Scudo Sports

Pedallarda titreme hissi

Zincir arka aktarıcıda yanlış yerden dolaştırılmış da olabilir.

Scudo
Zincirinizi yeni rublenize göre ayarlamanız gerekip gerekmediğini, aktarıcınızın rublenizle uyumlu olup olmadığını araştırdınız mı?
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Aktarıcım uyumlu ondan yana şüphem yok. Vites ayarı da yaptım. Zincir ayarlama dediğiniz tam olarak nedir acaba?

Uzunluğu kastetmiş olabilir.

Uzunluğu kastetmiş olabilir.
Teşekkürler arkadaşlar yardımınız için. Geçen sene Izmir'de tanıştığım bir bisiklet tamircisi ile iletişime geçtim bugün. Zinciri 4 bakla kadar uzatırsak problem ortadan kalkacaktır dedi. Nasipse cuma günü yanına uğrayıp yaptıracağım.

Teşekkürler arkadaşlar yardımınız için. Geçen sene Izmir'de tanıştığım bir bisiklet tamircisi ile iletişime geçtim bugün. Zinciri 4 bakla kadar uzatırsak problem ortadan kalkacaktır dedi. Nasipse cuma günü yanına uğrayıp yaptıracağım.
Problem ortadan kalktı mı?
Aynı titreşim bende var...

hallettiniz mi sorunu
Arkadaşlar merhaba.İlk konum olacak herhangi bir yanlışım olursa kusuruma bakmayın. Bu konuyu forumda aradım bulamadım eğer konu açılmışsa link atarsanız çok yardımcı olursunuz.Problemim şu ki pedalı çevirdiğimde pedalda belli belirsiz bir titreşim hissediyorum rampa aşağı inerken pedal çevirdiğimde o his kayboluyor ama düz yol ve rampada daha doğrusu bisiklet yükteyken o hissi hissediyorum bunu yaşayan ya da bu konu hakkında bir fikri olan var mıdır? YardımcI olursanız çok sevinirim.
merhaba bu bahsettiğiniz sorun bende de mevcut halledebildini mi ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: fevzifurkan
Bütün hepsi uyumlu altus set halinde değişti. titreme devam ediyor zincir de uyumlu takıldı.

nasıl bir titreme? sürekli mi yoksa kesik kesik mi?
carraro 121 v kullanıyorum. 21 sistemi 24lü ile değiştirdim. en yüksek viteste pedalı çevirince hafif titreme geliyor pedallardan. sürekli halde inceden titriyor.
çok rahatsız edebilecek bir şey gibi gözükmese de 80-100km sürdüğümüz zamanda can sıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: fell4tress
bendeki pedal titremesi pedalın bakım gerektirmesinden kaynaklanıyor. pedalınız uygunsa bilye/rulmanlara varana kadar söküp temizleyip yağlayın. ben bir kere yaptırmıştım, düzelmişti. son zamanlarda tekrar başladı. sanki zincir, kaset, jant göbeği, aynakol göbeği titriyormuş gibi hissettiriyor. hangisi titriyor emin olamıyorsun.

merhaba arkadaşlar katlanır bisikletim de pedala yüksek hızlar da basınca ayaklarımın altında titreme oluşuyor. pedalı rahat çevirdiğim zaman bu problem oluşmuyor ama ne zamanki yüksek viteselerde (büyük ayna küçük rublede) pedal a basma kuvveti artıyor ve titreme oluşuyor.
bisiklet tern verge n8 (sora set ile güncellendi) sadece jantlar ve kadroda değişiklik yapılmadı tüm parçalar güncellendi.
Daha öncesinde de vardı aynı problem, jant göbekleri bu problemi yaparmı ? yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Arkadaşlar selamlar konuyu tekrar öne çıkarmış gibi olacağım ama aynı sorundan muzdaribim. Katlanır bisikletimde özellikle yokuş yukarı yada eforlu kullandığım zamanlar pedala fazla yük bindirdiğimde pedalımda hissettiğim titreşim artık beni oldukça rahatsız ediyor. 8 vitesli katlanır bisikletimde özellikle 5-6-7-8 viteslerde bu sorun daha çok karşıma çıkıyor. Hatta bu viteslerde bazen pedal çevirmesem bile ayağımın altında oluşan bir titreşim mevcut. Sorunum ile ilgili olarak öncelikle aynakol göbeği değiştirtmiştim. Çözüme kavuşmayınca ardından zincirimi, sonrasında da kısa süre içinde aynakolu, rubleyi ve pedalları güncellemelerini de peşpeşe gerçekleştirdik. Hepsini shimano marka olacak şekilde güncellettim. Fakat sorun çözülmüyor. Bisikletçime durumu anlattığım zaman bisiklet rezonansa girmiş katlanır bisikletlerde normal dedi. Tam anlayamamakla birlikte kafama çok takıyorum sorunu nasıl düzeltebilirim. Geriye bir tek değişmeyen arka freehub kalıyor ya da dediğiniz gibi zincirin uzunluğunda bir sıkıntı var. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar selamlar konuyu tekrar öne çıkarmış gibi olacağım ama aynı sorundan muzdaribim. Katlanır bisikletimde özellikle yokuş yukarı yada eforlu kullandığım zamanlar pedala fazla yük bindirdiğimde pedalımda hissettiğim titreşim artık beni oldukça rahatsız ediyor. 8 vitesli katlanır bisikletimde özellikle 5-6-7-8 viteslerde bu sorun daha çok karşıma çıkıyor. Hatta bu viteslerde bazen pedal çevirmesem bile ayağımın altında oluşan bir titreşim mevcut. Sorunum ile ilgili olarak öncelikle aynakol göbeği değiştirtmiştim. Çözüme kavuşmayınca ardından zincirimi, sonrasında da kısa süre içinde aynakolu, rubleyi ve pedalları güncellemelerini de peşpeşe gerçekleştirdik. Hepsini shimano marka olacak şekilde güncellettim. Fakat sorun çözülmüyor. Bisikletçime durumu anlattığım zaman bisiklet rezonansa girmiş katlanır bisikletlerde normal dedi. Tam anlayamamakla birlikte kafama çok takıyorum sorunu nasıl düzeltebilirim. Geriye bir tek değişmeyen arka freehub kalıyor ya da dediğiniz gibi zincirin uzunluğunda bir sıkıntı var. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Lastiklere kaç PSI hava basıyorsun? Lastiklerin üzerindeki tavsiye edilen aralık kaç psi?

Lastiklerim de yeni. Dana önce Schwalbe Big Apple vardı çok konforluydu ama eskidiği için patlamaya karşı çok iyi olan Schwalbe Maraton Plus 20x1.75 modeline geçiş yaptım. Üzerinde yazan 60-100 psi ben de çok fazla basmıyorum iç lastiklerin patlaması korkusuyla 65 civarı basıyorum genelde

Arka aktarici zincir gerginligi ayarin yanlis muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: theGenius
Arka aktarici zincir gerginligi ayarin yanlis muhtemelen.

Aktarıcım Shimano Acera, onu da ruble ile beraber değiştirtmiştim. Vites ayarını kendim yapmadığım için sağolsun tüm ayarlamaları bisikletçime götürüp yaptırırım. Öyle bir durumda farkederdi diye düşünüyorum. Kaç kere yanına uğradım. Son gittiğimde jant ayarını vs de kontrol ettirdim hiçbir sorun olmadığını söyledi ve bisikletinde rezonans var belirli bir sürati geçtiğinde titreşim yapıyor katlanır modellerde olabilen bişey normal bunu engelleyemezsin diyerek beni yolladı. En sonunda onu da yıldırdım sanırım :)

katlanır modellerde olabilen bişey normal bunu engelleyemezsin diyerek beni yolladı.

Markası nedir?

3 ayrı marka (Giant, Dahon, Btwin) kullandım, Brompton ile tarihi yarımada turu da yaptım, hız da yaptım, yokuş da tırmandım. Hiç öyle bir şey başıma gelmedi, ilginç bir saptama. Gözden kaçan bir şey vardır.

Markası nedir?

3 ayrı marka (Giant, Dahon, Btwin) kullandım, Brompton ile tarihi yarımada turu da yaptım, hız da yaptım, yokuş da tırmandım. Hiç öyle bir şey başıma gelmedi, ilginç bir saptama. Gözden kaçan bir şey vardır.

Tern Link A7 yaptığım değişimlerle 8 vitesli şekilde kullanıyorum titreşim problemi Eylülden beri var daha önceleri böyle bir sıkıntı ile hiç karşılaşmamıştım.
Uzun zamandır hiç katlamıyorum ondan olabilir mi acaba. Bisikletin tüm parçaları sıkı bir şekilde hep aynı pozisyonda 1 senedir kullanmaktayım. Acaba katlanır mekanizmaları ile ilgili bir durum olabilir mi ya da gidon boşluğu vs mi oluştu onu söküp sıkılaştırmak mı gerekir bilemedim

Lastiklerim de yeni. Dana önce Schwalbe Big Apple vardı çok konforluydu ama eskidiği için patlamaya karşı çok iyi olan Schwalbe Maraton Plus 20x1.75 modeline geçiş yaptım. Üzerinde yazan 60-100 psi ben de çok fazla basmıyorum iç lastiklerin patlaması korkusuyla 65 civarı basıyorum genelde
50-60 kilo değilseniz bu kadar da düşük kullanmayın. Belki havayı çok basıyorsanız ondan titreşiyor olabilir diye düşünmüştüm ama siz extra düşük kullanıyormuşsunuz.

Geri