@Ali YILDIRICI
Ali bey alıntı gerçekten toparlayıcı bir yazı olmuş fakat eklemem yada düzeltmem gereken iki nokta var.Birincisi:
"@Ali YILDIRICI cümlesi......
Bilindiği üzere sağ pedallar düz diş sol pedallar ters diş sistemine göre monte edilir.Yani pedalın çevrilme(yük binme) yönüne göre.Yani ilk kullanımda ve daha sonrasında kontrol maksatlı sıkma yönünde denemek tamam ama gerçekten sıkmak size sonra sökmek istediğinizde büyük sıkıntı oluşturacaktır.(ikinci el ilanlardada aynakol üzerinde pedallarını sökemediği için beraber veren bir çok arkadaş olmuştur) kısacası bisikletinize bindikçe pedalınız zaten kendini sıkar.
İkinci ve daha önemli konu ise:
"@Ali YILDIRICI" cümlesi..........
Bu sertlik ayar vidası olayı biraz yanlış anlaşılmakta.Shimanonun teknik kitabında o civata için aynen şu ibare kullanılır"Adjustment bolt" bu kelimelerden benim anladığım.(normalde ingilizce bilmem ama mesleğimden ötürü teknik ingilizceye biraz vakıfım) Düzenleme civatası anlamına geliyor.Tasviye civatası anlamına geliyor.Yani ben daha öncede benzer bir konuda yazmıştım bu civata sertlik ayar civatası değil eğer öyle olsaydı " tension bolt "yazardı.Sıfır alınan bir pedalda zaten sert olan (olması gereken sertlikte olan) pedalın kilit sistem yayları zaman içerisinde tak çıkar tak çıkar olayları ve kilitli kaldığı pozisyonda aldığı güç yüzünden tansiyonunu yitirir ve zamanla yumuşamaya kilitten çabuk kurtulmaya başlar.(kilitten istem dışı kurtulma hali tehlikeli bir durumdur, düşmelere yaralanlamalara sebep verir teknik kitap bu konudada uyarıyor) Üretici firmada bu yumuşama durumunu daha uzun soluklu kullanım açısından bir düzenleme civatasıyla düzenlemiştir.Yani pedalınızı sıfır aldığınız gibi kullanmaya başlarsınız(sıfır gelen pedalda en alt seviyededir) zamanla kilit kısmının yumuşadığını ve istem dışı kilitten kurtulduğunu görmeye başladığınızda yavaş yavaş sıkarsınız ve orjinal halinde bırakırsınız.Bu şekilde zaman içerisinde son haddine kadar sıkılan civata ve pedalın kilit sistemi sabit olsaydı çok kısa bir zamanda istem dışı kilitten kurtulmalar yüzünden kullanılamayacak durumda olacakken bu sayede uzun zaman aynı şekliyle hizmet etmeye devam edecektir.
Kusura bakmayın biraz uzun anlattım ama yazmasam bu şekliyle kalsa çatlardım

ayrıca spd pedal kullanmaktan nasıl binerseniz binin kaçmayın.İlk kullanımdan itibaren göreceksiniz ki daha önce bisiklete binmemiş gibi bir haz duygusu verecektir.360 derece güç aktarımı ilk başlarda yılların alışkanlığı sayesinde direk devreye girmesede zamanla oturacak ve size daha önce yaşamadığınız duyguları yaşatacaktır.her zaman bu konu açıldığında yazarım yine yazayım.Bir mekanizmanın kullanıcısı ,sürücüsü değil sistemin bir parçası hissini yaşamak istiyorsanız bir an önce spd pedala geçmenizi tavsiye ederim....
Acizane yine herzaman yazdığım gibi burayada yazıyorum.Bunlar kesin bilgiler değildir.Benim şahsi düşüncelerimdir.Yanlış olabilir hatalı olabilir.Benim anladığım budur.Doğru olacak diye bir garanti veremiyorum