Scudo Sports

Peugeot Mosaique 1998 restorasyon

arkadaslar bilgisi olan varsa bu ruble/göbek iliskisi hakkinda lutfen bilgilendirsin tesekkurler

Scudo
Bugün sirkeciye gitme fırsatım oldu, eksik parçalarımı ordan almayı planladım,
Oraya gittiğimde genelde bilindik kurumsal firmalar vardı ve bunların çok pahalı
olucağı düşüncesiyle esnaf tipli bir dükkan aradım ve buldum. Jantlar için ön+arka mil
istedim tanesi 14tü ikisi 28tl , 4 adet rulman 10tl, krom pedal takımı 35 tl, toplam 70 yaptı,
ama arkadaşlar buraya gitmenin bi mantığı yokmuş onu anladım, yerli malı ürünler internetteki fiyatının aynısı sahılabilir ama yurtdışıIMG_0235.JPG
mallar int.te 100 ise orda 180 yaklaşık 2 katı diyebiliriz, neyse işimizi gördük merakmızıda giderdik, bu arada eski ön milimdeki rulmanlar ustanın bana verdiği yeni rulmanlar eski rulmanlarımın yaklaşık iki katı küçüğü inşallah sorun olmaz.

Son düzenleme:
bisletin son 2 parçası kaldı, ama akıllarda bi soru işareti daha, ben nerde yaptırcam bu montajları? arkadaşlar istanbulda dürüst, işinin ehli, esnaf uygun yollu tanıdığınız güvenilir insanlar varmıdır?

Yapılacaklar
Arka aktarıcı montajı
Ön a. montajı
Aynakol montajı
Ruble m.
zincir m.
ön+arka jant akordu

şuanlık bu kadar eğer forumda istanbulda olan bisikletçi varsa veya dükkanı olmayıp bu işleri en güzel şekli ile yapabilecek eli yatkın kişiler mesaj atabilirmi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@redcat1.6slx
Hayır gobek degismene gerek yok. 8 li dahi takarsin

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
@BookFox başkan dadaş bisikleti daha öncede duymuştum forumda çok övüyorlar ama, benim için maliyeti çok önemli artık, servet yatırdım bisiklete :D
Dadaşlara yapılacak şeyleri mail attım fiyat sordum cevap bekliyorum güzel birşey çıkarsa götürürüz artık.

@mariokaldato evet abi dün bisletçiyede sormuştum içim ferahladı valla saolun

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba, yeni ön milimi janta taktım fakat jantı çevirdiğimde jant milide döndürüyor bunu nasıl düzeltebiliri bilgisi olan varmı:agla:612377ED-4AF5-4D3B-AC41-D7FD93B4E82A.jpegj

@altundalbugra göbeği sıktım jantı çevirdim olmadı hafif gevşettim olmadı biraz daha gevşettim olmadı, resmen somunu göbek ile tam temasını engelleyince oluyor öyle olunca da, jantta boşluk oluyor çok sıkıntılı bir durum, yarın bisikletçiye götürceğim herhalde ):

25.4 açı ayarlı gidon ve 25.4 kelebek gidon arıyorum,
Öncelik elinde olarak açı ayarlı gidon boğazı olan varsa çok iyi olur3628F2AF-0C99-4A3D-967C-EAE2239E12D4.png9FB12874-2B6F-4F33-B601-6470AD09F2EC.png

Evet tarihi gün, bisikletin tüm parçaları geldi, n11 den aldığım aynakolda geldi ama bir hezimete uğradım ne yazık ki, ürün açıklamasında, orta göbek vidası ve vidanın kapağı ile gönderileceği yazıyordu gelmedi, kutu ve "FATURA" dahi gelmedi bu yüzden firma ile biraz atıştık, bende n11 e şikayet talebinde bulundum, ve bugün faturayı mail olarak atacaklarmış 1-3 iş günü içindede eksik parçaları göndericekler(miş), herhalde bu göbek vidası olmadan da montajını yapamıyoruz, şimdi parasını verdiğim bir ürünü gelmediği için, bisikletçiden 2-3 katı fiyatına da almak istemiyorum açıkçası, gene haftaya aksadı ): lanet ettirdiler *** 42B386B2-B638-42F6-8065-CF7151D0A5BC.jpeg
Arabaya yükledim her şeyi 2 tane vida bekliyoz artık...

Arkadaşlar bisikleti şehir uygun bir hale getirmek için bir süredir lastik arayışındaydım, en çöp marka olan rubena nın flash serisinin 1.75 ölçülü 2 adet lastiği 120₺, bende çıkma lastik ararken bir takım
"unıstar 26x1.75" şehire uygun düz dişli bir takım lastik buldum fiyatı da 70 ten 45 e düşürdüm bugün yarın alıcam. bu lastik hakkında bilgisi olan varmı düşünceleriniz nelerdirDB9A32E8-BD7D-4A0A-BC9A-BC92552C3710.jpegC1405AF7-971F-4238-A58B-7B0D8359B268.jpeg

çatlaklar başlamış hiç bulaşma

@redcat1.6slx
Bu lastik kesinlikle alınmaz.
Birincisi lastik çatlamış.
ikincisi 1.75 alınmaz bu bisiklete. 1.25 1.15 veya 1.50 ideal
.
cst1.jpg

2_michelin-26x1-40-wild-run-r-light-dis-lastik-278_1.jpg

Son düzenleme:
Çöp dediğin rubena nın 1.50 syrinx modelini 1.5 senedir kullanıyorum. Yol tutuşu olsun ıslak zemin performansı olsun çok memnunum. Bizde biraz marka takıntısı var. Ve bu lastik bu süre zarfında hiç patlamadı ☝️ Tavsiyem Rubena 1,50 Syrinx olur. Hem de ekonomik.

@halil halil hocam nasıl 1.25 takıyim jantın minumum değeri 1.75

@1911 valla reis ben fiyat olarak rubenanın flash modelini düşünyordum ama forumdaki yorumları çok kötü yöndeydi o yüzden tercih etmedim

@redcat1.6slx taktir senin, bence dene ne demek istediğimi anlayacaksın.

Daha önce kullandığım 26x1.50 idi. Bu hafta yeni bisikletim için 700 x 23 aldım. İkisi de Rubena Syrinx .

Geri