Scudo Sports

Pedal Bisiklet nasıl kazıklar...

Ne yazık ki bu konuyu okumadan bir gün önce pedal bisikletin internet sitesinden iki ürün siparişi vermiştim. Bir tanesi vidalı rubleler için arka göbek diğeri ise Megarange ruble. Bu yazıyı okuduktan sonra çok şaşırdım, tedirgin oldum. Acaba bana istediğim ürünleri gönderecekler mi? nasıl bir sorun çıkaracaklar? diye sormaya başladım kendi kendime ve bugün sabah siparişim elime ulaştı. Paketi elime alır almaz bir terslik olduğunu anladım. Paket, olması gerekenden daha hafifti. Bir sorun çıkacağından emin olarak paketi açtım. Gazeteye sarılmış iki ürün. Birine baktım sipariş verdiğim göbek doğru gelmiş, öbürünü elime aldım ulan bu ne hiç rubleye benzer bi yanı yok bunun :) neyse gazeteyi soydum ne gördüm dersiniz vidalı tip tz50 arka aktarıcı. Şu kanca tipindeki eski usul modelden olsaydı işime yarardı, nereye takacam ben bunu :) İnternet sitesine girip kendilerine mesaj yolladım, yanlış ürün göndermişsiniz, değiştirilmesini istiyorum diye, cevap aldım mı? Hayır. Telefonla aramaya tenezzül eder miyim? Anlaşamayacağımızı bildiğim için etmem, gerek yok kafa yormaya. Peki bir daha alışveriş eder miyim bu şahıstan? Tabi ki etmem. Benim hatam, bu yazıyı geç okumak oldu. Erken okusaydım pedal bisikletin sitesine bile girmezdim. Neyse olan oldu artık. Herkese geçmiş olsun! Benden tavsiye Pedal Bisikletten bir şey almayın. He konuyu okuyup yine de o kişiden alış veriş edecek olanlar varsa, sürprizlere hazırlıklı olsunlar derim.

Scudo
Yaptığını yanına bırakmak hem kendiniz için hem de gelecekteki müşterileri için yapacağınız en saçma şey olur. Gerekirse işi yargıya yansıtın. Kastamonu'daki bir mahkemeyle uğraşma çilesinin tattırın derim.

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Zamanında tek tabanca imiş Bülent bey efendi :) hala kendini 80'li yıllarda zannediyor sanırım.

• Beğen
metin bisiklet gayet iyi esnaf bencede sirkeciye gelirsek hepsi aynı kafada müşteri yolunacak kaz onlara göre Ben genelde decathlon ve Metin bisikleti tercih ediyorum

• Beğen
@Ugur USLU

İnternetten alışverişde özellikle bisikletçiler çok hata yapıyor. Gelen mesajlara düzenli bakan elemanları bile olmayabilir. Telefonla arayıp hatanın düzeltilmesini isteyin zararı sineye çekmeye gerek yok. Benim bisiklet parçaları vs ile ilgili alışverişlerimin en az % 10 da benzeri sorun çıktı.
Başka konu altında da yazmıştım. Burada da tekrar edeyim. siparişi telefonla vermekle yetinmeyip mail atmakta fayda var. Son derece acele ve dağınık çalışan firmalar var ve telefonla söylenen ürünlerin benzerlerini ya da alakasızlarını anlayıp gönderebilirler. Hiç olmazsa yazılı metin olursa yanlış anlamanın kabahati üstlerine kalır.

@caner ünsal

Tavsiyeniz için teşekkürler. Ancak ben kendilerini telefonla hiç aramadım. Siparişimi internet sayfalarından sepete ekleyerek yaptım ve bu süreç öncesinde kendilerinden almak istediğim ürünler hakkında mail yoluyla bilgi de edindim. Yani ortada yanlışlık yapılacak bir durum hemen hemen yok gibi. Her şey görünür vaziyette. Az önce e-postalarımı kontrol ettim mesajıma cevap yazmışlar. Yanlışlık olduğunu kabul etmişler ve sorunu çözmek istediklerini belirtmişler. Ben de cevaben doğru olan ürün elime ulaştığında yanlış geleni geri göndereceğimi söyledim. Tarafıma olumlu ya da olumsuz cevap gelirse yine burada paylaşırım. Öneriniz için tekrar teşekkür ederim.

Tiagra 2x10 31.8 ön aktarıcı için web sitesine 40 tl civarı fiyat koymuş
elden almak için dükkana gittiğimde aynı ürüne 75 tl etiket yapıştırmış
cevap şu
web sitesine senede 500 usd para ödyoruz
dükkanın kirası senede 10bin usd
bunu da yansıtmamız lazım
ellerindeki tiagra yerine 105 aktarıcıyı 70 tl ye başka yerden aldım

• Beğen
Amma sorunlu alışveriş oldu he. Onca yazışmadan sonra -ki bir kızla bile bu kadar mesajlaşmam olmamıştır!!!- sorun çözüldü. Sipariş ettiğim rubleyi kargo ücretini de ödeyerek gönderdiler, fişiyle birlikte :) Ben dersimi aldım; bir daha ne yapıyor muşuz? ilk defa alışveriş yapacağımız firmayı önce uygun yerlerden araştırıyor muşuz...

• Beğen
bir arkadaşım bir iki ay önce söz konusu bisikletçiden surly long haul kadro almak üzere euro üzerinden nakit ödeme yaptı.

adam arkadaşı bir ay bekletti, bizim arkadaş nerede benim tur bisikletim diye deliredursun, Bülent beyden şu cevabı aldı, ben bu işten fazla para kazanamayacağım, vazgeçtim, al paranı, getirmiyorum.. !??!?

arkadaş da parayı alıp mala dönmüş şekilde ortada kaldı.

Almanya' da yaşadığım şehir aşağı yukarı Beşiktaş kadar bir yer. 15 tane salt bisiklet mağzası var. Hepsi de tamirat yapıyor, ve değişik markaları, parçaları satıyorlar. Bunlardan başka, bisiklet sporu bölümü olan, Real, Karstadt, Galeria, Sport Arena...... gibi mağazalar da mevcut. 15 km. çapındaki civar nahiyelerdeki bisiklet magazalarını hiç saymıyorum. Bir de internet alışverişinin emniyetli ve zaman zaman 24-48 saat içerisinde oluştuğunu göz önüne alalım.
Şimdi Beşiktaş' ı bu koşullarda düşünelim. Hangi magaza, müşteriyi kazıklamak, ukalalık yapmak cüretini gösterebilir?
Aradığımız parça o anda ellerinde yoksa bile " hemen vitrindeki bisikletten söküp verebiliriz" demek zorundalar. Veya 2€ luk bir parça için 15 dakika katalogları karıştırmak zorunda kalırlar. Yaşadığım olaylar olduğu için yazıyorum.
Olayın çözümü, yine dönüp dolaşıp, bisiklet oluşumunun toplumdaki yerine bağlanır.

Cumartesi günü ben de Sirkeci'ye uğradım. Yaşadıklarım anlatılanlar gibiydi. Sadece Delta bisiklette Okan isimli bir çalışanı takdir ettim. Onun dışında uğradığım diğer dükkan ve çalışanlar birbirinin aynıydı.

Gözünüzün içine baka baka sizi salak yerine koymaları en kötüsü. '' Olayın çözümü, yine dönüp dolaşıp, bisiklet oluşumunun toplumdaki yerine bağlanır. '' sözüne kesinlikle katılıyorum. Ben de alışverişlerimde Decathlon ve Alibeyköy'deki Şen Bisikleti tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Türkiyede Bisikletçiler de kazıklanır Motosikletçiler de. İyi ki yurtdışı alışveriş olanakları açık ve en azından yükte hafif pahada ağır ekipmanları getirme şansımız var.

@SametAksuoğlu
işte kendini bisikletçi gibi gören bir adam.yaptığı rezilliğe terbiyesizliğe bakın...birileri de hala bu adamdan alışveriş yapmaya devam ediyor... nede olsa toplum olarak alıştık şemsiye almaya !!!!!!!

yol bisikleti için iç lastik 700*23 cst marka diğer firmalarda 14 lira ve üstü iken bursa mudanyadaki güven bisiklette 7 lira

@M.Kaba

CST lastiklerini Maxsis üretir şu an için bayilerine geliş fiyatı 6.5-7 lira. güven bisiklet bunu 7 liraya satıyor ise ya bir yerden topluca daha ucuza almıştır(batan yada iflas eden bir başka yerden) ya zararına veriyordur yada bir iki sene öncenin lastikleridir.Geçen hafta için bana da benzer teklif geldi 30 tane 700X20 lik taiwan malı dış lastik tanesi 5 liradan :) alıp satarmısın diye forumda yasak diye kabul etmedim.

Sirkeci'ye ilk defa bisiklet parçası için yolum düştüğünde adı malum dükkana da girmiştim. Yanında çalışan 30-35 yaşlarında bir kişiyi müşteri yanında sertçe azarlaması tuhafıma gitmişti. Sonrasında internet vasıtasıyla yaptığım alışverişte problem yaşamam üzerine bu başlıktan habersiz olarak oradan alışverişi kesmiştim. Keşke diyorum, daha ilk defasında, yanında çalışan arkadaşa karşı tavrını gördükten orayla bir daha iş yapmasaydım.

• Beğen
Ferhat köse bir kez daha gönüllerimizi fethetti. Adam budur. Yine piyasanın çakallarına geçit vermemiş. profil resmini ilk gördüğümde 'hop hemşerim bu proletkült resimde ne oluyo ya' gibisinden bir iç sesimde mevcuttur. Sonradan anladım ki boş değilmiş.

Ve 16 sayfa yazıyı tek tek okuduktan sonra bende sirkeciden yediğim son kazıktan sonra gitmemeye karar verdim ki aslı bisiklete çok güvenirdim o bile yanılttı beni shimano cs-hg 41 rubleyi nce aslı bisiklete sordum ellerinde kalmadığını söylediler bi 20 dk aradıktan sonra yurt bisikletten 50 tl ye aldım 2 dk sonra aslı bisiklete gidip fiyat hakkında fikir istedim ''iyi'' dediler 1 hafta sonra sarıyer sular caddesindeki sedona bayisinde 35 tl fiyat aldım ve o andan itibaren sirkeci'den alışveriş yapmamaya yemin ettiğim halde pedal'da modolo kelebek gidon gördüm 38 tl fiyatı var internette yazdığı kadarıyla iyi ki daha almadan bu yazıya denk gelmişim çok istediğim halde şimdilik almıycam eski bisikletimden söktüğüm boynuzlarla ve taktığım sünger elcik ve boynuz süngerleriyle idare edicem umarım oradaki dükkan sahipleri bu tip fiyatlamadan ve davranışlardan vazgeçerler yoksa decathlon birkaç marka daha getirirse işi alıp götürücek ve onlarda aç kalıcaklar...
Bu arada Metin abi adaş olmama rağmen hayal kırıklığına uğrattı sadece jant akordu 5 saatte yapıldı 25 tl alındı diğer hiçbir ayarlarına dokunulmamıştı Aktif'de bakım güzel yapılmıştı bora ve özgür abiden memnundum ama ilk bakımda aldıkları fiyata zam yapınca oradan da vazgeçtim şu anda bakım için sadece atek bike'a gidicem ahmet isminde genç müşteriyle konuşmasını bilen bir kardeşim var sanırım bundan sonra işim onunla olucak onun dışında atilla bisiklette bile sedona 321 2012'yi ondan alacakken üzerindeki arttırıcıları değiştirdiğini farkettim ve vazgeçtim umarım ahmet kardeşim ve onun gibi insanlar yetişip bu sektörde varlıklı hale gelip dükkan açarlar ve bizde onlardan alışveriş yaparız sağlıcakla bol pedallar...

• Beğen
Geri