pedalın vidayı tamamen sıyırması - pedala basma şekli

BurakCan

Aktif Üye
Kayıt
4 Temmuz 2009
Mesaj
172
Tepki
88
Şehir
Istanbul/Atasehir
İsim
Burak Can
Bisiklet
b'Twin
iyi geceler,
bugün kısa bir turumuzda pedalın aynakolla birleştiği vidalı kısımın aynakol tarafındaki dişlerinin tamamı sıyrıldı ve oranın iç kısmı dümdüz oldu. :( pedalı çok zorlamanın gerekeceği bir yerde de değildik. bisikleti (sedona 711) daha dün almıştım, yeni yani. daha önce de başka bir bisiklette benzer bir durum başıma gelmişti, çevremdekilerden de bir tek bende oldu. acaba sorun benim pedala basma şeklimde mi?
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Valla kardeş pedala ayağınla nasıl basarsan bas 1 günde pedalın dişlerini eritemezsin ki :S ki normal şartlardada pedal dişi erimez..
 

McMILLERR

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2008
Mesaj
160
Tepki
238
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Trek
Çok ilginç gerçekten. Bende daha ilk günden pedal dişlisinin sıyrılmasını anlayamadım. Hani bisikletteki kullanılan malzemede kötü olamaz o kadar ki Sedona diyorsun. Başka bir iş var.
Bisikleti almadan önce olan ve sen bunu artık son noktasına gelince farketmiş olabilirsin.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
anladığım kadarıyla pedalı aynakola taktığınız yerdeki yivler dümdüz oldu. bunun nedeni pedalın dişlerini aynakola yamuk oturtmanızdır. yapılacak bişey yok, gidip aynakolu değiştirmeniz gerekir.
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Yivler farklı yönde olduğu için sağ pedal sol tarafa takılamıyor diye biliyorum. Bu nedenle en mantıklısı bence de pedalın yamuk oturmasıdır.

Pedalı kim monte etmişti? Eğer aldığınız yer yada servis ise, oraya götürün ve garanti kapsamında birşeyler yaptırmaya çalışın. Yani hata onlardaysa zararı karşılamak zorundalar.

Bu arada merak ettim, bisikletin üzerindeki aynakol modeli nedir?
 

ByAtilla

Aktif Üye
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
190
Tepki
78
Şehir
izmir
Banada bu olay çok ilginç geldi. İmkağansız gibi bişi 1 günde olması bu olayın. Bence bisikletinizin pedallarını montaj yapan yer ile konuşun ve bi sorun varsa kesinlikle garanti kapsamına girmesi gerekir bence.
 

BurakCan

Aktif Üye
Kayıt
4 Temmuz 2009
Mesaj
172
Tepki
88
Şehir
Istanbul/Atasehir
İsim
Burak Can
Bisiklet
b'Twin
Bisikletimin montajı aldığım yerde yapılmıştı. Yivler tamamen sıyrıldı dediğim gibi, hatta pedalı oradan çıkardığımda pedalın vidalı kısmının aralarına dolanmıştı aynakolun yivlerinin bir kısmı. Bir kısmı da aluminyum tozu şeklindeydi.

Ben pedal basma şeklimde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Daha önce başka bir bisiklette de aynı olay başıma geldi. Başka bir bisiklette de direk pedal(uyduruk dayanıksız plastikten bir pedaldı gerçi) kırdım. Yani bu 3. pedal vukuatım.

Aynakol modeli altus. Garanti kapsamına giremedi, ben de uğraşmadım açıkçası. Yeni aynakol siparişi verdim, bugün gelecek inşallah. Alivio alıyorum.