Scudo Sports

Popo ağrısı

@bkaan

Aynen bende de böyle oluyor. Yoksa sürerken kuyruk sokumum ağırmıyor.

Loading %61..

Scudo
jelli sele kılıfı ve pedli taytla deneyin. poponun kavlaması lazım (eskilerin değimi, yani alışması gerekiyor). ben de alışma süresi gün aşırı binerek 10-12 gün kadar. eğer geçmezse, doktora görünmeniz gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
1.87 boy 83 kiloyum.ağırlıktan değil yani..kuyruk sokumunda fıtık yazılmış , bilmem belki de..bakalım devam ederse doktora gideceğim artık..

Bisikletinizde sürüşe en uygun pozisyonda oturduğunuzdan emin olmadan , sele arayışlarına girmeniz pek akıl kar'ı değil.

(link)

Çoğu marka , modellerinde 90 mm lik gidon boynu kullanır. Ortalama boy için belki bu uzunluk ideal olabilir ama altı veya üstü boyu olanlar için , sürüş pozisyonunuzun idealin altında veya üstünde olması gibi bir durum oluşabilir.

Örneğin benim bacaklarım gövdeme göre olması gerekenden kısadır. kadro boyunu bacaklarıma göre alsam , bu sefer kol boyum uzun kalıyor. Kolu tuttursak kadro bacaklarıma göre büyük kalıyor gibi.

Büyük ihtimalle , bisikletinizde kullanılan bu gidon boynu sizin boyunuzla uyumlu değildir. Eğer bisikletinizde gidonununuzun gidon boynundan dolayı oturmanız gereken yerden daha kısa mesafede oturuyorsanız veya tutum açınızdan dolayı , vücudunuza farklı bir sürüş açısı verip , ağırlık merkezini kalçalarınızdan olması gerekenden farklı bir noktadan desteklendiğinizde , mm lik hata payının bile ağrıya sızıya yol açtığı bu sele meselesinde 3-4 cm gibi devasa sayılabilecek mesafe farklarından sürüşün etkilenmeside gayet normaldir.

Bence selenizi , pedala göre olması gereken konumda ayarlayıp . öncelikle gidon boynunun kendinize uyumluluğunu deneyin.

• Beğen
Tepkiler: bkaan ve H.Genç
Selenizin ön kısmı çok aşağı bakıyor olabilir. ben de bir zamanlar genital bölgede uyuşma olmaması için selenin ön tarafını biraz fazlaca aşağı eğmiştim ve aynen bahsettiğiniz şekilde kuyruk sokumu ağrısı yaşamaya başlamıştım, o derece ki günlük hayatımı ciddi manada olumsuz etkilemeye başlamıştı. Durumdan şüphelenip seleyi olması gerektiği gibi düz konuma getirince kısa sürede ağrılar kayboldu.

Teşekkürler bilgiler için. Dediklerinizi ve videodakileri deneyeceğim. En az 200 km yapacağım, olmazsa eski selemden alacağım.

Loading.. %61

Yeni seleniz öncekilere göre nasıl bir sele daha dar mı daha mı geniş daha mı uzun açısı nasıl ?

pedli tayt alın benimde ağrıyordu hatta 750 km öyle sürdüm bayada tahriş olmuştu artık dedim alayım şimdi sorunum yok tabi pedinde kaliteli olması lazım benimki hiç durmadan 3-3.3 saat sonunda bozulmaya başlıyor zaten yetiyor

@Hasan SAYLIK

Fotoğraflar çok yakın değil ama fikir verebilir. Önceki daha geniş ve kısaydı. Yenisi ince ve uzun.

http://img.tapatalk.com/d/14/05/14/enutu8y4.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/05/14/puzeryqu.jpg

Onur bey taytta alma düşüncem var ama henüz değil. Önceki bisikletimi almadan evvel pedli tayt almıştım(boxer stili, çok kaliteli olduğunuda düşünmüyorum) ama hiç memnun kalmadım. Eğer tekrar alırsam kesinlikle askılı almayı düşünüyorum. Sizin kullandığınız taytın linki var mı?
Loading.. %61

İnce ve uzun seleler daha zayıf kişilere göredir.
Fizik markası sele seçiminde şunlara dikkat edilmesini tavsiye ediyor. Kendinizi resimde ki şekilde zorlamadan serbest bırakınca hani şekilde ki gibi oluyorsanız o isimli seleden seçmemiz gerektiği ortaya çıkıyor.
(link)
http://mtbs.cz/obrazek/EB09-fizik_cl.jpg

@Hasan SAYLIK

bunu hiç bilmiyordum iyiymiş. üç numaralı resim göbekten dolayı fazla egilemiyordur değilmi ???

benim tahminimce ilk kulanımda sert bir zemine temas ederek kuyruk sokumunu incittiniz bir kaç gün bisiklete binmeyin ozaman agrı geçmezse dr. görünün. geçer ilk iş selenizi değiştirin. ve kg oldugu için geniş seleye yönelmenizi öneririm.

benim tahminimce ilk kulanımda sert bir zemine temas ederek kuyruk sokumunu incittiniz bir kaç gün bisiklete binmeyin ozaman agrı geçmezse dr. görünün. geçer ilk iş selenizi değiştirin. ve kg oldugu için geniş seleye yönelmenizi öneririm.

Göbekten, kişinin az esnek olmasından, belinin kalın olmasından çeşitli sebeplerden ötürü eğilemeyenler demek isteniyor. Zorla eğilmek değil ama kendimizi serbest bırakıyoruz sadece.

carraro 032 yol bisikleti kullanıyorum, pedli tayt oturma problemi çok rahat çözdü, 30-35 km boyunca hiçbir şey hissetmiyorum. decathlondan 15 tl ye aldığım basit bir model.
tek sıkıntım, gidon tutuşunda bileklerim 15- 20 dk sürüşten sonra uyuşuyor, ne yapmalıyım?

@aytunc

Sele ve gidon ayarları düzgün değilse vücut ağırlığının büyük bir bölümünü kollara veriyor olmalısın. Sele yüksek ya da gidon olması gerekenden aşağıda ayarlı olabilir. Bunların dışında önemli bir ayrıntı da selenin tamamen düz ve yere paralel olarak ayarlanmış olması gerekiyor. Bir çok bisikletçi baskıyı azaltmak adına selenin burun kısmını aşağı eğik pozisyona ayarlar, sürüş esnasın da fark etmeden popo aşağı doğru kayar, haliyle ağırlık kollara daha çok baskı yapar, sonuçta el ve bilek uyuşması kaçınılmaz olur.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Berke
bnde agrı degılde bı sure sonra batma oluyo ve surus konforunu acayıp etkılıyo

@aytunc

Şu taytın linkini atabilir misiniz?

Berke bey, (link)
bunu aldım, 35 km parkur yapıyorum, 1. haftadan sonra bu taytın da yardımıyla acısız ve keyfili bir sürüşüm var.

Murathan bey, desteğiniz için teşekkür ederim. hem sele boyum hemde gidonum sanırım alçak kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Berke
her donanım sorunu çözülürde şu sele işinin basit çözümü yok. brooks diyorlar insan okadar paraya cart diye kıyamıyor. sporttourer markasında jelli seleler var memnun olan var olmayan var. o da ayrı bir karıştırıyor kafayı :)

decathlondaki jelli sele nasıl acaba full jel gibi görünüyor parmaklaması çok zevkli bıngıl bıngıl :D

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
Ben jelli sele kılıfı kullanıyorum, o da yetmezse küçük boy yastık...:in: :cool:

• Beğen
Tepkiler: karaslanxl
Geri