Pedal dergisi bu ay kendini aşmış.

Okumaktan keyif aldığım pek çok yazısı oldu. Fotoğraf yerleştirme, sayfa düzeni gibi şeyleri de artık düzeltmişler. Bu ay neler var şöyle bir değineyim.
V fren kullananlar için Gürsel Akay'dan hiç bir yerde bulunamayacak, ciddiyim, bilgiler var.
Kitapseverler için Aydan Çelik'ten bisiklet ve edebiyatçılar üzerine edebi bir yazı var.
Süte dair bisikletle kullanmalı mı kullanmamalı mı yeni bir bakış açısı var. Şahsi fikrim Eşik civarındaki sürüşlerde kullanılmamalı bu arada

Üç harika tur yazısı var. Bunlardan biri forumdaki arkadaşlardan Can Onur ile uzun mesafe, ülkeler arası turlarla ilgili röportaj. (Nedense forum ismini etiketleyemedim)
Bisiklet ve beslenme üzerine Dr. Can Çiftçi'den bilgilendirici bir yazı. Doktorcum basit ve kompleks karbonhidratlat nelerdir onları da söyleyiverseydin ya, nerden bileyim ben, demek isterdim kendisine.
Başka neler var? Dur bakiyim, kopya çekiyim:islik:Hah Nevşin Mengü'den yine eğlenceli, yine gülümseten bi macera. Mengü'yü okumak ayrı keyif
Bitti mi? Biter mi hiç, bu ay kendin aşmış demiştim, dopdolu. Saat Rekoru hakkında, Esnetme gerdirme çalışmaları hakkında kapsamlı yazılar ve dahası...
Esnetme Gerdirme çalışmaları hakkında bir iki kelam edeyim. Günümüzde yapılan araştırmalar sonucu durağan (statik) değil, hareketli esnetme gerdirme yapmanın daha faydalı olduğu görüldü. Aynı askerde spordan önce ve sonra yaptığımız hareketler gibi. Bisiklette ısınma ve soğuma yaparken bu çalışmaların gerekli olduğu aşikar. Dergide kapsamlı bir şekilde bir çok hareket detaylıca gösterilmiş. Yalnız Stretching, stretch, streç gibi kelimeleri neden kullanmışlar anlamış değilim.