Scudo Sports

Pepsi ve Coca Cola içtiğimizde vücudumuzda ne olur?

Scudo
Zararlarından haberdardım,o yüzden birkaç senedir hiç içmiyorum.Herkeze verdiği bilgiler için teşekkürler.

aradaşlar verdiğiniz bu bilgilere teşekürler herkes bu tür bilgilerini bizmle burada paylaşırsa çök şeyin zararlarını öğrenmiş olucağız hoşcakalın

internette okumuştum, kola fabrikasında çalışan bir işçinin beyanıdır. efendim bilindiği üzere kola meyan kökünden yapılır. bu bitki sade içildiği zaman mayhoş bi tadı vardır siyah renklidir herneyse.. bu bitkiyi bir defada toplamak için dev biçer döverler tarlaya girerler ve fare nin çok sevdiği bu bitkiyle beraber ne varsa biçilir. malumunuz farelerde araya kaynar ve ne var ne yok kompres edilir bu bitkinin suyunu çıkarmak için.. araya kaynayan fareler... ehem, kem, küm..

bu bilgileri okuduktan sonra bu konuda daha hassas olmaya karar verdim.
okuduğum kadarı ile herkes kötülüğü konusunda hemfikir, bu güzel bir durum

ben de ztn az içiodum..bisiklet aldıımdan ebri sağlıklı beslenme moduna girdim,sigara dışında ki onu da bırakmayı düşünüyorum,meyveli soda severim ama onun da kötü olduğu söyleniyo..meyveli soda hakkında da bi araştırma yapsanız ne güsel olurdu:D

@judith

Aromalı sodaları bisiklete binerken tavsiye etmem. Çok fena susatıyorlar.

Kolayı çok içerdim. Bir dönem her gün 1 lt içmeye gayret ederdim ama ağustos 2003' te aniden bıraktım. Kolalı son içeceği aralık 2003' te içmemle birlikte koladan tamamen uzaklaşmış oldum.

Çok gereksiz bir içecek. Kafein miktarı çok yüksek. Besleyici hiç bir yanı yok.

Koladan sonra kakao tiryakisi haline geldim. Her gün kakao içerek günlük kafein ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum. Soğuk, sıcak, sütlü, sütsüz hiç fark etmez. Yeter ki kakao olsun.

Kakao dışında meyve suyu ve su tercihimdir. Turlarda su içerim. Tur uzunsa bagajıma bir kaç ufak kutu meyve suyu alırım.

Bazen bira içebilirim ama aşırıya kaçırmam.

Ayrıca gazoz türü şeyleri mümkünse tüketmemeye çalışıyorum ama eve alınınca insan içmeye mecbur kalıyor :(

@baymineral

Hah çok yaşa benden :) Evet meyan kökü..

Ayrıca kolanın içindeki strick asit (Adını yanlış yazdım) kolayı yudumlarken dilimizde "tad" dokusunu o anlık ferç ediyor...Sebebi kusmamızı önlüyor..Neden diyeceksiniz çünkü bir kutu kolanın içinde yaklaşık 10 küp şeker mevcut...Bu kadar şekerli bir şeyi normalde içtiğimiz zaman\içerken kusmamız gerekir ama asit dilimizi ferç ettiği için şekerin tadını o kadar yoğun alamıyoruz..hoooop mideye indimi şimdi şeker...Vucud çıldırıyor ne yapmalıyım bu kadar yakacağı???? Hemen depoya çekimde ilerde kullanırım diyor...Sonra öbek öbek yağ parçaları...Devamı ise "offff çok az yemek yiyorum sporda yapıyorum ama şu yağlar erimiyor" sebep kola :)

Benki günde en az 1 lt kola içen yaratık şimdi haftada bir yada iki kutu ya içiyorum yada içmiyorum...

Daha çok meyva suyu ve Icetea lere abandım...

Su içmeye hala tam olarak alışamadım ama zorluyorum kendimi :)

Eklemek istiyorum.

Strik asit=Limon tuzu

Açıklaman için teşekkürler Jimi..

Bu arada bende son zamanlarda bisiklete binerken buzlu çaylara abanmaya başladım. İçeriğindeki çay kökenli az miktarda kafein çok iyi geliyor ama susama hissini arttırıyor. Buzlu çay bile olsun aç karnına asitli içecekler içince mideniz rahatsız olabiliyor.

Aslında kola bağımlısı sanardım kendimi ama su son 1 aydır hiç kola içmedim ve şuanda ihtiyacını hic hissetmiyorum .. En azından param cebimde kalıyor :)

Ya kafein alımı için antrenman öncesi, yarış öncesi içiyor arkadaşlar. Ama ben doğru bulmuyorum. Onun yerine pek ala Türk kahvesi içebilinir.

@jimi1984

10 tane küp şeker yendiği zaman neden kusuyoruz?? Kolanın bulantıyı kestiği söylenir fakat sizin bahsettiğiniz bu değil sanıyorum. Ayrıca kola bulantı kesmiyor :) tecrübeyle sabit...

üstelikde dişlerimizin içine ediyor..

ha içmiyormuyum içiyorum ama son zamanlarda seğrek içiyorum

@Selim Çam

Evet bi ara hatırlarsan kahve üzerine bi yazı yazmıstım orda bayagı bi konusmustuk .. Normalde senin dedigin gibi turk kahvesi veya neskafe daha fazla oranda kafein içeriyor ama koladada azımsanmıycak ölcude kahve var 1 bardak içip antrenmana girince vucut ısınız antrenmanla birlikte artıyorr .. Buda su kaybının fazla olmasına neden oluyor .. az da olsa yağ yakımına bi faydası var sanırım kafeinin

Önceden de okudum tereddütlüydüm zaten bunları okumadan sonradan öncekinden daha fazla susuzluk hissetmeniz çok farkedilebilir bir özellik. Söylediğiniz gibi maden suyu özellikle mineral bakımından çok zengin olduğundan vücut için çok iyi bir içecek.

Geri