Scudo Sports

Powerlink'i kaybettim...Yardım.

kaanrevan

Üye
Tepki
25
Arkadaşlar zinciri temizledim. Tam takarken geri sardı zincir, rublenin oralarda, aynakolun oralarda, bisiklete neredeyse 3 m2 lik tüm alanda aradım. Garajda yaptığım için işi, biraz karanlık. Arabanın farklarını açtım, ışıldakla aradım, yok yok... Bir parçası var bir parçası kayıp.

Mecbur yeni bir tane alacağım. Ancak bu 10 lu 11 li 9 lu falan diye rakamlarla satılıyor bu powerlinkler. Bu nedir? Bilgisi olan var mı? Farkı nedir?

Bisikletim Rock Rider 340, üzerindeki hangi marka bilmiyorum ama önerdiğiniz, sorunsuz kullanabileceğim bir marka var mı acaba?

Sanırım bu 9 lu 10 lu olayı rubledeki diş sayısı değil mi?

Benim ruble 8 ' li. Acaba linkteki ürün işimi görür mü arkadaşlar? Ybn nasıl bir markadır? Sanırım üzerindeki KMC idi.

(link)

Scudo
9-10-11 sizin vites sayınız hocam, sizin bisiklet bildiğim kadarı ile 3x7 yani 7-8 yazan powerlink almalısınız.

7 liyse 7 liye uyumlu almaya dikkat et ben 9 lu zincirden cikan powerlink i 8 li zincire takarken zorluk cektim zincir kalinliklari farkli heralde cikartmasi baya zor oldu sonra.

@m17999
Benim hatırladım kadarıyla
7-8
9-10
11 ölçüleri farklı oluyor.

Ya bu değer rubledeki dişli sayısı mı acaba? Bugün decathlona gittim 7-8 e baktim, bir de 9 lu yazana baktım. Elimde parçası kaybolan zincirden çıkanın tek tarafı vardı. Sanki 7-8 den çok 9 lu için olana fiziksel olarak daha çok benziyordu. Almadım. Karar veremedim. Birde neden ikili satar bu decahlon anlamadım.

@Serkan Mıstınoğlu Fiyatı oldukça saçma gerçekten. RR340 ın özelliklerine üşenmedim yine bakıyım dedim. Zincir KMC z51. Havale ile internette 22 tl' ye satan satıcılar var. Şu iki baklaya 18 tl ver, zincirin tamamı 22 tl olsun.

Acaba bu satılan KMC z51' lerde powerlink de varmıdır? Ürün açıklamalarında herhangi bir bölüm yok bununla ilgili.

@kaanrevan powerlink yerine zincir sokme aparati alsaniz, sizin zincir cikartilan olanlardanmi bilmiyorumda muhtemelen butun zincirlerin baklalari sokulup takilabiliyor diye tahmin ediyorum, hatam varsa ustatlardan duzeltilmesini istiyorum.
Eger sokulup takilabilirse isiniz zincir sokme aparati gorebilir..ha ne olur 1,2 bakla eksilmis olur zinciriniz..kisalan zincir sonradan sorun yasatirmi bilmiyorum..daha sonraki zincir eskimesinde ise metrelik satilan kaliteli zincirlerden alip kendiniz monte edebilirsiniz.hem elinizdede aletiniz olmus olur.
Bir diger secenekte yeni zincir alip takmaniz daha mantikli..tabi bisikletiniz cok yeniyse bilememde eger 5 10 bin kullandiysaniz yeni zincir en mantiklisi.

@isocan Multitool aldım bi tane. İçerisinde zincir sökme aparatı var ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Açıkcası ileride lazım olur diye multitool aldım ama şimdilik powerlink alarak bu yazı çıkartmayı düşünüyorum. İleride olmadı 15 li paketler halinde baklalar satılıyor. Ya onlardan alacağım ya da komple zincir.

Geri