Scudo Sports

Pendik

@Süleyman KARAKAYA

Kadıköy-Bostancı arasında bisiklet kültürü Kartal tarafına göre daha oturmuş durumda. Mangal kültüründe ise Kartal tüm dünyaya kafa tutabilecek seviyede:) Üstüme üstüme yellediler dumanı, is kokmuşum!

Scudo
@Ozan Bilgin MERTER

Önünü göremiyosun be abi dumandan! Hatta bisiklet yoluna mangalını koyanlar bile var. Akşam eve geliyorum annem mangala mı gittin diyo arkadaşlarınla :) Valla komedi ya :D

ben alıştım artık o dumanlara insanlara hatta bisiklet yolundaki semaverlere bile bisiklet yolundaki yürüyenleri uyarmak için düdük lazım ve insanların üstüne üstüne sürüp onları dışarı atmak lazım yoksa biz yaya yolundan gidiyoruz o daha kötü oluyor.

Aslında böyle bir başlık açıp pendik-fenerbahçe arasında bisiklet sürenler için ağız birliği yapıp bisiklet yolundan gidenler yavaşlayıp uygun bir üslupla yaya yolunu kullanmaları gerektiği ve bisiklet yoluna girmelerinin kendileri için tehlike arz ettiğini söylesek odun olmadığı sürece bu ikazı alanlar birdaha bisiklet yoluna girmez böylelikle yolumuz daha da rahatlar bizde yaya yoluna dalmamış oluruz diye düşünüyorum.

ali abi iyi hoşda sence kaç kişi anlar bu durumu özellikle kartal pendik arasında :) birgün uyardık adam burda binmekyasak dedi :)

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
doğru diyosun ama ben birazda insanların yanlışını yuzune vurarak burası bisiklet yolu yaya yolu yan taraf oradan yürümeniz lazım gibi ikazlarda bulundum hani öküzlüğünü yüzüne vurmak derler ya o şekilde! anlayana sivrisinek saz anlamayana ne desek az samet :)

• Beğen
@Süleyman KARAKAYA

Bu durum zaman içerisinde benim de dikkatimi çekmişti. Gerçekten Bostancı'dan sonra Maltepe istikametine doğru bisiklet yolu, yol olmaktan çıkıyor. Gerçi bu günlerde sözüm ona Caddebostan plajıda panayır yerine döndüğü için orada da bisiklet yolu kavramı, mahiyetini yitirmiş durumda. Yaz boyunca rastlayacağımız manzaralar bunlar. Sarmaş dolaş çiftlermi dersin, oyun parkından fırlayan çocuklarmı dersin, hiç umursamayıp yüzüne bön bön bakan tiplermi dersin, daha neler neler. Tabi bu durumda, bir bisiklet yoluna bir yaya yoluna makasa girmek, (aslında zevklide oluyor ama çok sakat:rolleyes: ) aradan tehlikeli sıyrılmalar yapmak zorunda kalıyoruz. Yalnız şöyle bir durumda oluyor bu anlarda, diyelimki yolu kapatmış bir çift kornaya çalıyorsun tınlamıyorlar yaya yoluna gireceksin güruh halinde yolu kaplamış bir topluluk fren fren fren, ne yapacağını şaşırırken aradan biride yolun kapalı olduğunu bildiği halde bisiklet yolunda binsenize demiyormu bende buna uyuz oluyorum :mad:

Eğitimin çok gerekli olduğuna inanıyorum evet ama sadece okumuş olmanınsa hiçbir şey ifade etmediğinide çok iyi biliyorum. Kimler var kimler o bisiklet yolunda yürünmemesi gerektiğini bilipte uygulamayan.

Biz her durumda sakin olup, ister istemez herkesin de sahile inmesiyle kalabalıklaşan bisiklet yolunda daha temkinli daha yavaş hareket ederek, bisiklet yolunun sadece bisikletlere ait olduğunu uyarmaya devam edelim.

:) Samet aynen dediğin gibi. hatta heriften az kalsın dayak yiyecektik:=) Önümüze geçip birde "burası bisiklet yolu değil çıkın burdan" demesi komikti:)

Sanırım belediyenin o kırmızı yol üzerine bisiklet işaretleri koyması yol tacizini %50 azaltır diye düşünüyorum. Bostancı caddebostan taraflarında bisiklet yolunda bisiklet işaretleri var. Fakat maltepe kartal pendik civarlarında bisiklet işareti yok. Hadi biz biliyoruz orasının bisiklet yolu olduğunu, bisiklet kültürü olmayan bir adama nasıl anlatırsın ki o kırmızı şeridin bisiklet yolu olduğunu? bu yüzden fazla yırtınmamak lazım. Yollara bisiklet işareti yapılması lazım. Bu işaretler yapıldıktan sonarda alacaksın ağzına rahatsız edici bir hakem düdüğü (Benim gibi) :) yola geçen kişi çekilene kadar öttüreceksin. aksi halde adama daha o yolun bisiklet yolu olduğunu anlatamıyorsun ki bisikletlilere saygı göstermesini anlatacaksın? Belediyeninde, görevlilerinde ilgilenmesiyle ve biz bisikletlilerin sürekli o yolu kullanmamız neticesinde zamanla insanlar bilinçlenecek inşallah..

Trekli Sedat abi hatta dün bile sahilde gelirken Maltepeden sonra ben biraz gerilip "bizim mekana yaklaştığımız belli oldu" demiştim:=) gerçekten eğitim seviyesiyle orantılı olarak yolda saygıda değişiyor.. Malesef..

Şu beyaz masaya yapılacak istek ve şikayetler arasına yollara işaret konulması da olsa güzel olur bence..

Pazar gününün ardından hala ellerim ve bazı yerlerim uyuşuk durumda:=))) Corratecli Sedat abi sen iyimisin?:=))

@Eren AYDIN

Eren, bugün daha da çok hissedilir oldu bu durum, treklere gelmiş durumdayım:)

ama coRRatecli diğer sedo tamamen şanzımanı dağıtmış ciddi motor problemi yaşıyodu diye biliyorum :D:04:

@Sedat Şencan

ehehehhehe
Benim motor sağlam ama kaportada birkaç çizikler mevcut:=)
Senin dediğine göre Corratechli Sedat abi coRRatece yan basmış:=)) ne motor kalmış ne de kaporta:=))) Herkese acil şifalar diliyorum:=)

Bu pendik bostancı arasındaki bisiklet yoluna büyük renkli insanların dikkatini çekecek stickler ayarlayıp yapıştırsak nasıl olur ?

@lancero

Ümit kardeşim selam. Bu hafta pazar günü göremedim seni boğaz köprüsünde. Keşke gelseydinde FSM köprüsünden denize balıklama atlamanın tadına varırdın:=)
Güzel turlarda hep kayboluyorsun ortalıktan:=)

Bu sticker meselesi bence güzel fikir. İşte belediyenin veya görevli kimse bostancı tarafındaki gibi bisiklet işaretleri olmalı yollarda. Bu sayede en azından insanların %50si itiraz edemez. Kartal-Pendik civarındaki insanların o kırmızı şeridin bisiklet yolu olduğunu bilmediğinden eminim. En azından %70i o yolların bisiklet yolu olduğunu bilmiyodur. Sorsan kendilerine özel kırmızı yol sanarlar:=) Zira sanki kendilerine kırmızı halı serilmiş gibi ÖZELLİKLE yaya yolu boş dururken kırmızı yoldan yürüyorlar:=) İşaret ve işaretçilerle bu iş en aza indirilir sanıyorum.

yaa erenim sorma pazar sabahı işten 8.30 da çıktım çok yorgundum o kadar çok üzüldümki gelemediğime anlatamam orada olup o Köprüden atlamayı valla çok isterdim ama artık seneye ne yapalım kısmet değilmiş :(

• Beğen
boya işi sakat olabilir devlet malına zarardan alırlar valla hepimizi içeri ama sticker olursa en azından çıkırtılabilinir o yüzden pek sorun olmaz

• Beğen
40 yılda bir sahilde gezmeye çıkmış amcalara, teyzelere ''burası bisiklet yolu'' demeye utanıyorum bazen. Adamın bu olaylarla alakası olmadıkça, istersek sprey boyayla tüm yola destan yazalım yine nafile:) O ayrılmış yol çok cazip geliyo insanlara. Bir de o yolu koşu için tercih edenler var, onlar daha komik.

• Beğen
@Eren AYDIN

öyle düdüklü birini gömüştüm geçen gün siyah kasklıydı sanırım, o senmiydin düdüğüde siyahtı :D

geçen gün sahilde ilerlerken telefon çaldı seyir halindeyken cevapladım tek elle kullanıyordum bisikleti önüme zınk diye bir velet fırladı. sol elimle kullanıyordum frene dokununca dengeyi hafiften kaybettim bisiklet yoluna konmuş semavere dalıyordum az kaldı

facebook kullananlar, durum kısmına sahildeki kırmızı yolun bisiklet için olduğunu yazsın paylaşsın böylece daha çok kişiye o yolun amacını öğretebiliriz :D

• Beğen
bence boyaya kimse bişey demez zamanında çok duvar boyamıştık BEŞİKTAŞ sevdasına :) kadıköyü bile boyamıştık bea şimdide bisiklet aşkına boyarız :) hiçbişey olmaz belediyenin yapması gereken birşey ama yapmıyor o yüzden hiçbişey olmaz. ;)

• Beğen
@özcan parlakoğlu

Yok hocam ben o değildim:=) Düdük siyah ama kask gri:) ben tek geçmiyorum oralardan. Geçersem Ahmet-samet-Ümit-Sedat abilerle falan geçiyorum.

Sahil gerçekten çok tehlikeli. Aynı bahsettiğin olay her geçişimde başımıza geliyor zaten. Yapacak birşey yok. Zamanla oturacak şeyler. Ama bu süreci hızlandırsak iyi olur. Bence sizlerde oralarda dolaşırken alın düdüğünüzü ağzınıza.. yola fırlayanlara yada yolda yürüyenlere öttürün. küfreder gibi:=) Tip tip bakarlar ama zamanla çevredekilerde göre göre bu bilinçaltlarına yerleşevcek elbet:=)

Geri