Scudo Sports

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Bostancı/Pendik gece sürüşleri

02 Ocak 2010 Gezi Seçim...

• BALLIKAYALAR

• ÇEKMEKÖY PARKURU

• Toplam katılım
    15
@Mehmet Karaçam
Sevgili Mehmet,

Saat 20:20'de yola cikip 20:00'de yola cikmis yolculara yetismek gibi bir dusuncen falan yok degil mi? :eek:

Scudo
@Yener ER

:)

impossible is nothing.

yok yener abi onların buluşma saati 20:00 tahmininmce hareket saatleri 20:20 yi bulacak aynı saatte başlamış oluruz diye düşünüyorum..olurda erken çıkarlarsa bizim saatimiz yine aynı 20:20 de hareket ediyoruz...

@Mehmet Karaçam
ben bir defa yol bisikletleriyle beraber F1'e gitmistim. yokuslarda bir nebze ayak uydurmak mumkun gibi gorunsede ki, o da pek mumkun degil aslinda, duz yolda ve yokus asagi ucuyorlar. Disli farki....

Aksama guzel bir hava olsun da soyle keyifli bir tur yapalim...

Akşam gelmeye çalışacağım, ancak sağ diz kapağım perşembe akşam sürüşünde arıza çıkardı ondan çekiniyorum, neyse yarı yolda kalırsam acı çekmiyim diye çeker vurursunuz artık..

Bu arada benzer diz kapağı kitlenmesi yaşamış olan varsa tecrübesini aktarması hayır dua alır..

Dinamik kalın..

@Can Arpat

selçuk abi; şileye giderken aynı sıkıntıyı ben yaşamıştım sol diz kapağımda biraz dinlendirince geçti,geçen hafta pazar günü yarışta zorlayınca tekrardan ağrımaya başladı sanırım fazla zorlamadan kaynaklanıyor...

• Beğen
Tepkiler: Can Arpat
@Mehmet Karaçam

Bende biraz farklı olabilir, bayadır (yıllar bazında) var eskiden kayakta falan 3. günden sonra başlardı, veya kamp yükü ile yürüyüşlerde 3. günden sonra..

Yavaş yavaş period azalıyor ve gerçekten moral bozucu bir şey :mad:

@Can Arpat

hayır hayır ne alakası var selçuk kardeş. yaşlanmıyosun:) kardeşimizsin sen bizim. sana nolur bee:)

• Beğen
Tepkiler: Can Arpat
Osmanlı döneminde deri tekeli vardı; Safranbolu.

Safranbolu da tabaklanmayan deriyi satanlardan, o dönemin tüccarları alış veriş yapmazlardı.
O dönem çok para kazanan Safranbolu'lu iş adamları Köşkler, konaklar ve 99 odalı evler yaptırmış, bazı evlerin içine çeşme dahi getirilmiştir…

Safranbolu'da taze köpek dışkısı için tabakhanelerde yaygın olarak binlerce köpek beslenirmiş. Ham deri, kıllardan, yağ ve et tabakalarından mekanik olarak temizlendikten sonra
kimyasal olarak işlendiği "sama" safhasında, taze köpek dışkısı enzimlerine ihtiyaç
duyulduğundan, tabakhanelerin olduğu yerleşim yerlerinde çoluk çocuk ellerinde teneke maşrapalar, köpek dışkısı toplarlar, "sama" işlemi ancak dumanı tüten taze dışkı ile yapılabildiğinden koşa koşa tabakhanelere yetiştirirlermiş.

Hayvanların derilerinin işlendiği atölyeler köpek dışkısı için yanar tutuşurlarmış. Çünkü bir tek
taze köpek bokunda bekletilen deri yumuşacık, kıl köklerinden arınmış, gözenekleri açık, ince,
homojen... yani kaliteli olabilirmiş. Bu nedenle köpek çiftlikleri kurulmuş… Binlerce köpek
beslenmiş, üretilmiş ve hatta köpeğin dışkısını sıcak ve kurumadan yetiştirmek için sistemli bir iş
örgütlenmesi kurulmuştur.

Bugün bu tür dericilik tamamen ölmüş olup, yapay olarak yani kimyasallarla da aynı sonuç elde edilmeye başlanınca köpeklerin de, dışkı toplayıcıların da pabucu dama atılıvermiş.

"Tabakhaneye bok yetiştirmek" de yeni kuşakların nereden geldiğini bilmediği, merak ettiğini
de sanmadığım bir deyiş olarak -belki de içinde bok kelimesi geçtiğinden- günümüze kadar
gelebilmiş.

Safranbolu'da deriyi işleyip kullanılabilir hale getiren meslek erbabına; "Dabbak mısın; it bokuna
muhtaçsın" denirmiş

@Mehmet Karaçam
Sevgili Mehmet,

Bizi 100 mumluk aydinlattigin icin tesekkurler. Aksam suruslerinin sonunda Pendik'te veya Kartal'da bir tabakhane mi var da biz oyle gidiyoruz yani?

• Beğen
Tepkiler: Mert yagmuroglu
@Mehmet Karaçam
Bu aksam sakin ve keyifli bir tur yapmak istiyorum bu nedenle, senin "kulustur" diye tabir ettigin ama uzerinde "XT" arka aktarici olan, tur bisikletimle gelmeyi planliyorum.....

sprint falan yok bu aksam yani, dolayisiyla tabakhane de yok. bu arada, artik deri tabaklama islemi birtakim kimyasallarla yapildigindan kopek diskisina ihtiyac yok...(wikipedia) :)

@Yener ER

duyda inanma:) memet azcık bi gaz versin soluğu pendikte almazsanız ben bişey bilmiyorum:):)

@zeki günaydın
Seni sasirtmak bana zevk verecek Zeki bey kardesim.....:)

Şu an Gebze Organize Sanayi de yağmur başladı :(
Umarım akşam döndüğümde orasını kuru bulurum..

Geri