Dinlediğiniz müzik türüne göre tehlike ortadan kalkabilir. Ben, relaxation, lounge, ambient, chillout vs tarzı müzikler tercih ediyorum bunlar (özellikle entrümental relaxation), dış dünyayı duymanıza hiçbir şekilde engel olmamakla birlikte bilincinizi de sürekli açık tutarak daha dikkatli olmanızı da sağlayabiliyor. Yani müzik bazen daha dikkatli olmanızı bile sağlayabilir

Edit: Rock and Roll, Classic Rock, Heavy Metal ve türevlerini dinlemenizi tavsiye etmem. Bunlar tamamen kendinizi vermeniz gereken türlerdir. "Fon Müziği" ayarında şeyler dinlemenizi öneririm. Acoustic Blues, Instrumental Jazz, Ethnic... Elektronik müzikten hoşlanıyorsanız dubstep, downtempo gibi türler çok gaza getiriyor

.
Birkaç albüm/sanatçı örnek verecek olursam;
Buddha Bar collection diye torrentte aratıp bulabilirsiniz günlerce dinleyeceğiniz kadar şarkı var orada içerisinde Türk ezgileri de bulunuyor.
Akustik gitar dinlemek isterseniz benim tercihim Candyrat Records isimli bir şirket var onların sanatçılarının albümlerini bulabilirsiniz onlarca albümleri var.
Nostaljik jazz olarak Henry Mancini, Duke Ellington vs...
Etnik müziğe ilgi duyuyorsanız kocaman bir dünya parmaklarınızın ucunda. Ben mesela son zamanlarda Yaşar Taner isimli meyzenden "Mey ile sevdiğimiz türküler" isimli albümü çok dinliyorum. Bunun dışında elektronik altyapılı "Karunesh" isimli bir oluşum var onlarca albümleri var hint arap dünyası ezgileri ağırlıklı.
Teşekkürler