Scudo Sports

Peşpeşe gelen travmalar ve küllerimden doğuşum

@cazci Abim inşallah,Bursa en sık kullandığım güzergah,hem arkadaşım var Ataevlerde,hemde Uludağ ve sudüşen gibi doğa harikası rotalardan vazgeçememe durumu var..bu arada bizde artık 43 e dayadık yaşı,artık daha temkinli hareket ediyorum,ayrıca verdiğim aradan kaynaklı kondisyon kaybı,mevsimsel şartlar ve birazda korkudan olsa gerek ortalamalarım biraz daha düşük ve haliyle yarış veya kom gibi şeylerin arasında kendime yer bulma sıralamaya girme gibi bir amacımda yok...zamanımı belirler gider ve gelirim zevkini çıkarmak yeter bana..ben ameliyat olmadım,olacaksam da sağlam bir şekilde hazırlıklı girmek çin pedale devam..

• Beğen
Tepkiler: cazci
Scudo
Neler hissettiginizi , hangi sporu yapıyor olursa olsun , doktor" artık ....... yapamayacaksın " dediğinde tüm amatörler biliyor. Hele doktorun karşısında iyi yada kötü nasıl bir haber verecek diye endişeyle, bir çocuk gibi gozler acik beklemek cok fena. Herkese acil şifalar diliyorum.

Nerde kalmıştık...:)
Bir buçuk yıl sonra son durum:
Glukozamini 1 ay kullanıp bir ay ara veriyorum.
Haftada bir kemik ve ayak kaynatıp içmeye devam.
Üç hafta önce @bilalfidanboy dostumun önerisi ile bamya tohumunu içmeye başladım.
Plates lastiği ile bacak üst kaslarımı güçlendirmeyi (çapraz bağlar için) ihmal etmiyorum.
Bike-Fit sonrası seleyi değiştirdim.
Ayda 800-1000 km mutlaka yüksek kadansta bisiklete devam.Kış ayları 4.000 km yapmışım.
Bu yılın en uzun turu 202 km lık Susurluk gidiş dönüşü oldu.
Ait olmaktan mutlu ve gururlu olduğum B.T.K.
(Bursa Tur Komitesi) üyesi değerli arkadaşlarım ile Bursamızın bir çok yöresini keşfettim.
Dün Uludağ bu yaz belki Erciyes , @Özcan ın kulağı çınlasın...
Şimdilik yaşam kalitemden memnunum.Çok şükür ki olağan dışı bir gelişme olmadan süreci iyi yönetebilmişim...
Tabi merak edenlere belirtmem gerekirse;
Üç yıl önce olduğum ameliyat öncesi sağlığıma % 70-80 ancak dönebildim.
Çünkü diz bölgesi (en azından benim için böyle) operasyon sonrası tam olarak eski haline kolay dönemiyor.
Sağlığımızın kıymetini bilelim...
Pedalınız hep dönsün...Esenlikler dilerim....

Son düzenleme:
Kış boyunca trainer yada kondisyon bisikleti kullandınız mi ? Hava şartları yada zaman sıkışıklığından etkilenmemek adına.

• Beğen
Tepkiler: cazci
@Çağdaş78
Ben cevap vereyim yağmur çamur tüm kış bisiklet tepesinden inmedik @cazci ağabey ile. Şahsi fikrim trainer insanı tembelliğe itiyor 50 km yapacakken kapalı ortamda 10-20 km sürünce sıkılıyorsunuz ve bırakıyorsunuz kışın bisiklete binmek çok zevkli.

@sadi imren

Bursanin soğuğu keser. Ekip işi soğuğu da kesiyormuş. Bravo.
Sağlıcakla pedallayın.

@Çağdaş78 kardeşim, mevsimine göre giyim-ekipman ile dört mevsim yollardayız. @sadi imren dostumun da vurguladığı gibi; eve kapanıp teker döndürmek pek bize göre değil.
Tabi kış şartları için doğru lastik seçimi de önemli...
Bir de bisiklet temizlemesi var ki tadından yenmez...:hihi:
Trainer kullandım, o da Bike-Fit yapılırken mecburiyetten...
Esenlikler dilerim...

Geri