Scudo Sports

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Bostancı/Pendik gece sürüşleri

02 Ocak 2010 Gezi Seçim...

• BALLIKAYALAR

• ÇEKMEKÖY PARKURU

• Toplam katılım
    15
Scudo
Arkadaşlar duydum cuma günü olan kazaları gerçekten çok üzüldüm umarım bir an önce iyileşebilirsiniz ve aramıza katılırsın daha kötüsü olmaz umarım ..... :(

Herkese merhabalar

Yaklaşık 10 gündür aranızda yokum. Tatilden cumartesi günü geldim. Kaza geçiren arkadaşlarıma çok geçmiş olsun. Bir aksilik olmazsa bu akşam ki gece sürüşünde görüşmek üzere....

@ALP KUTERDEM

Arkadaşlar gerçekten de Cuma akşamı talihsiz kazaları üstüste yaşadık ve yaşanması muhtemel diğer kazaları da grup üyelerinin (bütün olumsuz şartlara ragmen) dikkat ve becerisi sayesinde atlattık.

Ama burda durup da bir dusunmek lazım bence hatayı ve hatalıyı ararken, ben eminimki o gruptaki arkadasların hemen hemen hepsi ortalama bir bisiklet surucusunden daha deneyimli insanlar. Peki oyleyse nasıl oluyorda bir gecede bu kadar fazla kaza olabiliyor. Diger arkadaslara gore nispeten acemi bir surucu olarak benim gozlemim, grup icerisinde grup olamamamız. Herkes kendi bireysel becerileri dogrultusunda hareket edip, geceyarısı iyi ısıklandırılmamıs ve delik desik haldeki bir yolda gereginden fazlada hız yapınca tabiki kaza yapma olasılıgı artacaktır. Umarım bu (belki de gereginden fazla) sivri dilim grup arkadaslarını kızdırmamıstır. Kimseyi hicbirseyle itham etmek istemiyorum, yanlıs anlamayın..

Forumda yapılmıs olan yenileme calısmalarıyla bu yazıyı ancak bugun yazabildim. Yazıda eksigim hatam varsa affola ..

Not: Fatih ve Ufuk cok buyuk gecmis olsun arkadaslar ....

Herkese keyifli (ve guvenli) surusler ..

@fenris

aslına bakılacak olursa seninde belirttiğin gibi guruptaki herkes normal bir bisiklet sürücüsüne göre çok daha deneyimli...ancak bazı nedenler var ki bazen kaza yapmak kaçınılmaz oluyor bunlardan en önemliside güzel ülkemizdeki yolların acizane durumu...son model arabaların bile hasar gördüğü bu yollarda bazen bisikletle yapılan kazalar kaçınılmaz oluyor...grup halinde sürüşe gelince bazen performansı daha yüksek olan arkadaşlar ister istemez kendilerini zorlamak istiyorlar ve grup sürüşünden kopup biraz daha hızlı gidebiliyorlar hee aslında olmaması gereken bir durum ama ara sıra olabiliyor işte...burda sürüşü yapan arkadaşın bireysel yetenekleride önemli tabiki yolu ne kadar iyi izlediği,konsantrasyonu v.b gibi nedenler...ben kolumu kırdığımda çokta hızlı değildim ama önüme bir patenci çıkıverdi işte bazen kaza geliyorum demiyor yinede bundan sonraki sürüşlerde daha dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha anlamış olduk...bu akşam bostancı - pendik gece sürüşünde görüşürüz....

Cuma sürüşünde kaza geçiren arkadaşlara çok geçmiş olsun.. Üsküdardan sonra araç trafiği içinde sürüş yapılacağı için biraz endişeliydim ama bozuk yollar da otomobiller kadar tehlikeli demekki..Bu kazaların tek çözümü bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve yaya trafiğinden ayrılması . Bunlar sağlanmadan sıkıntılarımız da devam edecek. Sibel Abla bu konularda aktif olarak çalışıyor, ben de elimden geleni yapmaya hazırım. Aslına bakarsanız bisiklet kültürünün yaygınlaşabileceği, şartların iyileştirilebileceği konularında pek umutlu değilim ama belki birazda olsa insanların uyanmasını sağlayabiliriz. Sevgiler selamlar

27 temmuz 2009 pazartesi

1) Mustafacan
2) Mehmet Karaçam
3) Behçet
4) Hüseyin suda
5) Zeki
6) Sibel
7) Semih
8)
9)
10)

...

bu aksamda varım

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Karaçam
27 temmuz 2009 pazartesi

1) Mustafacan
2) Mehmet Karaçam
3) Behçet
4) Hüseyin suda
5) Zeki
6) Sibel
7) Semih
8)Furkan
9)
10)

yukardaki yazılara bende birşeyler eklemek ıstıorum.. sürüşe katılan bisikletçilerın hepsi Bireysel olarak iyi biniyor bisiklete. ben 3hafta önce katıldım ilk defa ve katılmadan önce grup halinde düzenli bir şekilde gıdıldıgını sanıyordum ama daha ilk katıdıgım gün ole olmadıgını anladım.. biçok kişi benı tanımıo veya az tanıor böle konuşarakta yanlış anlaşılmak istemıorum ama ben senelerdir bu şekilde kalabalık grup halinde bisiklete bindim. Kocaeli üniversitesi bisiklet kulubunde 2004 ten beri her haftasonu gezilerimiz olur şehir içi olsun şehirler arası olsun uzun kısa her türlü mesafeyı yaptık dağ bayır çayır demeden.. bende ilk o gezılere katıldıgımda daha önce grup olarak bisiklete binmemiştim bireysel olarak iyi kullandıgımı bılıodum fakat grup olunca çok daha farklı oluyormuş bunu orda örendim..

bu gece sürüşlerine katılanlarda daha onceden grup olarak biniyordur heralde dıe tahmın edıodum ama öle deilmiş yani belki bi kaç kişi binio olabılır ama çogunluk binmemiş gördugum kadarıyla.. hatta ilk geldıgım gun bu yuzden şaşırmıştım içimden "acaba hep böle dağınıkmı gıdıolar yoksa bugune bana özel bişemi :) " demiştim.

neyse kazalar oldu sonuçta olanlar için bişe yapılamaz ama bundan sonra olmaması için daha fazla çaba gösterilebilir.. örneğin bizim kocaelideki gezilerimizde yolu bilen en önde gider arkasında geziye ilk defa gelmiş yani kondisyonu en az olan kişiler bulunur ve tempo bu kişilere göre ayarlanır ki kopma olmasın. en arkada tecrübeli kişilerden oluşur grubu arkadan gelebikcel tehlıkelere uyarması için ve grubu en arkadan en iyi şekilde gözlemleyip uyarabilen bir kişi olması gerekli.. en önde giden geçilmez.. yokuş tırmanırken illaki kopmalar olur bu durumda hızlı olan geçer yokuşun başında bekler.. en önde giden çok dikkatli olması lazım sağdan soldan çıkabilcek insan,araba,hayvan, çukurlar bunları önceden görmesi ve grubu eliyle işaret wererek uyarması gerek ve arkasındaki kişilerde aynı hareketi yaparak en arkadakıne kadar iletilmesini sağlar... yani bizde bu şekilde oluyordu :)

daha fazla tempolu gıtmek ısteyen olabılır ama o da tek kişi olmamalı yanına bir veya daha fazla kişi alarak grubada söleyerek önden bi grup oluşturarak gidebilir ama arkada kalan grubun en önündeki ve en arkasında yine tecrubeli kişileirn bulunması şart.

umarım yanlış anlaşılmam.. akşama görüşürüz..

@inferno8719

Selam..
Ben gece sürüş grubuna çok sık katılan birisi değilim.. Bu zamana kadar 3 kez katıldım.. (Şu sıralar ailem yanımda olduğundan)

Şunu gördüm ki ilk katıldığım ile son katıldığım arasında grup disiplini arasında ciddi ilerlemeler var. İlk katıldığımda grubun bir ucu Maltepe'de diğer ucu Kartal'daydı. Pendik girişinde bu konudaki rahatsızlığımı dile getirince (ki uygun bir dille söylememe rağmen zamanlama hatası yaptığım için) sessiz bir gerginlik olmuştu.

Ardan bir süre geçince tekrar bu grupla çıktım. ikinci turda ilk kez gruplara çıkan insanlara göz kulak olunmuştu. Grup dağılmış olmasına rağmen yeni katılımcılar yalnız bırakılmadı, bu çok güzeldi.

En son iki hafta önce katıldım. Bu sefer bilinçli olarak dönüşte grup disiplinine çok aykırı hareketler yaptım. Grubun ortasındayken çok sert sola derin bir dönüş yaptım. Sahideyken hızla hareket ederken çok ani fren yaptım. Yayaların arasında (her ne kadar bizim bisiklet yolumuza çıkmış olsalarda) gece slalom yaptım. Nereye kadar gidecek diye beklerken Dragos civarında bir arkadaşın bacağına kramp girmesiyle tüm grup hemen durdu. Ve arkadaşa kramp sorunu için yardım teklifi yağdı. İşte bu çok güzeldi.

Oysa Pendik'e yaklaştıkça tüm kullanıcalar gazlayıp gitti. Sibel hanım arkada yalnız kaldı (ki Sibel hanım her zaman kendisini kollamasını bilir) O'na refakat eden bir tek ben kaldım. Demek birazcık daha düzene ihtiyaç var sanki.

Gece sürüşüne gelen ama çeşitli turlarda karşılaştığım sima olarak tanıdığım pedalşörlerde bulunduğumuz grup disiplinine tamamıyle uymalarındaki başarıyıda gördüm.

Sonuç olarak; gece sürüşü ekibi grup disiplini mükemmelliyete doğru gidiyor. Grubun bu güzergahtaki dağılmalarının sebebi başlangıç ve hedef noktalarıyla gidilen güzergahı çok iyi biliyor olmaları bence. Kaldı ki yoğun iş temposunun stresi atılıyor pedallarla.

Hadi bakalım, keyifli sürüşler..

Sevgili arkadaşlar merhaba

B.sayarımdaki sorunlardan dolayı cuma gününden beri yoktum forumda..
Ve cuma günü sayfalarına dönerek, bu sayfaya kadar yokluğumda olan bitenleri, yazılanları okudum..
hatta daha da geri giderek cuma gecesi sürüşünden önceki sayfalara da döndüm ve okudum.. :p

Cuma öncesi ve sonrası yazılanları buraya alıntı yapmayı düşündüm önce ama sonra gereksiz buldum..
Sadece bi cümle:
" Bir musibet( ansızın gelen felaket,sıkıntı), bin nasihatten evladır (iyidir)" demiş atalarımız..;)

Sevgili Ufuk, sevgili Fatih çok geçmiş olsun...
Ufuk'u cumartesi gördüm iyiydi..Fatih kardeşimize de tel.dan ulaştım..
Dikişleri cuma günü alınacakmış ( cumaya kadar bisi.yasak )
Kaza nedeniyle aramızda olamayan bisi.dostlarımızın tez zamanda iyileşmelerini ve keyifli sürüşlerimize katılmalarını bekliyoruz..

Allah beterinden korusun tüm bisikletsever dostlarımızı, arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi..

Sevgili Mehmet senin de dediğin gibi, oldukça keyifli bir sürüş oldu..
Pazartesi gece sürüşümüz gerçekten görülmeye, izlenmeye değerdi..gayet düzenli, kopmadan,tek sıra halinde ve durmadan ...
( su molası bile vermedik yav..biraz offf dedim ama :p ) kum depolarına kadar sürdük keyifle..
Kumculardan sonra Pendik ışıklara kadar ,herkes free...:p
Grup sürüşü hergeçen gün daha iyiye, daha güzele gidiyor...

27 Temmuz Pazartesi Gece Sürüşüne katılanlar:

.1- Semih
.2- Ercan
.3- Behçet
.4- Hüseyin Suda
.5- Barış
.6- Zeki
.7- Furkan
.8- İsmail
.9- Sezgin
10- Kenan
11- M.Karaçam
12- Mustafacan
13- Selim
14- Murat
15- Ersin
16- Sibel

Katılan tüm arkadaşlarımıza çokkkk teşekkürler...

Sağlıcakla kalın....Çarşambaya görüşmek üzere...sevgilerimle....

Arkadaşlar, Pazar günkü hürriyet gazetesinde yazıyordu; adalardaki bisikletçiler kaskta vermek zorunda. Belediyeye sordum, uygulama başlamış ama uymayanlar için herhangi bir cezai yaptırımı da yok. Bugün tek bir bisikletçide gördüm, ücretsiz kask veriyorlar. Bu iyi bir başlangıç..Dükkanın adını hatırlamıyorum sonra yazarım.

• Beğen
Tepkiler: fenris
Sevgili Begüm'ün sözünü ettiğin haber aşağıda:

26 Temmuz 2009 Hürriyet gazetesinden Alıntıdır:
Ersin KALKAN/ekalkan@hurriyet.com.tr
""
KASKSIZ BİSİKLET KULLANILMAYACAK

Adalar’da motorlu araç olmadığı için trafik kazası olmuyor diye düşünebilirsiniz. Hiç de öyle değil. Geçen sene iki gencimiz rampada bisikletleriyle yarışırken hayatlarını kaybetti. Yollara uyarı levhaları koyduk. Bisikletlere plaka ve kask zorunluluğu getirdik. Bisiklet kiralayan dükkanlar her bisiklet için bir kask bulundurmak zorunda. ""

Büyükada belediye başkanlığı ve Bisikletliler Derneği'nin ortaklaşa yaptığı çalışmalar sonucunda alınan kararlardan biri sadece...:)
Haftasonları ( cumartesi-pazar) günlerinde dernek üyesi arkadaşlar görevlendiriliyor ve adaya bisi.sürmek için gelenler durdurularak hem bisikletlerin teknik kontrolu yapılıyor, hem de bisi.kullanırken uyulması gerekenler hakkında bilgi veriliyor.....
Aynı otomobiller gibi, sürüşe uygun olmayanlar alıkonuluyor..Kiralıksa değiştirmeleri sağlanıyor..
Adalar acil servisinden alınan bilgiye göre, bisikletliler derneği üyeleri tarafından kontrol yapılan hafta sonlarında bisi.kazaları azalmıştır..
Büyükada pilot bölge olarak seçilmiş ve çalışmalara başlanmıştır..
Diğer adalar için de aynı çalışmalar gerçekleştirilecektir..

Arkadaşlar,
Bisikleti sevmek sedece, bisikletle şehiriçi ve şehirdışı geziler yapmak demek değildir..
Bu sadece kendimizi eğlendirmek, biraz da vücudumuza zindelik katmaktır..
Hem bisiklet yolları, hem bisiklet parkları, hem de trafikte saygınlık istiyorsak,
(sadece bu da değil..
aynı zamanda bisikletlerimizi tren, metro, otobüs gibi araçlarda taşıma (taşıyamama :( ) sorunumuz da var..)
bunun için ,bisiklet için yapılacak ( gezi ve turlardan bahsetmiyorum) her türlü etkinliğe katılmak gerek..
Bisi.yollarından şikayet etmek yerine, ne yapabilirizi düşünmek ve çalışmalara destek vermek gerek...Yani taşın altına elinizi koyacaksınız..

Sevgili Pelin sana da teşekkür ederim..
tabi ki her zaman, her konuda desteğe ve yardıma gelecek olan bisi.sever dostlara ihtiyacımız var...

Bisi.severlerin, bisi.kullanıcılarının daha da çoğalması ve bisikletin bir araç olduğunun trafikte kabul görmesi için hepimizin elele vermesi gerek...

En basiti;
yollarda gördüğünüz arızaları ( çukurlar mesela), fosforlu fısfıslarla işaretlemek , çimento ya da taşlarla doldurmak çözüm olamaz..

O bölgenin belediyesini rahat bırakmamak gerek...Ulaşılabilen her yolla rahatsızlığımızı dile getirmek gerek....:D
Başka şeyler de yapılabilir tabi ki..onları da özelden konuşuruz artık..;)

Görüşmek üzere....sağlıcakla kalın....bisi.lerinizle kalın...mutlu kalın..

Geri