Scudo Sports

Peugeot Mosaique toplamak

@burakbozan usta istanbuldan buldum ama nadir bişey değil kaynıyor hala,
Sokaklarda böyle altında
görürseniz çocukların," gel 50 lira vereyim külüstürüne" deyin vermeyen görmeyeceksinizdir :D

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Scudo
@Alidemir56 bende de var aynı bisikletten. Kötü durumdaydı, hurdaya vereceğime toplayayım, meşgale olsun dedim, biraz da modifikasyon yaptım. En son vites ekipmanlarını takıp ayar yapması kaldı, bu hafta bitecek kısmetse. Sorularınızın cevabına gelince;

1. Bu bisikleti 28 janta çeviremeyeceğinizi düşünüyorum. Gerek de yok açıkçası. Orjinal lastikleri 26x2.1 dişli, dağ bisikleti lastiğidir. Ben 26x1.5 dişsiz lastik taktım, şehir bisikleti oldu. Arazide kullanmayı düşünmüyorum. Mevcut jantlara takabilirsiniz bu ebatta lastiği, benim jantlar kötü durumdaydı değiştirdim. Bisiklet eski, iç lastikleri de değiştirmenizi tavsiye ederim.
2. Orjinal vites sistemi Shimano. Tümünü yenileyecekseniz farklı markalar da düşünebilirsiniz. Birbiriyle uyumlu olması önemli. Ben ön ve arka aktarıcıları değiştirmedim, onlara uyumlu ruble, aynakol ve zincir aldım, Shimano tercih ettim.
3. Fotoğrafta sele borusu var görünüyor. Ona uygun sele bulup kullanabilirsiniz ya da uygun çapta yeni sele borusu ve ona uyumlu sele alabilirsiniz
4. Bendekinde orjinal olarak v-fren sistemi var, kullanabileceğinizi düşünüyorum.
5. Ben yenilemeyi geçen yıl yapacaktım, araya sağlık sorunları girdi bu yıla kaldı. Geçen yıl sanayiden 200 TL fiyat almıştım boya için. Bu yıl sormadım. Kendim yaptım boya işini. Kimyasal boya sökücü ile boyayaı çıkarttım, iyice zımparaladım. Sonra sırasıyla astar (çinko sprey tavsiye ederim, 2 kat uyguladım), akrilik sprey boya (3 kat uyguladım) ve sprey vernik (3 kat uyguladım) ile boyama işini gerçekleştirebilirsiniz. Vernik öncesi ve vernik sonrası su zımparası ile pürüzleri giderdim. Eğer sticker yapıştıracaksanız vernik öncesi yapıştırıp sonra vernikleyini daha kalıcı olur. Toplamda 1 kutu astar, 3 kutu boya 2 kutu vernik kullandım (ortalama 20 TL' den 6 kutu toplam 120 TL civarı). Zaman alıyor yalnız, sabırlı değilseniz girişmeyin boya işine (özellikle zımpara aşamasında çok titiz davranmak gerekiyor). Fırın boya kadar dayanıklı olmaz tabii ama dokununca da çizilmiyor. Orta karar yani.

Kolay gelsin, selamlar

Garajda hiç kullanılmadan yıllardır bekleyip yirmi yıl sonra gün ışığına çıkarılan şahin arabalar gibi. Bu haliyle almayı düşündüğünüz bisikletlerden daha değerli.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ipekmen hocam çok iyi
olmuş ellerinize sağlık

Bir kaç sorum olucaktı

Aynakolun serisi nedir
Pedalın marka modeli nedir
Lastik marka modeli nedir/ölçü
Gidon boynunun linkini
Ve jantların linkini

Çook Müsait olduğunuz bir zamanda atarmısınız

@Alidemir56 Parçalar aşağıdaki gibi;

Aynakol, lastik, pedal ve zinciri Özceylan Bisiklet' ten sipariş ettim ((link)). Model ve fiyat detayları resimde
Jantları n11' den sipariş ettim ((link))
Fren-vites kolları Shimano ST-EF41. Onu yaz başında almıştım, şimdi hatırlayamadım nereden aldığımı
Gidon, gidon boynu ve sele borusu orjinal, dışarıdan almadım. Eskileri bıyayıp kullandım.

Bisiklet Parçalari.jpg

Acaba mosaique ile explorer 010 arasında ki fazla bir fark var mıdır?

@mrth explorer modelini bisikletçide ayar yaptırırken gördüm. Kadrosu daha büyük ve kalın, dolayısıyla daha ağır göründü bana.

@ipekmen kardeşim bisikletin stickerlarını nasıl yaptığıni ogrenebilirmiyim?

Merhabalar,
Hala cevap verilebiliyorsa bu konu hakkında benimde peugeot mosaique bisikletim hala duruyor aktif kullanıyorum çocuk koltuğum dahi var biniyoruz. Aynı şekilde bende modifiye etmek istiyorum iletişim için mail adresiniz var mıdır yada buradan cevap verebilir misiniz?
Teşekkürler.

@hasan26 hocam bende aynı bisikketi restore ediyorum, ipekmen cevap yazamamış ben yardımcı olayım istersen, internete peugeout mosaique sticker yazınca, bazı yurtdışında takım olarak tıpatıp aynı ölçüde ve orjinalliğinde üretenler var fakat
25-30$ + kargo bedeli buda 150 tl yapıyor ve bence sticker için çok yüksek bir rakam, aynı şekilde yurt içi bilindik bir kişide üretiyor ismini vermiyim ama ona da sorduğumda yine fahiş bir fiyat istenmişti, bende peugeot mosaique sticker png olarak hem logoyu hemde yazıyı indirip flasha atıp bir özalitçi(baskı) yapan bir dükkana götürdüm, yazının kalitesi tam hd olmadığı için bilgisiyarda bazı işlemler yapıp dümdüz bir şekilde çıkartıp folyo baskı(sticker) biçiminde çıkarıp verdiler ve evde çok kolay bir şekilde yapıştırdım, profilimde konu mevcut bakabilirsiniz.

@mehmeterdoganozturk hocam bende restore ediyorum aynı bisikleti eğer yardımcı olabileceğim bir konu varsa yazabilirsin burdan

redcat1.6slx hocam ben bisikleti komple parçaladım. Kadro maşa çıplak temizledim güzelce jantlarda elimde şimdi zımpara boya yapmayı düşünüyorum. Fren sistemi vitesler zincir aynakol ne varsa değiştireceğim. Siz yapabildiniz mi resim paylaşabilir misiniz?

Nasipse bende bu bisiklete restorasyona başlayacağım iş çok gibi duruyor ama bakalım

Dosyalar

• Screenshot_20201005-194028_letgo.jpg
    Screenshot_20201005-194028_letgo.jpg
    524,1 KB · Okunma: 62
  • Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Nasipse bende bu bisiklete restorasyona başlayacağım iş çok gibi duruyor ama bakalım
Bu bisikletten vazgeçip benzer kadroya sahip olan bianchi shark aldım adım adım projede ilerliyorum. Ilk önce jant ve lastiği hallettim, paslı yerlere zımpara, parlatma gibi bir çok uygulama yaptım. Aynakol ve vites kollarını değiştireceğim.
Daha bir sürü eksik var. Kadroyu da boyayacağım, renk konusunda kararsızım. Before-after şeklinde paylaşıyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20201017-224247_Gallery.jpg
    Screenshot_20201017-224247_Gallery.jpg
    207,5 KB · Okunma: 65
  • Screenshot_20201017-224255_Gallery.jpg
    Screenshot_20201017-224255_Gallery.jpg
    219 KB · Okunma: 65
  • 20201015_145115.jpg
    20201015_145115.jpg
    1,1 MB · Okunma: 57
  • 20201015_140719.jpg
    20201015_140719.jpg
    815,6 KB · Okunma: 49
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bu bisikleti Milliyet gazetesinden bende almıştım. 2 abimle birlikte senelerce bindik. şuan depoda duruyor. elden geçirilirse belki binilebilir :)
merhabalar peugeot mosaigue bisiklet hala duruyorsa alıcı olarak ilgilenmek isterim babamın zamanında almak için milliyet gazete kuponu biriktirdiği 3-4 ay kullandıktan sonra maalesef ki çalınan bir bisikleti imiş ona bir sürpriz yapmak isterim instagramım boramer.blk buradan yazışabilirsek çok sevinirim

Bende aldım basit şekilde topladım iyi bir bakım yaptım alüminyum kadro bisikletim var ama nedense buna binmek daha bi keyifli

Dosyalar

• 52803963-B05A-43CE-866B-CA83D3A427A3.jpeg
    52803963-B05A-43CE-866B-CA83D3A427A3.jpeg
    92,8 KB · Okunma: 32
  • Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Selamlar. Arkadaşta şöyle bir Peugeot Moseique var satılık, dışarda beklemiş ve yıpranmış haliyle. Yine de çok hırpalanmamış gibi gelmedi bana, dışarda beklemekten dolayı deformasyonlar var.

Ben bu bisikleti alsam çok masraf etmeden kullanabilir miyim, sizce değer mi?

Çok bir beklentim de yok, çarşı pazar gezmek için 2. bisiklet olarak.IMG_20220130_232845.jpgIMG_20220130_232826.jpg

Son düzenleme:
@amasseia Çarşı pazarlık tabii ki iş yapar. Ben olsam vitessiz kontra frenli kullanırdım, arkaya da büyük bir sepet, mis...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri