Scudo Sports

Pedallarda titreme hissi

Lastiklerim de yeni. Dana önce Schwalbe Big Apple vardı çok konforluydu ama eskidiği için patlamaya karşı çok iyi olan Schwalbe Maraton Plus 20x1.75 modeline geçiş yaptım. Üzerinde yazan 60-100 psi ben de çok fazla basmıyorum iç lastiklerin patlaması korkusuyla 65 civarı basıyorum genelde
Lastik değişiminden önce titreşim yok ise yeni lastikler Janta alışıncaya kadar yapabilir yani bir nevi araba lastiklerindeki balans ayarı ihtiyacı söz konusu olabilir. Zaman geçtikçe parçalar alışana kadar titreşim yapar.tecrübeyle sabit.

Scudo
50-60 kilo değilseniz bu kadar da düşük kullanmayın. Belki havayı çok basıyorsanız ondan titreşiyor olabilir diye düşünmüştüm ama siz extra düşük kullanıyormuşsunuz.

kaçta kullanmalıyım 75 kiloyum
Lastik değişiminden önce titreşim yok ise yeni lastikler Janta alışıncaya kadar yapabilir yani bir nevi araba lastiklerindeki balans ayarı ihtiyacı söz konusu olabilir. Zaman geçtikçe parçalar alışana kadar titreşim yapar.tecrübeyle sabit.

umuyorum tek sıkıntı odur ve zamanla çözüme kavuşur çünkü her parçası ayrı ayrı değişti. Gerçekten baya masraf ettim. Sonucunu görmeyince üzülüyor insan. Bisikletin orjinalini bozmayacakmışsın gibi bir algı oluşmaya başladı artık
Ön lastik yalpalama gibi bir hissiyat da oluyor o geldi aklıma. Dediğiniz gibi alışma süreci midir yoksa başka bir sıkıntısı mı var. Dediğim gibi jantların akord ayarı tek tek kontrol edilmişti. Geriye gidon boşluğu ve ön / arka hub değiştirmek dışında çok birşey kalmıyor

Pedalları taktığınız kısma ufak gres sürüp pedalı doğru torkta tekrar takmayı deneyin benzer bir şey yaşamıştım ben de. Hem ses hem titreşim vardı. Uzun süre bunla cebelleştim nerdeyse bisikletten soğudum ben de sürekli furş takımıyla alakalı veya orta göbekle alakalı olduğunu düşünüyodum. Tek yapmam gereken pedalları daha sert sıkmakmış :) . Gerçi benim pedallar da 2. el olduğu için zamanla biraz gevşediğini fark ettim ama sorunun kaynağını bilmek insanı rahatlatıyor.

Pedalları taktığınız kısma ufak gres sürüp pedalı doğru torkta tekrar takmayı deneyin benzer bir şey yaşamıştım ben de. Hem ses hem titreşim vardı. Uzun süre bunla cebelleştim nerdeyse bisikletten soğudum ben de sürekli furş takımıyla alakalı veya orta göbekle alakalı olduğunu düşünüyodum. Tek yapmam gereken pedalları daha sert sıkmakmış :) . Gerçi benim pedallar da 2. el olduğu için zamanla biraz gevşediğini fark ettim ama sorunun kaynağını bilmek insanı rahatlatıyor.

Haklısın kesinlikle pedal da etkiliyor ama tekrar bisikletçiye gittiğimde aynakolu söktü ve göbeği sıktı sorun bir nebze de olsa düzeldi. Sanıyorum bütün problem orta göbekle alakalı. Zamanında bilyeli göbekten geçiş yapıp performans anlamında değişim için taktırdığım yeni orta göbek de sıkıntılı anladığım kadarıyla.. Acaba çıkma bir göbek mi takıldı bilemedim.. normalde 1000km yol yaptıktan sonra oturur vs biraz sür devam ederse tekrar görüşürüz şeklinde söylediler

Merhaba. Hafta sonu bagajdan kaynaklanan ses problemini çözdük. Sonrasında bisikleti sürerken fark ettiğim ufak bir titreme geliyor ara sıra pedallardan. Pedalı her çevirişte olmuyor. 5-6 pedaldan birinde o titreşimi hissediyorum. Aynakol, göbek ve zincir yeni değişti. Tüm ürünler birbiri ile uyumlu. Eski zincir KMC 114 Bakla idi. Powerlink ile kullanıyordum. Bu zinciri direkt pimi ile sabitledim. Bisikletçiye de gösterdim bağlantısı olmuş bir sıkıntı yok dedi. Vites ayarını da bisikletçiye yaptırdım. Geçişler güzel. Yeni zincir Shimano HG53 Deore.

Bakmam gereken yerler neler acaba? Önceki mesajları okuduktan sonra şunları gördüm.

-Pedallar uygun torkta sıkılmıştı, daha fazla mı sıkmam gerek?
-Göbek de uygun torkla sıkılmıştı.
-Krank kolu borunun yanından vidalıydı. Onları da uygun torkla sıktım ama daha fazla mı sıkmam lazım?
-Zincir uzunluğu ile alakalı olabilir mi?

Problem, ses problemi kadar üzücü bir şey değil ama varlığını çaktırmadan hissettiriyor :) çözebilirsem güzel olur.

Son düzenleme:
Teşekkürler, Zincir gerginliği ne kadar olmalı? bildiğim bir bilgi aynakolda en büyük ruble de en küçük dişlide iken makara pozisyonları alt alta gelecek diye biliyorum. kullandığım zincir Shimano CN-HG53 9 lu , KMC ile değiştirip öle denemeyi düşünüyorum. Yabancı birkaç site dolaştım Shimano zincirlerde olabieceğinden bahsetmişler.
6 yıl olmuş belki forumda yoksunuzdur artık ama çözebildiniz mi? Benzer bir problemim var zincir de aynı hg53.

Geri