Scudo Sports

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

trafikte müzik dinlenmek kaza riskini X kat arttırır . X te müzik türü ve ritmine göre değişir :) arazide serbestsin ama

Scudo
Kesinlikle DMX. Yaya geçitlerinden table top yaparak geçesin geliyor :D Özellikle Where Da Hood
We Right Here
Get It On The Floor
X Gon Give It To Ya

Dinlediğiniz müzik türüne göre tehlike ortadan kalkabilir. Ben, relaxation, lounge, ambient, chillout vs tarzı müzikler tercih ediyorum bunlar (özellikle entrümental relaxation), dış dünyayı duymanıza hiçbir şekilde engel olmamakla birlikte bilincinizi de sürekli açık tutarak daha dikkatli olmanızı da sağlayabiliyor. Yani müzik bazen daha dikkatli olmanızı bile sağlayabilir :)
Edit: Rock and Roll, Classic Rock, Heavy Metal ve türevlerini dinlemenizi tavsiye etmem. Bunlar tamamen kendinizi vermeniz gereken türlerdir. "Fon Müziği" ayarında şeyler dinlemenizi öneririm. Acoustic Blues, Instrumental Jazz, Ethnic... Elektronik müzikten hoşlanıyorsanız dubstep, downtempo gibi türler çok gaza getiriyor :D.

Birkaç albüm/sanatçı örnek verecek olursam;

Buddha Bar collection diye torrentte aratıp bulabilirsiniz günlerce dinleyeceğiniz kadar şarkı var orada içerisinde Türk ezgileri de bulunuyor.

Akustik gitar dinlemek isterseniz benim tercihim Candyrat Records isimli bir şirket var onların sanatçılarının albümlerini bulabilirsiniz onlarca albümleri var.

Nostaljik jazz olarak Henry Mancini, Duke Ellington vs...

Etnik müziğe ilgi duyuyorsanız kocaman bir dünya parmaklarınızın ucunda. Ben mesela son zamanlarda Yaşar Taner isimli meyzenden "Mey ile sevdiğimiz türküler" isimli albümü çok dinliyorum. Bunun dışında elektronik altyapılı "Karunesh" isimli bir oluşum var onlarca albümleri var hint arap dünyası ezgileri ağırlıklı.

Teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Engin Öz
Dinleyin demek yada dememek yanlış olur ancak ben dinliyorum genelde tek kulağıma takıyorum ve normal ses seviyesinde ayrıca tırmanırken motivasyonu acayip veriyor :)

Hic bişey dinlemeye gerek yok ben sadece cevremdeki ses ve bisikletimin cıkardıhı rüzgar sesi zincir sesi bana yetiyo melodi gibi geli .

Dinlediğim belli bir tür olmadığı için ipodumda 50-100 şarkılık liste yapıyorum. İçinde frank sinatradan tutun system of a downa kadar çok çeşit müzik var.

Trafikte giderken bazen müziği kapatıyorum, sahilde giderken dinlemek çok hoş oluyor mesela.

Bir de müzik dinlemekten çok kulaklık kablosunun bisiklete takılması daha tehlikeli... Çok güzel bir kulaklığımı haşat ettim bu şekilde daha sonra kablosuz kulaklık aldım hem durdurma/oynatma, şarkı değiştirme gibi işler kolaylaştı.

Taxim, Tarlabaşı, Eminönü, Şişli, Mecidiyeköy, Maslak günlük rotalarım..Trafikte bana yasak..

Arazide ise Nofx dinlerken ölüyodum bir keresinde downhill aşamasında gaza gelip..Uçmadım ama uçsaydım oradan, bunu yazamazdım..

Dış ses olmadan olmaz..Tek kulaklık mono işi de bize ters..
Çözümüm: usb ile şarj edilen mini hoparlör setleri..Biraz kıro gibi ama tam değil.

• Beğen
Tepkiler: Berk Yıldız
Rammstein! Mein teil-Mein her brennt-Ich will-Du hast-Haisfich önerimdir:cool:

(link)

soğuk hava, hafif pıt pıt yağmur, sessiz bir yol.. şiddetle öneriyorum.

Disturbed

(link)

Cradle of filt

Hallowed be thy name

(link)

Frost

(link)

Bu çok göreceli bişey değil mi? bence rock, heavy metal bisiklet tepesinde gayet keyifli ve gaza getiren müzikler ama bu tarz müzikleden nefret eden birisine dinletirseniz kafam şişti der kapatır müziği...

bu çok kişisel bir konu herkese göre değişir, öznel :) ama yinede ben kendi fikrimi koyayım ortaya uyarsa uygularsınız :) ben yokuş çıkarken falan daha sakin dinlerim ama normal yol ve yokuş aşağı hareketli ve ağır olmasını tercih ederim ona göre geçiş yaparım :) Rock&Metal dinleyicisiyim.. manowar , judas priest , scorpions , draconian vs vs :)

Ben de ogün şanlısoy,Pinhani,umut kaya,moğollar,gece yolcuları,anadolu rock'tan murat kekilli,erkin koray ve rahmetli barış manço gibi usta sanatçıları tavsiye ederim :)

pantera dinle ama fazla gaza gelip sağa sola saldırma

Geri