Scudo Sports

Powerade sporcu içeceği

Bende bal kullanıyorum. Sürüş öncesi sonrası bal yemek iyidir:):D

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Scudo
Bir süredir mucizevi iksir arıyorum. Birkaç farklı markanın meşhur enerji içeceklerinden kullandım. Hemen hepsinde gece uykum mahvoldu. Yerimi yadırgamış gibi ne uyudum ne de uyandım. Timsah gibi sabah kadar yatakta döndüm durdum. Enerji içeceği kullandığım bir gece, yarım yamalak uykumdan kalp üzerinde acı bir sancı ile uyandım. Görünen o ki, enerji içecekleri bana uygun şeyler değil. Zaten burada da tavsiye edeni görmedim, bende bizzat tecrübe etmiş oldum.

Powerade gelince... Birkaç seferdir sürüş sonrası kullanıyorum ve sormak istediğim şey, görebildiğim kadarıyla ürün üzerinde nasıl tüketilmesi gerektiğine dair bilgi yok. Bende şişeyi tek seferde bitiriyorum. Bildiğiniz lıkır lıkır içiyorum yani. Burada bazı arkadaşlar Powerade'i su ile "zamana yayarak" kullandığını belirtmiş. Ben yanlış mı kullanıyorum acaba? Çünkü bu ürünü kullandığımda da uyku kalitem çok fazla düşüyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Ben şahsen SIS ürününü geçen ay alıp deneme amaçlı kullanmaya başladım ve powerade 'den ziyade daha çok pozitif etkisini gördüm. Artık 100km ve üzeri sürüşlerde ilk matarayı doldurmanın yanısıra yanıma 1 ölçek - hava geçirmez küçük bir kap içinde alıyorum ve ilk matara bittiğinde marketten aldığım yeni 0,5lt lik su ile 2-3dk da yenisini hazırlayıp yola devam ediyorum.

Şimdilik iyiyiz :)

Bir süredir mucizevi iksir arıyorum. Birkaç farklı markanın meşhur enerji içeceklerinden kullandım. Hemen hepsinde gece uykum mahvoldu. Yerimi yadırgamış gibi ne uyudum ne de uyandım. Timsah gibi sabah kadar yatakta döndüm durdum. Enerji içeceği kullandığım bir gece, yarım yamalak uykumdan kalp üzerinde acı bir sancı ile uyandım. Görünen o ki, enerji içecekleri bana uygun şeyler değil. Zaten burada da tavsiye edeni görmedim, bende bizzat tecrübe etmiş oldum.

Powerade gelince... Birkaç seferdir sürüş sonrası kullanıyorum ve sormak istediğim şey, görebildiğim kadarıyla ürün üzerinde nasıl tüketilmesi gerektiğine dair bilgi yok. Bende şişeyi tek seferde bitiriyorum. Bildiğiniz lıkır lıkır içiyorum yani. Burada bazı arkadaşlar Powerade'i su ile "zamana yayarak" kullandığını belirtmiş. Ben yanlış mı kullanıyorum acaba? Çünkü bu ürünü kullandığımda da uyku kalitem çok fazla düşüyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Zamana yayarak sürüş esnasında içmek daha yararlı olacaktır. Sıcaklık, sürüş yüküne göre 15-20dk aralıkla 1 yudum almak işinizi görür. Sürüş sonrası içmekte de sorun yok; sürüş esnasındaki kaybı yerine koyarsınız ama sürüş esnasında mineral kaybından dolayı yaşanacak kramp girmesini yaşamak istemiyorsanız sürüş esnasında aralıklarla içmek bu riski ortadan kaldırır.

Bir de enerji içeçekleri ile izotonik sporcu içeceklerini karıştırmamak gerek. Enerji içecekleri yüksek kafein ve şeker ile dediğiniz gibi geceyi çekilmez hale getirebilir. İzotonik sporcu içeceklerinde ya da kimi toz karışımlarda da enerji karbonhidratlar bulunsa da hem enerji içecekleri kadar yüksek değil hem de onlardaki kafein ve diğer uyarıcıları içermedikleri için geceyi rahatsız bir uyku ile kapatmanıza sebep olmazlar.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri