Scudo Sports

PerformanStanbul

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
bi sorum olacak
5000 kalori yakmışsın
9000 olsa bir kilo kaybetmen lazım
sence doğru mu
bu hesapta kendi kilonun işe dahil olması lazım.
sistemde var mı böyle birşey

işler keşke bu kadar kolay olsa

Scudo
valla Hocam sen daha iyi anlarsın bu işlerden ben şimdi sana ne diyebilirim ki..
kaldı ki zaten anlamam umarım öyledir...işime gelir haftada 18000kalori kaybetsem 2kg yapar ki çok iyi bi rakkam ayda 8kg ama pratikte gördüğüm kadarı ile ya ben yapamıyorum yada böyle bi kural yok...

Hocam sarkan anahtar herhalde bisikletin kilidi değil mi...:)

@Kudret Kurtcebe
Kusura bakma ağabey, o gün niyetliydim bilen biliyor. Arkamdan konuşanlara teşekkür ediyorum. Gıybet iyi bir şey değil ama edilen için iyi tabi hafifliyorum...:)

Sevgiler, saygılar...

@Salih Dinçer

salih bey kardeşim arkandan konuşulmuyor gerçek konuşuluyor bunları bi kere bileceksin bide anlamadığın bi olay ya performans bisikletçisisin yada gezi bisikletçisi ikisinin ortası diye bi olay yok ayrıca gene hatalısın burda suratına karşı söyleyemiyorum ama yazıyorum niyetli isen baştan söylerdin değilmi biliyorsunki antreman tarzında idi olay,, sen antreman ile geziyi karıştırma sen gezi bisikletçisi değilsen performansta değilsen benim yaptığım gerçekleştirdiğim olayları nasıl anlayacaksın ..kafana göre hareket ettin arkadaş çağırıyorsun adamın bisikletinin vitesleri bozuk üstelik frenler tutmuyor, ben onları bebekte farketmesem adamın başına neler gelecekti ve sen bu olayın sorumlusu olacaktın ayrıca şeref konuğu diyorsun adamın kafada kask yok polineze çağırıyorsun ikinci hata ,,sana orda herkezin içinde bağırdım aytekinde herkezin içinde mehmete bağırdı, benim hatam oydu bundan sonra tavrımı değiştiririm sahada ama birazda olayın ne olduğunu öğren artık ..keşiften bahsediyorsun iki tane tabela resmi çekip koyuyorsun bu nasıl keşif haklı olarak cem de sana ne diyor nerde yol resimleri gittinmi sen ne diyorsun inşallah diyorsun,, adama derlerki arkadaşım sen ne yapmak istiyorsun yardım etmekmi istiyorsun bende sana yol gösteriyorum sevgili salih kardeşim sen aç bakalım bi gezi düzenle kendi turlarını yap ,kendi turlarını düzenle derim bilmem anlatabildinmi...

Peki gerçekleri konuşalım.

@Kudret Kurtcebe
Biz ise saat tam 13:00'de yani öğle sıcağında yola çıkıyoruz. Beni bırakın, kaybettiğim 4 litreyi önemsemeyin, bu sıcakta herhangi birinin başına bile bir iş gelebilir. Bir de vitesten, kasktan bahsediliyor, konu dağıtılıyor ya pes vallahi. Sabah herkesin içinde Mehmet Tavacı'ya bağırıp çağırılıyor adeta rezil ediliyor; bunu geçtik... Sonra fotoğraf çekeceğiz kasksız çıkarsa olmaz deniliyor ama tek fotoğraf (*) çekilmiyor.

(*) Aşağıdaki fotoğrafı toplam 4 arkadaş ile geçen hafta gittiğimiz Polonezköy gezisinden. Bunu c.tesi günü öğleden önce çektim ve yeni başlayan bir arkadaşın kaskı yoktu. Biz onu geri çevirdik mi? Hayır...

Neyse kimse kimsenin arkasından konuşmasın; bu bana yeter. Ben zaten açık bir şekilde Kudret Kurtcebe arkasında pedallamayacağımı söylemişimdir. Çünkü tutarsız hareketler hoşuma gitmediğimi gerek hareketlerimle gerekse sözlerimle sahada dile getirmişimdir. Eğer insanların hayatı önemseniyorsa öğle sıcağında turlar düzenlemez ve dönüş saatlerinde plana uyulur. Tıpkı son yaptığımız turda öğle sıcaklarını ormanda geçiririz diyerekten ikindi vaktinde yola koyulmamız gibi.

http://img706.imageshack.us/img706/5834/adampol17092011wide.jpg

sıcak sana dokunuyorsa neden baştan söylemedin salih gene hata sende ....
sen banamı sordun o adamı getirirken sen dedin şeref konuğu diye sen getirdin kendi öz eleştirini yap bakalım biraz, adamı ben çağırmadın sen çağırdın ...hata burda bundan sonra salih senle az görüşelim ,,,
antremana gelen herkez kask takacak aksi takdirde almam bunu anlaman gerekir..sen o adamı çağırdın suçlu sensin polinez antreman sayılırdı ,,,adamın kafada kask yoktu sıcağa karşı rahatsız olduğunu baştan söyleyecektin ve de oruçlu olduğunu sen hatalısın durumunu belli etmedin üstelik şeref konuğu diye antremana kasksız adamı getirdin tabiki orda resim çektirmem adamın kafada kask yok ben kimseye taviz vermem antremanda ne işi var kasksız adamın lay lom lom değildi polinez, sen daha hala anlamıyorsun sevgili salih kardeşim ,yöneticiler aramızda tartışma olduğunu zannetmesinler senin anlamama durumun var ayrıca bu topik aytekinin burda fazla konu kirliliği olmaz ,,,
arkadaşım diğer arkadaşlar sıcaktan hiç etkilenmedi ben sıcaktan bu yaşımda etkilenmiyorsam vay halinize ..sen kendi turlarını düzenle kaskı olmayan adamları al turuna sakın olaki hız yapmayın kafanızı patlatırsınız düşük tempo yapın kafanızda kep olsun inişlerde yavaş inin ,,,,,laylomlom da ne dedik kep hızda kask imzama uyarım ben,,
şunuda unutma ben düşük tempolu lay lom lomda kaskı olmayanları aldım tura ama antremanda başbakanın oğlu bile olsa kask takacak bu böyle biline ,,

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/321468_261266697239245_100000677512973_863274_1674005220_n.jpg

cancellara favorim ultra ıronman acımasız bi adam ,,,,,,,,,

@mustafa akman

durumu bildiren rapordur
arz ederim
dün ki ağırlık antrenmanında
2 kez 1000 tekrar 1,5 kg
1 kez 1000 tekrar 1 kg

EBİS öncesi 3x2000 i yakalamak kolaylaştı
acaba ağırlığı mı yoksa tekrarı mı artırayım
ağırlığı artırıp 2000 e ulaşmaya çalışmak daha mantıklı gibi geldi

ağırlık derken şu an 2 kumtorbası birden takıyorum
1+0,5 = 1,5 kg

kaslandıkça bu seferde kas haeketleri yavaşlıyor
üfff
dengeyi nasıl kuracağız

bravo hocam devam et diyeceğim ama tam olarak ne yaptığını gerçekten anlamış değilim...:):):):):)

kolay gelsin...

mustafa hocam ....
bisiklet üstünde antremanları bence aksatma es geçme derim...
kısa mesafe yüksek tempo basma olayı ........seçilecek güzergah düz yol olsun ......birinci çalışma şekli............diyelim 60 km yavaş yavaş başlarsın sonra arttırma yaparsın ,,gelişme ile birlikte 10 ar km ekle derim 70 olsun ,,,
evet kısa mola durma yok..

ikinci çalışma periyodu çok ağır tabi 60 km lik bol rampalı etap bul ve mümkünse kısa mola durma az rampalarda vites değiştirme olmaz ,,,,ona dikkat edecen .....
44 km yi durmadan gittim 2 saat 10 dakika ..tempo 22 düşük tabi,,şile rampalarından bıçkıdereye ,ama en azından durmadan gittim bunu başarmak lazım ,,,,,,

aytek ben onur çalışmalar yaptık geçen yıl ,bayağı randıman oldu bana ,,orda arkadan aytek in rüzgarında gitme olayı aytek kuvvetli olduğu için saatlerce basar rüzgara karşı evet rüzgar hepimizin düşmanı mümkün olduğu kadar eğilme yol bisikletinde bu olay kolay ama hibrit ve mtb de zor bu yatma olayı ...

mustada hocam süratli bisiklet kullanmaya vakıf olmak lazım yani teknikleri bilmek lazım panik yapmayacağız herşeye karşı ,dıştan gelecek tehditlere karşı son derece soğuk kanlı olma durumu.....karşına araba çıkar yaya çıkar ...
soğuk kanlı olma durumu çoğu kişi bunu başaramaz malesef ,,,,,

tavşanlı yolunun yarısında vites telim koptu ve mahmudiye inişinde gidon sola birden kayınca sağ ayak kilitte değil idi ama saniye farkı ile ayağı bi anda yere koydum çevik olma durumu...hız azdı genelde hız kontrolü yaparım son derece bozuk yollarda......ve ilk kez gittiğim yollarda tavşanlıya ilk kez gittim ama 1000 kez gideceğim dehşet güzel bi yol,,,

çok keskin virajlara son sürat girmek delilik tabi toplayamama durumu ve aynen güm bi arkadaş polinezde böyle dağıldı diz kapağı kaydı ameliyat masasına gitti,,

ne kadar çalışsam da sana ulaşamam

2,5 sene önce ilk kez spora başladım ben
elime ilk aldığım dumbell 1 kg idi
http://www.colinheatherly.com/images/Smile.jpg
bebekler güler

http://www.getfit.com.au/html/excercises/images/ex-legs-bum-mach-041.gif
leg extention
10 kg ile yapamadım

sık sık"ı iki elimle ancak sıkabiliyordum
http://3.bp.blogspot.com/_cH2aeNGGbJw/S_u8zLltTGI/AAAAAAAABtQ/QFaLYOhLZZI/s1600/s%C4%B1k+s%C4%B1k.jpg

http://www.fitroulette.com/wp-content/uploads/squat.jpg
bu hareketi 10 k ile bir kez yaptım
10 gün bacaklar gitti
kilo
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Signal_B14_70.svg/576px-Signal_B14_70.svg.png

kollar kürdan gibi
http://www.hafif.org/imaj/mansonilized/toothpick.jpg
göbekli
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20080909025338/uncyclopedia/images/a/a5/0-1-fat-man.jpg

2 kat merdiven çıkamayan

o günlerden
şimdi ise
performanstanbul"a dost olmaya çalışan 45-6 yaşında biri (az kaldı 46ya)

yapmaya çalıştığım bu

hâlâ bacaklar çok zayıf
az dur hele bi güçlendireyim

değerli dostum mustafa kıyas değil yalnış anlama ,,,
beslenmeye dikkat mustafa dostum bu önemli olimpiyatlarda maratonda yığılan adamın hikayesini ahmet aydın doktordan öğrendim aşırı karbonhidrat yüklenmece ,,,taş devri diyeti kitabında çok önemli bilgiler kesin bizim gibi manyakları ilgilendiriyor ağır spor yapanlar 100 km nin üstüne çıkanlar 160 yapanlar bi günde biz çok dikkat edeceğiz beslenmeye ,,,,,,
evet aşırı makarna yok pilav yok normal ölçüde ve süt ve süt ürünlerini azaltma bunu ahmet aydın doktor söylüyor .....laktik asit çoğalırsa önce dizleri vurmaca protein azalırsa zati enerji biter,,ama şu bi gerçekki 500 kalori vardı yanılmıyorsam power gel bar da enerji jelinde bunun yerini tutacak ne var ona bakmak lazımda artık ben bu jelden iki adet alacağım yanıma özellikle iznik turunda ,,,birde 1000 kalori olanlar var 10 lira da yuro pahalandı tabi....
54 yaşın kapasitesi kadar sürme olayı yapılabilir bunun üstü benim sonumdur zati......hiç kimse ama hiç kimse metabolizmasının üstüne çıkamaz aynen serilir yaş ilerledikçe metabolizma ölmeye başlıyor zati hücreler bitiyor yenileri gelmiyor o vakit performansta düşüyor tabi..yalnız şu bi gerçek doğru beslenen performansını koruyacak yalnış beslenenler ise bedelini ödeyecek...
evet ahmet aydına göre kırmızı et yiyeceğiz çok az kızartma olayı kızartma aşırı olmayacak nitekim dana şiş i az kızarttım bıçkıdere dönüşü formula kasapta ve bir saat bekledim sonra yavaş tempo ile başladım yarım saat sonra fişek gibi oldum et adamı fişekliyor .....et demek enerji edemek,,,evet baktım gel pahalı iznikte dana şiş yiyeceğim köftenin yerine ,,,,
burda rakamlar konuşuyor evet ama beslenme üzerinede konuşmalar olmalıki daha iyi rakamlara ulaşalım ..

@Hasip Çehre

aytek ,,,topikte düzenleme olayı demişsin evet,,,,,bu topik bence yol bisikletinde performans yapanlar için ideal ..senin ekipte soner, onur ve sen varsın avrupa yaka olarak ,,,,,,,,
mtb olarak bende süratli adamları gezi organizasyonlarında örgütlemeye çalışma durumu...............gerçi iki adam var ama bunlardan birini sana transfer etsemde altında yol yok ve yol bisikleti alması lazım ,,,,,,,,,,,diğer arkadaş ise mtb de kalmaya kararlı gibi............atılan mesajlardan ve sahada edindiğim izlenimler bu yönde .........almanyada olan volkan ise biliyorsun mtb deki dostumuz , .........yola geçsede başarılı olur kesin,,,,

denmark,,,,,,bisiklet yarışları cillop gibi asfalt 80 de orda idik bisiklet asfalt görür orda......evet brezilya manarelli önde çok önde, ana grup arkada ama yarış devam ediyor öne atılan fark yapanları çok gördük ama sonunda pek birinci olamıyorlar.... belçika hollanda almanya kapışma durumu....

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri