VolkanÖzcan
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 404
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Aktarıcım uyumlu ondan yana şüphem yok. Vites ayarı da yaptım. Zincir ayarlama dediğiniz tam olarak nedir acaba?Zincirinizi yeni rublenize göre ayarlamanız gerekip gerekmediğini, aktarıcınızın rublenizle uyumlu olup olmadığını araştırdınız mı?
Teşekkürler arkadaşlar yardımınız için. Geçen sene Izmir'de tanıştığım bir bisiklet tamircisi ile iletişime geçtim bugün. Zinciri 4 bakla kadar uzatırsak problem ortadan kalkacaktır dedi. Nasipse cuma günü yanına uğrayıp yaptıracağım.Uzunluğu kastetmiş olabilir.
Problem ortadan kalktı mı?Teşekkürler arkadaşlar yardımınız için. Geçen sene Izmir'de tanıştığım bir bisiklet tamircisi ile iletişime geçtim bugün. Zinciri 4 bakla kadar uzatırsak problem ortadan kalkacaktır dedi. Nasipse cuma günü yanına uğrayıp yaptıracağım.
hallettiniz mi sorunuTeşekkürler arkadaşlar yardımınız için. Geçen sene Izmir'de tanıştığım bir bisiklet tamircisi ile iletişime geçtim bugün. Zinciri 4 bakla kadar uzatırsak problem ortadan kalkacaktır dedi. Nasipse cuma günü yanına uğrayıp yaptıracağım.
merhaba bu bahsettiğiniz sorun bende de mevcut halledebildini mi ?Arkadaşlar merhaba.İlk konum olacak herhangi bir yanlışım olursa kusuruma bakmayın. Bu konuyu forumda aradım bulamadım eğer konu açılmışsa link atarsanız çok yardımcı olursunuz.Problemim şu ki pedalı çevirdiğimde pedalda belli belirsiz bir titreşim hissediyorum rampa aşağı inerken pedal çevirdiğimde o his kayboluyor ama düz yol ve rampada daha doğrusu bisiklet yükteyken o hissi hissediyorum bunu yaşayan ya da bu konu hakkında bir fikri olan var mıdır? YardımcI olursanız çok sevinirim.
Bütün hepsi uyumlu altus set halinde değişti. titreme devam ediyor zincir de uyumlu takıldı.
carraro 121 v kullanıyorum. 21 sistemi 24lü ile değiştirdim. en yüksek viteste pedalı çevirince hafif titreme geliyor pedallardan. sürekli halde inceden titriyor.nasıl bir titreme? sürekli mi yoksa kesik kesik mi?
merhaba arkadaşlar katlanır bisikletim de pedala yüksek hızlar da basınca ayaklarımın altında titreme oluşuyor. pedalı rahat çevirdiğim zaman bu problem oluşmuyor ama ne zamanki yüksek viteselerde (büyük ayna küçük rublede) pedal a basma kuvveti artıyor ve titreme oluşuyor.
bisiklet tern verge n8 (sora set ile güncellendi) sadece jantlar ve kadroda değişiklik yapılmadı tüm parçalar güncellendi.
Daha öncesinde de vardı aynı problem, jant göbekleri bu problemi yaparmı ? yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
Lastiklere kaç PSI hava basıyorsun? Lastiklerin üzerindeki tavsiye edilen aralık kaç psi?Arkadaşlar selamlar konuyu tekrar öne çıkarmış gibi olacağım ama aynı sorundan muzdaribim. Katlanır bisikletimde özellikle yokuş yukarı yada eforlu kullandığım zamanlar pedala fazla yük bindirdiğimde pedalımda hissettiğim titreşim artık beni oldukça rahatsız ediyor. 8 vitesli katlanır bisikletimde özellikle 5-6-7-8 viteslerde bu sorun daha çok karşıma çıkıyor. Hatta bu viteslerde bazen pedal çevirmesem bile ayağımın altında oluşan bir titreşim mevcut. Sorunum ile ilgili olarak öncelikle aynakol göbeği değiştirtmiştim. Çözüme kavuşmayınca ardından zincirimi, sonrasında da kısa süre içinde aynakolu, rubleyi ve pedalları güncellemelerini de peşpeşe gerçekleştirdik. Hepsini shimano marka olacak şekilde güncellettim. Fakat sorun çözülmüyor. Bisikletçime durumu anlattığım zaman bisiklet rezonansa girmiş katlanır bisikletlerde normal dedi. Tam anlayamamakla birlikte kafama çok takıyorum sorunu nasıl düzeltebilirim. Geriye bir tek değişmeyen arka freehub kalıyor ya da dediğiniz gibi zincirin uzunluğunda bir sıkıntı var. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Arka aktarici zincir gerginligi ayarin yanlis muhtemelen.Arkadaşlar selamlar konuyu tekrar öne çıkarmış gibi olacağım ama aynı sorundan muzdaribim. Katlanır bisikletimde özellikle yokuş yukarı yada eforlu kullandığım zamanlar pedala fazla yük bindirdiğimde pedalımda hissettiğim titreşim artık beni oldukça rahatsız ediyor. 8 vitesli katlanır bisikletimde özellikle 5-6-7-8 viteslerde bu sorun daha çok karşıma çıkıyor. Hatta bu viteslerde bazen pedal çevirmesem bile ayağımın altında oluşan bir titreşim mevcut. Sorunum ile ilgili olarak öncelikle aynakol göbeği değiştirtmiştim. Çözüme kavuşmayınca ardından zincirimi, sonrasında da kısa süre içinde aynakolu, rubleyi ve pedalları güncellemelerini de peşpeşe gerçekleştirdik. Hepsini shimano marka olacak şekilde güncellettim. Fakat sorun çözülmüyor. Bisikletçime durumu anlattığım zaman bisiklet rezonansa girmiş katlanır bisikletlerde normal dedi. Tam anlayamamakla birlikte kafama çok takıyorum sorunu nasıl düzeltebilirim. Geriye bir tek değişmeyen arka freehub kalıyor ya da dediğiniz gibi zincirin uzunluğunda bir sıkıntı var. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Arka aktarici zincir gerginligi ayarin yanlis muhtemelen.
katlanır modellerde olabilen bişey normal bunu engelleyemezsin diyerek beni yolladı.
Markası nedir?
3 ayrı marka (Giant, Dahon, Btwin) kullandım, Brompton ile tarihi yarımada turu da yaptım, hız da yaptım, yokuş da tırmandım. Hiç öyle bir şey başıma gelmedi, ilginç bir saptama. Gözden kaçan bir şey vardır.
50-60 kilo değilseniz bu kadar da düşük kullanmayın. Belki havayı çok basıyorsanız ondan titreşiyor olabilir diye düşünmüştüm ama siz extra düşük kullanıyormuşsunuz.Lastiklerim de yeni. Dana önce Schwalbe Big Apple vardı çok konforluydu ama eskidiği için patlamaya karşı çok iyi olan Schwalbe Maraton Plus 20x1.75 modeline geçiş yaptım. Üzerinde yazan 60-100 psi ben de çok fazla basmıyorum iç lastiklerin patlaması korkusuyla 65 civarı basıyorum genelde