Scudo Sports

Pendik

@Serap Erdogan

serap hanım ben zili söktüm çünkü bazı büyük başlar kulalıkla müzik dinliyorlar sorun oluyor yanından geçerken omuz vuruyorum artık bugün istanbul büyük şehirden maili me cevap geldi her 500 metrede bir uyarı levhası varmış bide yatay işaretler varmış ekte 3 adet resim yollamışlar körmüsünüz dergibi ama serra diye bir hanım efendiymiş benim cahil bir insan olmadıgımı ve uzman psikolok olarak çevremi iyi analiz ettigimi belirtip bende size bir sürü resim yollayacagım işaret olmayan diyecegim bostancıya kadar işaret yok bostancıdan sonra var yatay işaretler şimdi acaba bizmi özürlüyüz yoksa sizmi işinizi dogru yapmıyormusunuz diye soracagım

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
Scudo
@ersin balkaner

abi yine seni dikkate alıp cevap yollamışlar beni iplemediler bile.

bugun kızıltoprak delta bisiklete gittim. dönüşte kara bulutları gördüm heran yağmur başlıyacakmışcasına sürmeye başladım. eve (pendik) 3km kala yağmur çiğseliyordu, tam eve girdimki sağanak başladı bir insan bu kadar şanslı olabilir :D

@Serap Erdogan

zil zurna düdük bunlar hikaye gidona bağlayın havalı kornayı hani şu stadlarda öttürülenlerden, gidip kulağının dibinde çalacaksın onu bak bir daha giriyormu o yola. birde geçenlerde bostancıdan 5 kişilik bir bisikletli grubuyla karsılastım takıldım peşlerine kalabalık olunca yoldan çekiliyorlar, tabi arkası dönük olan bazı haşereler çıkıyor onlar için mecburen durmak yada yaya yolunna geçmek zorunda kaldık

http://www.beceriklialetler.com/ProductImages/67578/havali_korna.jpg

• Beğen
@ersin balkaner

Ersin Bey yetkililer ışıklı tabela bile koysalar bizler bisiklet yollarını etkin bir biçimde kullanmazsak hiç bir işe yaramaz. Uyarının en güzeli hep söylediğim gibi "var" olarak yapılandır. Şu kara kış bir bitsin eylem turlamıza başlayalım.:D

@Serap Erdogan

Valla bende katılıyorum Serap Hanım'a.. En güzeli kalabalık bir şekilde birkaç akşam gitmek. Zaten kalabalık olursak ve biraz sert çıksak yürüyenlere birdaha kullanmazlar bisiklet yolunu diye düşünüyorum..

ya arkadaşlar niye bu kadar taktınız bu olaya anlamadım hergün tekrar tekrar bisiklet yolunu konuşuyoruz biz zaten her akşam bu sizin dediklerinizi yapıyoruz bazen 5 kişi bazense 15 kişi ama hala bi faydasını göremedik aynı tas aynı hamam.

yarın akşam dönüyorum fethiyeden cumartesi bi aksilik olmazsa istanbuldayım cumartesi cm ye katılıyorum inş. :)

• Beğen
hava yagmurlu oldugu için çıkamıyorum ama genelde akşamları yalnız çıkıyorum bostancıya kadar baya büyükbaşla karşılaşıyorum

@samet_özdemir

Katılıyorum sana Samet yaa. Kadın programlarına döndü bura :D

ahahah ahmet abi özledim bisikletimide sizleride geleyimde bi tur yapalım pazar günü öğleye kadar olan turlara katılabilirim cumarteside akşam cm ye gelirim sabah saat 10 da anca istanbulda olurum biras dinlenirim çıkarım :) çıkacak olan varsa görüşelim cumartesi

• Beğen
Tepkiler: Charriere
@samet_özdemir

Samet bu işler bir iki gün tekrarlamayla olmaz sende biliyorsundur ki. İnsanların eğitilmesi uzun uzun zaman ister, sabır ister...

Bisiklet yolunu kullanan yayalardan çok piknik yapıp çöpünü etrafa saçan insanlar daha çok rahatsız ediyor beni şahsen. Sabah çöplüğe dönmüş sahil yolunda bisiklete binmek bana acı veriyor. Çöplerine arasında sporonu yapmaya çalışan insanları gördükçe üzülüyorum. Haketmiyoruz bunu....Hepimiz bu ülkenin gelişimi için bişeyler yapmalıyız. Medeni bir Türkiye düşlüyorum; çöpünü yere atmayan, bisiklet yolların da piknik yapmayan, sabah sporunu mis gibi yeşil çimlerin üstünde yapan insanlar düşlüyorum. Bu bazılarımızın hayatının birinci önceliğinde olmayabilir. Yaşala mı? alakalı, yoksa yaşınmışlıklarla mı? alakalı, yoksa rahatsızlık mı? bu bilmiyorum ama beni fevkalade rahatsız ediyor bu durumlar. Kendimce bu ülkeye, Atam'a borçlu hissediyorum. Sanki sesimi çıkarsam birileri kendini iyi hissedecekmiş gibi....

Arkadaşlar Cumartesi pendikten CM için bir hareket olacak mı ona göre maltepeliler olarak sizlere katılalım. yol boyu yapalım.

biz bu dediğim olayı yaklaşık 3 aydır hergün yapıyoruz ben mart ayında bisikletimi aldım ve martdan beri hergün işe bisikletimle gidiyorum akşamda bostancı yapıyoruz bazı akşamlarda bostancıdan gelen arkadaşlarla buluşup pendiğe daha kalabalık dönüyoruz bunu yapan tek biz değiliz

1 pendik grubu
2 avşar kafe molalı caddebostan kartal grubu ( artık pendiğe kadar geliyorlar)
3 pazartesi çarşamba cuma bostancı grubu
4 yol bisiklet grubundan kişiler
5 başak bilmediğim gruplar ve tek kişiler

bu gruplar uzun süredir çıkıyorlar madem çıkalım diyorsunuz akşamları bekliyoruz hepinizi saatlerimiz yazıyor imzamda pazartesi akşamı bekliyorum ben kartaldan gruba katılırım veya pendiğe kadar gelip bostancıya devam ederiz

bizde rahatsız oluyoruz bu kişilerden ama kimse anlamıyor buradada en az 15 sayfadır aynı muhabbet dönüyor.

@samet_özdemir

Sametcim sen dahil bir çok insanın bisiklet yolunu tercih etmediğini otoyoldan gittiğini ve cam kırıklarından dolayı otoyolu tavsiye ettiğini defalarca okudum. İstersen bulup alıntıda yapabilirim. Seni rahatsız eden bu muhabbetse ben bir daha yazmıcam bu sayfaya haklısın.

evet doğru yazdığım ama okursan daha iyi anlarsın serap abla ben tek başıma olduğumda yoldan gidiyorum bu yazdığım gruplardan biz herzaman sahilden gidiyoruz bisiklet yolundan gidip bisiklet yolundan geliyoruzdiğer gruplarda aynı şekilde avşar kafe molalı grup dragostan yola çıkıyor oraya kadar bisiklet yolundan gidiyorlar beni rahatsız eden bu yazılar değil hem beni niye rahatsız etsin ama sürekli aynı şeyler yazılıyor bisiklet yoluyla ilgili eğer toplanıp bişeyler yapılacaksa her akşam zaten toplanıyoruz toplanıp bişeyler yapılacaksa buyrun akşamları bekliyoruz diyorum.

@Serap Erdogan

serap hanım
ben 53 e geldim 1970 den beri istanbulu bilirim ve hatta 60 da istanbula geldiğimde 3 yaşındaydım esentepe -emekli subay evlerine yerleştik babam emekli albay idi onu 66 da kaybettik
şimdi gelelim eğitime bu ülkede eğitim yok bunca silaha para harcanırsa onca petrole dolar öderseniz ve türkiyenin 2010 yılında 10,9 milyar dolar, 2011 yılında 9 milyar dolar, 2012 yılında 8,1 milyar dolar, 2013 yılında ise 6 milyar dolar dış borç ödeyecekse siz iki yakanızı nasıl toplayacaksınız
ımf bu borçları alacak ımf hiç bir zaman türkiyenin yakasını bırakmayacak
ımf nedir amerikan merkez bankasına bağlıdır ve dünya bankasıda
amerikan merkez bankası kimin kontrolündedir - bir kaç aile bu aileleri artık söylemiyorum
dünyayı yöneten 12 aile var olduğu müddetçe mutlu bir azınlık dünyanın yüzde 60 ını sömürdüğü ve kemirdiği müddetçe siz burda kendinizi toparlayamazsınız ve eğitime para ayıramazsınız
evet bu gücü yenecek dünyada ikinci bir ekonomik güç haline gelmediğiniz müddetçe burada iki yakanız bir araya gelmeyecektir acı bir durumdur bu

zor dostum zor bu ülkede eğitimde zor yaşamakta zor baştakiler kavga ediyor hergün o ona laf sokuyo öbürü ona bu insanlar ülkenin en akıllı en başarılı insanları olacak bide çok zor bu ülkede herşey biz 3 aydır hergün sahilde turluyoruz insanların üstüne üstüne sürüyoruz ama hala aynı kimse kırmızıyı kaale almıyor demekki napcaz her yol bizim kafamıza göre gidicez ;) kudret abi hatırlasana esenköye giderken eskihisarda bisikletlerimizle en öne geçtiğimiz durumu bisikletler havada arabaların üstünden atlattık :)

• Beğen
Tepkiler: Sinan Kefeli
eğitim sisteminden kaybediyor bir kere. ya vezir ya rezil olursun mantığıyla işleyen bir sisteme sahip olduğumuz için herkes kendini kurtarma peşinde. adam gibi işler başarmak, bir şeyler öğrenmek yerine 3-5 kuruş daha fazla kazanıyım mantalitesi hakim. temel bilimlerde okuyorum diyince ağır laf işitmediğim insan sayısı gerçekten oldukça az. hal böyle olunca insanlar başkalarını düşünemez hale geliyor, hep kendine odaklı. bisiklet yolunda cam kırınca bisikletlere zarar vereceğini akıl etmiyor, ya da kendisi bisiklet kullansa bisiklet yolundaki yayaların ne kadar rahatsız bir şey olacağını düşünemiyor. tabi bu durum yalnız eğitimle düzelmez, ekonomik olarak güçlü olmak gerekir ama atılacak en iyi adım eğitimi düzeltmek olur.

@samet_özdemir

samet ben artık kafama takmıyorum bir şey olacağınıda zannetmiyom

gecen gun akdeniz guvenliğin(sahil seridi guvenliğinden sorumlu şirketin) bisikletli görevlileriyle konusurken dediki burası (bostancıdan sonrasında kırmızı yolda bisiklet sekilleri olmayan yer ve pendik arası) sahilde denizin hemen yanındaki kırmızı yol aslında bisiklet yolu değil engelli yolu. bisiklet yolu sadece arac yolunun yanındaki yol. ama diger taraftada otoparkların oldugu yerlerde gecmek imkansız.

Geri