Scudo Sports

Pedal çevirince gelen ses

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba abilerim,ablalarım.Bisikletimden uzun süredür ses geliyor.Genelde yokuş çıkarken pedala abandığımdı gelen bu ''tok,tak'' sesi yüzünden bugün 4 tane bisikletçi gezdim.Gittiğim bir bisikletçinin daha dünyadan haberi yok,diğeri ise her iki kelimesinden biri şu:ben 15 yıllık servisim benden iyimi bilecen diyor.Geriye 2 tane bisikletçi kalıyor biri göbekteki bilyeler atıyor ondan öyle ses geliyor diyor diğeri ise aynı şekilde göbekte sorun vardır sesi o yüzden yapıyordur dedi sonra aldı bisikleti 2 tur attı.Geldi yanıma ses göbekten değil pedaldan geliyor,birde zinciri değiştir yok eskimiş dedi(zincire pek aklım yatmadı en fazla 2000 km yapmışımdır).Bu ses gerçekten pedaldanmı geliyor yoksa göbekde mi sorun var ?başına daha önce gelen,bilen varsa yardımcı olabilirmi? şimdiden teşekkürler...

Scudo
pedala abandığında tak diye zincirmi atıyor yoksa sadece sesmi

ozaman sorunlar bunlar olabilir bisikleti yakından görsem tam bir şey diyebilirim ama şimdi kesin bir şey diyemem
1.vites attırıcıda sorun olabilir
zincir kırık çıkık olsada çok ses çıkarmaz ondan dolayı zincirle ile ilgili şüphem yok
bilyelerde yada göbekte sorun olsa hiç zorlanmadığını söylüyorsun eğer bu tarz yerlerde olsaydı sadece ses çıkarmakla kalmazdı ve senide zorlardı
2.tahminen pedallarda bir sorun olabilir diyorum
sen en iyisi bisikleti ters çevir pedalları hızlı hızlı çevir zaten anlarsın sesin tam olarak nereden geldiğini
not:bazı yerlerini yağlamanda sesi giderebilir

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
O toktak sesinin sebebi pedalın içindeki bilyalardan, pedalı söküp WD40 vb. bi temizleyici ile pedalın göbeğini temizle ardında kaliteli bir gres ile bilyaları yağla anında görüntü daha 2000km daha yol yaparsın, Rahat ol :)

Yarın sabah söylediklerini ugulayacağım,teşekkürler :)

aktarıcıdan veya zincirden olsaydı pedalda hafif boşa düşmeler olurdu diye düşünüyorum

valla güzel kardeşim benden de çıt çıt sesi geliyordu pedal çevirdikçe, bu gün bisikleti rutin bakıma götürdüm tabi 4 ay ve yapılan 1000 km sonrasında bir bakım istiyordu ;) çok şükür sorun kalmadı şu anda. Bir de pedallarımda sorun vardı, bir kaç kez kaldırıma çarpmıştım sert şekilde, spdlere geçtik, ayakkabı bakmaktayız artık ;)

sorun göbeğin iyi sıkılmamasıdır.Bizzat tecrübeme dayanarak söylüyorum.
Özel anahtarı ile sıkılacak.Bende aynı sıkıntıları yaşadım.Welgo pedal ile değiştirdim ama yine ses gelince adam aynakolu söktü ve özel yıldız şeklinde göbek anahtarı ile 1 tura yakın sıktı.ses gitti

@Hakan KOÇ

Abi valla hiç yaptırmadım servisede götürmedim duruyodu öyle bi ara ses kesilmişti son zamanlar yine başladı ama artık uğraşmıyorum.

Merhabalar,

Henüz 1 aylık salcano crs001 105 set bisikletim var. Bisiklet sürerken pedal çevirirken hırıltı gibi ses çıkıyor ve sürekli çıkan bir ses. Önce sağ pedalı boşa alıp sol pedalla yüklendim ses aynı, sonra sol pedalı boşa alıp sağ pedalla çeviriyorum yine ses değişmiyor.

İşin ilginci bu hırıltı sadece bisikletin üstünde sürüş yaparken oluyor. Bisikletçide çıt çıkmıyor. Orta göbekte falan bir anormallik bulunmadı. Sizce neden böyle bir ses olabilir? Şaştım kaldım böyle.

Bir de Sele borusunu çıkaramıyoruz, karbon kadro sıkıştı mı noldu bilmiyorum. Ne olur ne olmaz diye çok zorlamak da istemedik, bi önerisi olan var mıdır?

Çok teşekkür ederim.
Kazasız belasız sürsün umarım herkes :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Emin olmamakla birlikte 1 aylık bisiklet olduğundan vites ayarlarının tam olmadığı için olduğunu tahmin ediyorum.

Emin olmamakla birlikte 1 aylık bisiklet olduğundan vites ayarlarının tam olmadığı için olduğunu tahmin ediyorum.
Hocam vites ayarı yapıldı yine ses gitmiyor. Sadece binip sürerken belirgin bir hırıltı sesi oluyor. Ses kaydını aldım burdan paylaşılsa atıcam da paylaşılmıyor sanırım.

@mesutgunes52 Hayırlı olsun bisikletiniz, güzel günlerde kullanın. Eğer imkanınız varsa bisikletçide bisikletinize başka bir arka jant takıp sürmeyi deneyin, ya da bir arkadaşınızdan rica edin arka jantını versin. Sesin hub'dan gelme ihtimali var. Ayrıca sele borusunun çıkmaması yepyeni bir bisiklet için hiç normal değil, aldığınız yere veya işinin ehli birine gösterin. Çıkardıktan sonra karbon ve alüminyum temas yüzeylerine sürülen gres tarzı bir madde var ondan sürerler muhtemelen. Uygun torkla sıkmakta da yarar var.

@mesutgunes52 Hayırlı olsun bisikletiniz, güzel günlerde kullanın. Eğer imkanınız varsa bisikletçide bisikletinize başka bir arka jant takıp sürmeyi deneyin, ya da bir arkadaşınızdan rica edin arka jantını versin. Sesin hub'dan gelme ihtimali var. Ayrıca sele borusunun çıkmaması yepyeni bir bisiklet için hiç normal değil, aldığınız yere veya işinin ehli birine gösterin. Çıkardıktan sonra karbon ve alüminyum temas yüzeylerine sürülen gres tarzı bir madde var ondan sürerler muhtemelen. Uygun torkla sıkmakta da yarar var.
Çok teşekkürler hocam bilgi için, dediğiniz gibi deneyeyim. Sele için de fabrikayı arayıp sorayım, onlar beni bi servise yönlendirirler sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Sadece pedallarken mi, yoksa boşta giderken de geliyor mu? Hırıltıysa lastik sürtmesi olabilir. Lastiklerin yük altında kadroya sürtüp sürtmediğine, frenlerin veya herhangi kablonun lastiklere değip değmediğine bir bak.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Sadece pedallarken mi, yoksa boşta giderken de geliyor mu? Hırıltıysa lastik sürtmesi olabilir. Lastiklerin yük altında kadroya sürtüp sürtmediğine, frenlerin veya herhangi kablonun lastiklere değip değmediğine bir bak.
Merhaba hocam, sadece pedallarken oluyor. Hırıltı derken mekanik bi hırıltı, böyle lastik sürtmesi gibi değil hocam.

Arkadaşlar Karbon seleyi yerinden oynatamadığım için bu konuda bilgisi- tecrübesi iyi olan hangi bisikletçiyi ya da Salcano teknik servisini önerebilirsiniz? Salcano fabrikayı arıyorum ama yetkili birine ulaşamadım.

Merhaba arkadaşlar
Videodaki kapı gıcırtısı gibi olan ses neye işarettir acaba.
Zincir değiştirme zamanı mi geldi arka göbekte de geliyor bu ses. Yardımlarınızı rica edeceğim.

Geri