniz daha iyi yardımcı olunacaktır. Bu şekilde ucu açık kalmış biraz.

(link) bi bak istersen fiyat bütçeni biraz aşıyor sanırım satıcı esneklik saglar mı görüşme de bilemem:)

• Beğen
@osiosborn
evet, güzel, sağol dostum araştırmalarım devam ediyor olsa da bununla özel olarak ilgileneceğim. deore, bizim tiagramıza eşit gibi düşünebilir miyiz?

• Beğen
RR 8.3 neden düşünmüyorsunuz? Gerçi şuan fiyat 3000 liraya çıktı ama 2400e düşmesini beklerseniz; maşa, sele, jant parasına komple bisiklet almış oluyorsunuz. Hemde orta-ileri derecede ekipmana sahip bir bisiklet.
Kadroyu sevmezseniz kullanmadan satıp saydığınız marka kadrolardan birini alabilirsiniz. Ama o markaların donanım olarak RR'a denk bisikletleri 4500-5000 liradan başlıyor.

@Kuzey Ege

Aşağıdaki resimde attırıcı karşılaştırması mevcut. Dediğiniz gibi yoldaki Tiagra, MTB'deki Deoreye eşit diyebiliriz. Yalnız Canyondaki attırıcı deore XT ve SLX. Buna dikkat etmek gerek. Yani Tiagradan biraz üstün, belki 105 denilebilir.

http://www.wheelies.co.uk/blog/wp-content/uploads/2014/06/Groupset-charts.jpg

Bence hd fren almanız lazım.
V frenler mtbler için iyi değildir. Çamur yağmur toz hemen etkilenir. Patika inişinde ısınır ve yandığı içn tutmaz...
Kesinlikle hidrolik disk olması lazım.

Eger nakit ise 3350TL alabilme imkanınız varsa, Ktm ultra race alabilirsiniz. (İstanbuldan)
link:(link)
Fox maşa, Slx aynakol, xt arka attırıcı, slx frenler,mavic crossride jantlar Bence on numara bisiklet. İş yerinden bir abimize aldık çok memnun.
Aynı zamanda forumdan @Özal AYDIN arkadaşımızda aldı. Kullanıyor

Becerip de bir konu açamadım ki insanlar da istifade etsin @Anıl Erdoğan :)

KTM Ultra Race'den gayet memnunum, öneririm. 2016 kadrolarında da değişiklik olduğunu fark ettim bugün.

Ancak bu zamanda 3350 TL'ye bulabilir misiniz orasını bilemiyorum.

• Beğen
@Newworldfb
Hocam naaptin sen yaa? O paraya sahin alirim :D :D

• Beğen
80mm çok az ve V'fren çok eskilerde kaldı, her türlü olumsuz koşuldan çok çabuk etkileniyorlar. Toz, su, yağmur, çamur vb.
Uzun inişlerde yanıyor veya jantı ısıtıp iç lastiği patlatıyor, frene basmaktan elini ağırıyor vs.
Hidrolikten sakın şaşmayın tek parmakla bisiklet olduğu yerde zınk diye durur, senede 1 kere hava ve hidrolik yağ kontrolü / ayarı yaptırır rahat edersiniz.

• Beğen
focus uçmuş o paraya daha üst canyon,rotwdil vs alınabilir
@Kuzey Ege benim size önerim boyunuz yeterliyse 29 jant almanız arazide kükrer adeta max 12 kg ağırlığı olan mtb bisiklet shimanoda xt sramda x9 lu vites sistemli , havalı maşalı ( fox,rock shox,manitou) kaliteli lastikli maxxis,rubena vs jant setinin göbekleri ve çemberlerinin kaliteli olması örnek xt göbek, dt swis göbek yada dt swis çember , mavic çember gibi kadronun hafif olması cube,scoot,ghost kadroları oldukça hafif hidrolik fren slx,xt olabilir bunun ayarında bir mtb bulursanız değerlendirebilirsiniz 3 bin tl yi geçme ihtimali var :) ama aldığınız paraya kesinkikle değer

Beyler herkese cok tesekkur ederim, verdiginiz linkleri ve onerdiginiz bisikletleri bilgisayar basina gectigimde hepsini tek tek inceleyecegim. sanirim mtb kullandigimizda disk fren zoraki gibi. Cunku tum modeller disk fren. Biraz agirlik dezavantaji var gibi ama sanirim ortanin uzeri disk frenlerde sgirluk faktoru pek yok gibi.
Bu arada hedefim hic asfalta ve medeniyete ait yollara bulasmadan pusula ve gps esliginde tarlalardan derelerden gececek sekilde cizdigim guzergahlari tamamlamak. Eger bu konuda extra bir hazza ulasir ve keyif alirsam yol bisikletimi bile elden cikarmayi dusunebilirim. Sehir icinde surekli arkani onunu sagisi solunu kontrol etme paranoyasi sıkıcı olmaya basladi.
Eger dusundugum sekilde rotalar yapan, bu eylemi off road'a donusturen arkadaslar var ise onlatdan da fikir isteyecegim. Mtb kesin alicaz bir aya kadar. Sonraki rotalar zamanla oturacak. Ilk etapta bir gokceada dusunuyorum.ilerleyen zamanlarda duruma bakicaz artik.

• Beğen
Geri