Scudo Sports

pilotluk

Tepki
15
merhaba kafama takılan bir soru var.Askeri okula gitmeden pilot olmak için ne yapmak gerekir? ve askeri lise dışından ordu pilotluğuna geçiş yapılabilir mi ?

Scudo
Hava kuvvetlerinde pilot olmak kolay değildir.Askeri lise dışından ordu pilotu olamazsın.Öncelikle Hava Harp Okulunu başarılı bir derece ile bitirdikten sonra pilotaj eğitimlerine katılırsın buradada derece aldıktan sonra eğitimlere başlarsın ki bu uzun bir süre 1 -3 yıl arası devam eder.Öncelikle yaşın kaç ?

askeriyede pilotluk gerçekten zor.. benim babam askeriyeden kara havacı olarak emekli oldu şimdi thy de çalışıyor.. her yerde zor meslek pilotluk fakat bir okadarda güzel :)

lise dışında piotluk kursları var oralardan eğitimini tamamlayıp, sonra sınavları geçtikten sonra pilot oluyorsunuz fakat askeriyeye geçiliyormu bilmiyorum..

ben şuan lise 3 teyim.Askeri lise sınavlarına girmedim.Ama heefimde pilotluk var.dışarından eğitim alarak veya okullarına okuyarak olunuyor ama ordan orduya geçiliyor mu onu bilmiyorum.o yüzden sorum ayrıca okullardan hangileri var biliyor musnuz ?

Ben de zamanında Harp Okulundan dönmüş biri olarak yazayım. Ordu dışarıdan pilot almaz. Bunun için Hava Harp Okulu' nu bitirmen gerekir. Ama ayrıca sivil pilot olmak istersen havacılık okulları pilot yetiştiriyor. Bu okulların öğrencileri çoğunlukla erken emekli olmuş subaylardır ancak siviller de katılır. Uzun bir eğitime ve yüklü masraflara mal olur, yeteneğin el veriyorsa ve sınavlarda başarılı olursan sivil pilot olabilirsin. Eğitim sırasında ne tür uçaklar kullanacağına göre kapsam genişler maliyet de artar.
Ben de geçen sene böyle bir eğitim almak için İzmir' de bir okulun kapısını çaldım ama 40- 50 bin euro luk maliyetleri görünce ve yaş itibariyle kazanacağım pilotluk brövesinin hobiden öteye gidemeyeceğini anlayınca vazgeçtim.
Sana kolay gelsin, saygılar :)

@anıl sevgi

Lise fen kolundan da Üniversite sınavı ile öğrenci alıyor hava kuvvetlerinin internet sitesinden veya bulunduğun yerdeki herhangi bir askeri birlikte askerlik şubelerinden kayıt ve sınav dönemleri ile ilgili bilgi alabilirsin.İlk sorunuda söyleyim hava kuvvetleri kesinlikle dışarıdan pilot almıyor.harp okulunun son sınıfından itibaren pilotaj eğitimi başlıyor mezun olduktan sonra sağlık kontrollerinde jet pilotu olabilecek raporu alabilirsen (savaş uçakları ile normal uçaklar arasında sağlık açısından farklar vardır -g kuvveti basınç olayları refleksler gibi) İzmirde uçuş okuluna geçiyorsun ve alt seviye uçak ile başlayıp yaklaşık birbuçuk sene uçuş eğitimi alıyorsun.Eğer başarı ile bitirip broveni takarsan tayin olduğun birliğe göre kullnacağın uçağın cinsi
ne göre 6 aylık bir eğitimden daha geçiyorsun (f-16 veya f-4) ve bu eğitimide bitirdikten sonra görev yerine dönüp yine belirli bir sene eğitime devam ediyorsun.
Merak etme harp okulu bittikten sonraki kısımlar maaş alarak yapılan eğitimler :) sürekli öğrenci modunda değilsin yani :)

Benim bildiğim bursa askeri lisesi hava kuvvetleri namına harp okulu için yetiştiriyor, ama düz liselerden de hava harp okuluna öğrenci alıyor olmaları lazım. Baksana hava harbın internet sitesine, bugünlerde reklamları çıkıyor, gençler hava harp okulunu tercih edin diye, bence düz liselerden de alıyorlardır.

Güzel meslek seçmişsin, başarılar.

üşenmedim baktım TM ve fenbilimlerinde alıyorlar. Lys seye göre sanırım, aşağıda sitelerindeki yazı var.

Hava Harp Okulu Öğrenci Alımları

Başvuru tarihleri : 08 Nisan - 12 Haziran 2011

• Hava Harp Okulu'na başvuru işlemi için tıklayınız.
• 2011 yılı itibariyle Hava Harp Okuluna, Fen Bilimleri veya Türkçe-Matematik Alanı öğrencilerinin başvuruları kabul edilecektir.
• Hava Harp Okulu baraj puanı ve bu puanı aşarak seçim aşamalarına davet edilecek adaylar, LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra internet sitemizden ilan edilecektir.
• Seçim aşamalarına katılacak olan adaylar hazırlamaları gereken evrakları internet sitemizden temin edeceklerdir.
(link)

o zaman ben seneye başvurucam çünkü daha lise 3 teyim. bunun olması güzel bişey teşekür ederim. :)

Bende 11. sınıf TM'ciyim kafama Yönetim Bilişim Sistemleri'nden sonra yatan diğer bir meslekti pilotluk. Anadolu Üniversitesi'ndeki Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndaki Pilotaj'ı araştırıyordum. Hava Harp Okulu'nun aldığını görünce de bir umut doldu içime şimdi.

• Beğen
Tepkiler: anıl sevgi
Evet bende bunu öğrenince baya sevindim artık amaç bu buna çalışıcam seneye bakalım hayırlısı olacak :)

Geri