Scudo Sports

Pharmaton vitamin hapı

@Cem cm Vitaminin fazlası vücuttan atılıyor zararı yok ancak böbrek ve karaciğeri yoracak olanlar gıda takviyesi altında satılan bitkisel kimyasal ürünlerdir diye biliyoruz.Yanlış mıyım?

Scudo
@The 69 Eyes Ben de öyle zannediyorum. Ama hassas konular tasarruf sahibi olmadan bir şey söylemek abes oluyor. Benim b12 miktarı uzun zamandır yüksek ama kişiye göre değişiyor binbir tane etken var. O yüzden bir hekime danışmak en iyi demek en iyisi. Tabi hekimin de iyisi kötüsü var maalesef.

@Acemişoför Kan tahlilinde o fark çıkmadı. Ben kendimde denemiştim. 3-4 ay kullandım. Hiç fark göremedim. Ne dinç hissetme ne tok olma ne de vitamin değerleri. Yaşam şeklimi de değiştirmedim. Daha önceki 6 ay nasılsa o da aynı şekildeydi. Bana şuan yalan geliyor onlar. İki düşüncem var. İlki insanda toksik etki yaratması. İkincisi ise sindirilmeyeceği ve işe yaramayacağı görüşü. Zamanında B12 vitamin değerim 20 çıkmıştı. Yok gibi birşey. 200-500 arası hastanenin kabul ettiği değerler. İlk önce 6 ay b12 hap kullandım. Sadece 50 ye çıkarabildi. Daha sonra enjeksiyon oldum düzenli aralıklarla. 6 ay da öyle geçti. Yine 50 lerde dolanıyordu. Hiç etkisi olmadı. Herhangi etki veya sağlık sorunum yoktu. Düşük olma sebebini bir sürü test yaptılar ama anlaşılmadı. Daha sonra beslenme şeklimi değiştirdim. Et sevmezdim kırmızı et beyaz et, balık ve kuru fasülye tüketmeye başladım. Her gün bu şekilde tükettim. 3 ay sonra B12 400 lere çıktı. Normal düzeyi gördüm. Bu sefer demir de arttı:) Şunu söyleyeyim B12 azken kendimi kötü hissetmiyordum. Sağlıklı hissediyordum. Normal değere gelince kendimi daha dinç hissediyordum ve çevreye karşı daha dikkatli olduğumu farkettim. Neyse demek istediğim bazı kişilerde yapay oldukları için sindirilemeyebiliyor. Doğru beslenme iyi bir çözüm. Bazıları ise yapay mapay çok iyi sindiriyor bu sefer toksik etki edebilir. Vitaminin minarelain fazlası zarar verebilir. Dikkatli kullanmak lazım. Her ne kadar satan firma önlemini almışsa da ne zaman yan etki olacağı belli olmaz. Bazı kimyasalların zararı 20-30 yıl sonra hatta bir sonraki nesilde ortaya çıkıyor ve o kimyasal yasaklanıyor. Aksi durum olmadıkça doğaldan şaşmamak lazım.

haftada bir ya da iki kez örneğin Pazartesi veya çarşamba/perşembe gibi kullanıyorum Pharmaton'u. Genelde haftada bir tane unutmazsam.

@Tuzlu_Fıstık
Tansiyonu arttırması olayı nasıl oluyormuş? Doktor ne demişti sana?

vitamine vericeğim parayla o haptan alıcağımın kat kat fazlasını gidip manavdan doğal ve daha güzel bi yoldan alabilirim. kapitalizmin saçmalıkları vitamin hapları doktor önermediği sürece kullanmayın derim

Karaciğerinizi cortlatmayın. Vitamin vücutta depolanmaz. İhtiyacı olanı kullanır, olmayanı karaciğer atmak için çabalar. Bu yüzden vitamin hapı kullananların idararı koyu sarı olur, çok sık tuvalete giderler ve aşırı su tüketmeleri gerekir.

Vitamine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız doktora gidip tahlil yaptırın. Eksikliklere göre doğal gıdalar tüketin. Yalnız dediğim gibi vitamin vücutta depolanmadığı için tahlil sonuçları günden güne, saatten saate farklılık gösterir. En iyi çözüm sağlıklı beslenmek.

Geri