Scudo Sports

Pedalle zayıflığa gidiyorum. Gün - Gün güncel

bir öneride bulanyım, bisiklete binmeden önce yağ yakıcı içeceklerden alın kutusu 60 lira gnc lerde bulunuyor arkadaşım kullandı gerçektende işe yarıyor antremandan önce bir şişenin yarısı kadar içiyor ve 5 km durmadan yol alıyor. bide eğer o sütü bir günde içiyorsanız mideniz berbat olur :) her öğünde değlde sabah ve yatmadan önce içmeniz daha iyi. bu arada yağ yakıcı içecek derken hardline carnifit 500ml. bu içecek kaslarınız yakmıyor sadece yağlarıızı eritmenize yardımcı oluyor tabi ki de düzenli spor yaparsanız. kolay gelsin. bide bazen spor yaparken kilo verdiğini zannediyorsun fakat o verdiğiniz ne yazıkki yağ olmuyor çoğunlukla yanlış egzersiz ve beslenmeden dolayı su kaybı yada kas kaybı ki bu en kötüsü yaşanıyor ama yağ kalıyor. yağı eritmek gerçekten çok zor. eriyen sadece kas oluyor.

Scudo
Kardeşim sen normal üst vücut antremanını yapıyor musun yazmamışsın günlüğüne de ? Sana üst vücut çalışmanını da önermiştik hatırlar isen.Bi gayret günde 30 dakikanı ayırıver mekik şınav açma germe hareketlerine.

birde unutma eğer ağırlık çalışıyorsan yada bisiklete biniyorsan kas yapmayada başlarsın bir yandan kilo verirken unutmayalımki kaslar yağlardan daha ağırdır morelini hiç bir şeklde bozma yağlardan kurtul sürekli tartılma ayda bir tartıl sürekli tartılırsan asla veremezsin harekete devam durmak yok

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Bana gelen tavsiyelerden ötürü günlük değilde haftalık yazacağım. Bu şekilde daha kuşbakışı tarzında olaylara bakabileceğim(z).

Şimdiden teşekkürler

iyi günler
yolu yarılamışsın
kilolu bir sağlık personeli olarak kilo vermenin temel prensibi vücuduna giren vücudundan çıkandan az olacak.kaç kalori alıyorsan daha fazlasını yakmak zorundasın.istersen sabahtan akşama kadar spor yap yaptığın sporun enerjisini yediklerinden karşılarsan vücut yapın sıkılaşır düzelir fakat kilon atrar.
birde arkadaşın biri daha değinmiş spor yaptıkça vücudundaki yağ oranı azalır kas oranı artar
1 birim hacimdeki kas 1 birim hacimdeki yağdan daha ağır olduğu için kilogram olarak bir azalma göremeye bilirsin fakat yağlı bölgelerde incelmeler olur.
terazi zana kilo vermedin dese de etrafındakiler hep zayıfladığını söylerler.
allah kolaylık versin...

Selamlar.Bu şekilde yemek alışkanlığı ile kilo vermek gerçekten zor.Yağ alımını kesinlikle kesmelisiniz.
Benim size önerim yulaf olacaktır.Yulaf düzenli olarak tüketildiğinde 1 ay içinde kilo kaybı açısından çok iyi sonuç verebilir.Ayrıca yulafın bağırsakta şişmesi ve tokluk hissi vermesi ile iştahınız azalır ve kendinizi kontrol edebilirsiniz.

Yulafın bir diğer özelliği ise yüksek protein miktarı ile kaslarıda beslemesidir.

Bende yulaf kullanan biri olarak günde iki öğün tüketmenizi önerebilirim sabah ve akşam bunun haricinde ara öğün olarak meyve tüketebilirsiniz.Akşamları yulaf haricinde sebze yemekleri yerseniz gerçekten çok iyi olur.Yulaftaki protein tavuktan aldığınız proteğini karşılaycaktır.Tavuk ve et ürülerinide en az 2 günde bir yerseniz buda çok iyi olacaktır.

Evdede zaten pilav makarna tarzı karbonhidratlar olduğunda onlardan oldukça az yemenizi tavsiye edebilirim.Ama kilo vermenin esas yolu dışardan yemek tüketimini kesmektir.Dışardan yemeyi kesip evdede bahsettiğim tarzda yerseniz çok fark olacaktir :)

Ama tabi en önemli şeyi unutmamak lazım su haricinde bir şey içmeyin sabahları en fazla 1-2 çay.Çok su içmek metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize çok büyük yardımcı olur.SU SU SU çok önemli :) !

Umarım yardımcı olmuşumdur.Başarılar

Kendinize küçük mutfak tartılarından alın ve her yediğiniz şeyi tartın .

Haftalık çok detaylı rejim listesi yapın , her öğünde ne yiyeceğiniz belli olsun . Hergün aynı şeyleri yemeyin .

Gıda kalori listeniz olsun. Günlük aldığınız kaloriyi bilin ve aldığınız kaloriden en fazla 300-400kcal fazla yakmaya bakın .

İdman yapmadığınız günler (Haftada 2 gün) , aldığınız gıda miktarını azaltın . 2100 kalori alıyorsanız 1800 - 1900 'a düşürün .

Hesap basitçe şöyle

Bazal Metabolizma + Yaptığınız Ekzersizde Yakılan Kalori - Alınan Günlük Kalori = (Bu sonuç + çıkarsa Kilo verirsiniz ; - çıkarsa kilo alırsınız)

Bazal Metabolizma Hesabı = Kilonuz x 24 kcal

Örnek : Ben 70 kiloyum

70 x 24 = 1680 kalori (Bazal metabolizma ihtiyacı)
Eksersiz de harcadığım kalori = 800 kcal olsun

Toplam = 2480 kalori

Günde 2100 kalori aldığımı farzedelim

2480 - 2100 = 380 kalori karşılığı vücüttan yağ kaybı olması gerekir.Tabii teoride mümkün olsada , pratikte karşılık olarak daha az yağ kaybedersiniz.

Spor sonrası çok büyük kilo kayıpları var gibi gözüksede , bunlar su kaybından başka birşey değildir. Bol bol su içiniz.

Tabii kilo verirken başta hızlı kilo verirsiniz . İlk zamanlar ayda 5-6 kilo verirken , ileriki aylarda bu 1 -2 kg'ya kadar düşerki bu da normaldir . Aralarda vücut 15 günlük direnmelere girer . Kilo vermekte zorlanırsınız . Bu evreye Plato evresi denir . Genellikle insanlar bu evrede kilo veremiyorum diye diyeti ,eksersizi bırakır . En büyük hata da budur.

Kilo verirken bir süre sonra kasların zayıf düşmemesi için ağırlık çalışmanızda gerekebilir. Ayrıca Protein , Karbonhidrat ve Yağ oranları hesabı da yapmak gerekir.

%70 Karbonhidrat , % 10 Yağ , % 20 Protein içerikli bir rejim ve bisiklet idmanı ile ben bayağı kilo verdim . Özellikle Yağ alımını başta çok azaltmanız gerekir. Kilonuz çok fazla ama ideal kiloya yaklaştıkça diyetteki yağ oranı %15'e kadar çıkabilir.

Tabii Yağ da vücut için gereklidir.Kastım kuyruk yağı , margarinler değil ; çiçekyağı , zeytinyağı ,soya gibi yağlar tabii ki. Bizim için sözkonusu olmasa da vücütta yağ oranı çok düşük sporcularda A, D ,E ,K vitaminin alımında zorluklar çıkmakta , vücüdun bağışıklık sistemi zayıflamaktadır.

Berk'in dediği gibi yulaf , mısır gevreği , meyve ve sebzeyi mutlaka hayatınıza sokun veya miktarları artırın . Salam ,sucuk ,sosis , börek , pide , pizza , alkol gibi şeyleri unutun. Hatta size diyabetiklere ait yemek kitaplarını da tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: berk öndül
Geri