Scudo Sports

Performansa yönelik bir kaç soru...

@Bilal Demir

Bilal bey hala yanlış anlıyorsunuz beni ne zaman Karatay konusu açılsa aynı durumu yaşıyorum anlamış değilim.Hatanız derken sumo güreşçileri konusunu bilmediğinizi fark ettiğimden detayı belirttim onlardaki durum sadece beslenme değil hayat şekli kilo almak üzerine günün büyük bölümünü zorunlu uyku ile geçiriyorlar uyanık kaldıklarında sadece yemek yiyorlar antreman yada maç yapıyorlar (belirli kiloya gelene kadar) diğer meselede 20-30 kilo verilmesi gereken bir diyet, forumdan tavsiye ile olmaz anlamında hata demiştim yoksa fikirlerinize tabiki saygım var sizin doğrularınızdır ben birşey diyemem.

Karatay çok iyi olabilir, sizin metabolizmanıza uyabilir ama bu durum bir başkasının metabolizmasına da uyacak anlamına gelmez.Direk örnek verecek olursak da Karatayın yapmayın dediği herşeyi misli ile yapan bir insanım çayı küçük bardağa 3 kesme şeker ile günde 10-20 bardak içerim aç karnına kadayıf yiyebilirim her öğün minimum 1 beyaz siyah fark etmez ekmek(dilim değil 1 tam ekmek :) ) yerim bu listeyi Karatayın sevmedikleri olarak 2-3 sayfa uzatabilirim.Bu sonuçlar ile normalmiyim 2 senede bir yaptırdığım tüm kontrollerde tüm değerlerim normal ve çok iyi Allaha şükür.18 yaşından beri aynı kilodayım (+-3 kilo oynama payım var) evlen alırsın dediler olmadı düzenli hayat dediler olmadı sigarayı bırak dediler olmadı :) ne dedilerse kilo almadım kısaca şanslı azınlıktanım metabolizma hızlı :)

Karatayın söyledikleri pek çok şey ciddi anlamda doğru kesinlikle hatalı demiyorum ama onun bahsettiği metabolizma türü herkeste aynı değil o yüzden de amaç bir kaç kilo değil 10-20 kilo ise metabolizmada pek çok şey değişecektir muhakkak uzman bir hekim kontrolünde eğer olmuyorsa bile düzenli olarak kan ve idrar tahlilleri ile durum takip edilerek zayıflanmalı diyorum yoksa siz Karatay diyetiyle 50 kilo verdiniz veya bir başkası x diyeti ile 30 kilo verdi diye ben şu diyeti yada bu diyeti yapayım durumları çok yanlıştır diyorum .(kendi fikrim isteyen istediğini yapabilir)

Son cümlelerimi yazayım hatlarınız var derken ki cümleyi sanırım düzelttim direk sizin yazdıklarınıza değil genel değerlendirme idi yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.Diyet konusunda da kendi düşüncelerimi belirttim bunlar da benim kendi bildiklerimden çıkardığım sonuçlar.Diyet kitaplarını ve konuları okudukça her doktor yada uzaman öyle bir dillendiriyor ki kendi sistemini, hangisini okursanız diğerleri işe yaramaz geliyor insana ve ne hikmet ise hepsi de kendi çapında haklı ama dünyaya bakarsak obezite almış başını gidiyor demek ki bir yerlerde hata yaptıkları kesin......

Scudo
Konuya katkıda bulunanlara toplu olarak teşekkür ediyorum. Gerçekten çok değerli tecrübe ve bilgi birikimi oldu.

Karatay ile anlatılanlar konusunda şöyle diyeyim. Annemin baskısı sebebiyle karatay'ın katıldığı programların neredeyse hepsini izledim. :D

Bana bir çok yönde faydası oldu. Mesela bir yılı aşkındır artık evde mısırözü veya ayçiçek yağı kullanmıyoruz, en basit örneğidir. Artık herhangibi bir aburcubur aldığımda sürekli içindeki katkı maddelerine bakıyorum. Bu sebeplede genelde almıyorum. Hatta bazen aldığım bir yiyeceği çöpe attığım bile oldu.

Bu güne kadar az kilo vermemin sebebi fazla sürememiş olmam ve yediğime dikkat etmemem ile alakalı. (çok ekmek yerim). 8 ayda yaklaşık 2500km civarı sürdüm.

Bundan sonra bunları düzene koymak için çalışacağım. İstanbulda rota sorunum vardı, onları da aştım sayılır. Eskiden tek başıma gitmeyi gözüm kesmiyordu. Ancak gerekli tecrübeyi edindiğimden dolayı artık problem olmayacak.

Canan Karatay , sayenizde 100 milyon dolar servetee ulaştı bile . Tam zengin diyeti bol bol et , süt , ceviz .... benim gibi garibanlara ne diyet önerirsiniz ?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Konu karatay diyeti olunca dayanamayıp birkaç şey ben de çiziktirmek istedim. Aslında bir diyet ya da zayıflama programı değil o, kendisi bile bu ismi insanlar diyet lafına ilgi gösterdiği için verdiğini belirtti. Canan Karatay'ın tüm derdi sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak. Dün bir kanalda denk geldim, orada başka bir kardiyolog diyor ki 35 yaş üstü vatandaşlarımızda her beş kişiden biri diyabet hastası yani durum bu kadar ciddi. Bol bol şekere hazır gıdalara dayanmış hareketten uzak bir toplum olmuş durumdayız.

Can boğazdan gelir Abanın yemeğe!!!!!!!!!
çok kötü bir beslenme alışkanlığım vardır.
zaten 120kg. olmamdan bellidir. Ama Çok da iyi bir bisiklet kullanıcısıyımdır.
sağlam km'ler ve tempolarım vardır. Bazen hocalarım bile ayak uyduramaz.
Fabian misali takılırım... yokuşlarım çok iyidir sağlam tırmanırım. 4 aydır antreman yapmıyordum, şimdi tekrar başladım ve sürekli 120 kilo da yım. yemek yesemde yemesemde 120 kilo da yım.
Sporcu adam yemek yer arkadaş. ABANIN GİTSİN...

YİN GARİ "aha 3 ay da İZMİR'li oldum ya la" :D

@serkan hilal

Bence olamamışsın , ya la .... Biraz daha ye la ama dikkat et kalbin yağ bağlamasın

Geri