Scudo Sports

Paypal'ın Türkiye'den çekilmesi

boktan bir durum oldu, içeride yüklü bir mikatr param var tam 4.63$ :D peki 10$ altını çekemiyoruz n'olacak bu paralar, bir bilgisi olan var mıdır?

Scudo
Google market için Paypal kart almıştım, çok kullanmıyordum ama kapatıyoruz mesajı geleli 45 gün olmuş.
Karta verilen 5 lira yı yarın kullanıma açacaklarmış, ne alsakki.:kötü: :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Helen
Ebay den ve birçok siteden sanal kartınızla alışveriş yapabiliyorsunuz arkadaşlar ben az önce deneme amaçlı yaptım hiçbir sıkıntı yok :)

@Metela alisveris yap boşver 4 5 doları bence :D

onca para gidecek alışverişe desene :D

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy
@Anonim

EBAY sadece paypal kabul ediyor diye biliyorum.. benim de (işbank) sanal kartım var ancak hiç EBAY'de denememiştim.. emin misin???

https://i.hizliresim.com/mLzL82.jpg

@Türka¥ Yok hayır kredi kartıda kabul ediyor şimdi deneme için aldım hiçbir sıkıntı yok :) Account>Personal Information>Financial Information üzerinden değiştirilebiliyor

Bu ülkede dünya ticaret omurgasına çok güzel uyum sağlayan bir kitle vardı. Şimdi bu kitlenin öyle aman aman başka bir alternatifi kalmadı. Türkiye'de ne kadar banka varsa toplayın, bir tanesi bile PayPal kadar ilgili değildi ve PayPal kadar müşterisinin arkasında durmuyordu. Durum böyleyken, şu durumu eleştirenlere açık açık kuyruk acısı olanlar diye serzenişlerde bulunan, apaçık vergi kaçırmakla itham eden insanları da görmüş olduk. Tabii canım, zaten BF'nin üyeleri de PayPal aracılığıyla milyon dolarları götürüyordu. Böyle, evlerine balkon yaptırıp ya da bir-iki badana çekip gider gösteriyorlardı da vergi vermiyorlardı. Bu yüzden PayPal fırçayı yedi, sonra da kaçtı gitti. Yersen tabii ki.

Edit: (link) vakasını unuttuk. Tabii yaa bir de o vardı. Hani ne olur ne olmaz mesajım bulunsun diye öyle edit ekleyip cevapla butonuna bastım gitti.

Vergi kaçırılmasının önüne geçmek mi dediniz :) Arkadaşlar gerçekten çok iyi niyetlisiniz. Üreten ve satan yurtdışında ve zaten vergi veriyorlar kendi hükümetlerine. Yine iki katı para vericez buradaki satıcılara. Schwalbe, shimano, ghost, apple, sony burada üretim yapıyor olsa biz yine almanyadanın japonyadakinin iki katı fiyata ancak alabiliyor olurduk. Bkz. Toyota, fiat ve renault örnekleri.
Küçüktüm küçücüktüm 12 yaşındaki renault12 tx'in bi banka şube müdürünün 11 aylık maaşıyla zorlaya tıslaya alınabildiği günlerde büyüdüm. Şimdi çok eğlentili bir dönemmiş gibi seksenler diye dizisi yapılıyor. Ne oldu o kadar yıl geçti kazıklanan vatandaş olarak kaldık kaldığımız yerde. 'Kaliteli yaşam', 'yüksek standartlar' gibi sloganları başımıza taç yaparak büyümedik zaten, eksik olmasın ailelerimiz olana kanaat etmeyi öğretti ama bu nasıl bir kadermiş kadercilikmiş. Adamların paypalla ilgili yaptığı açıklamaya bakın. "Biz gırtlağınızda kilitlenmiş ellerimizden ikişer parmağı biraz gevşek bırakmıştık; yanlışlık olmuş şimdi iyice sıkılıyoruz oradaki gevşekliği hadi yine iyisiniz"

@Anonim
Ailemdeki bankacıların lokmasını yemiş biri olarak, bankacılığın hırsızlığın en nadide şekli olduğunu düşünüyor ve reklam makinesi en şekilli bankaların bile bi tane paypall kadar hizmet sunmadığı görüşünüze katılıyorum.

@Metela alıveriş yapamazsın anca bankaya transfer oda birisinden rica edip paypal hesabıyla senin bakiyeyi 10 dolara tamamlaman gerek

İşe bak 9 tl ve 9 usd paypalda var. Yanılmıyorsam 10 tl üzeri ve 10 usd üzeri banka hesabına aktarılabiliyormuş. Zaten aktarmayı denedim olmadı. Hesaptaki parayla da alışveriş yapamıyorum o da ayrı bir saçmalık. Sanal karta aktardığımda bu mümkün oluyor. Kalan parayı paypaldan nasıl alacağız???

Paranızı nasıl alacaksınız? Bunun cevabını buraya yazana kadar müşteri hizmetlerini arasaydınız cevabı almış olurdunuz. Muhtemelen Türkiye müşterilerine alt limiti kaldırarak çekersiniz.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ulaşabilseydim zaten buraya yazıp benzer sorunu yaşanların fikrini sormazdım. Böyle bir duyuru yapacaklarına menülerinde yer alan ''MİNİMUM ÇEKİM TUTARI''nı 15 tl ve 10 usd gibi sınırlamaları kaldırmaları gerekirdi. Yarında ulaşamazsam (email atılamadığı için) gereğini yapmazlarsa bu parayı hibe edecekte değiliz.

Amazondan yapılacak olan alışverişleride etkileyecek mi?

Valla benim iadem vardı bir ara decathlon dan buraya iade olacaktı. Bekle bekle olmadı aradım. Neo karta idi biraz uzun sürer dediler. Sonunda dedim telefonda 30tl ile ne ben fakir olurum ne siz zengin önemli değil ama para nerde??? Sonra neyse gözüktü hesap işlemlerinde

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Parayı özelleştirecekler bu onun ön hazırlığı sanırım. Bizim merkez bankamızı da Amerikan FED gibi yapacaklar diye sallıyorum. Ayrıca tabii gemilerle uçaklarla kaçırılan paranın haddi hesabı da yok. Piyasada nakit para kalmadı. Kimsenin cebinde kuruş yok. Halk borç içinde yüzüyor. üretim azalıyor ve yenilik yok. marka değerimiz sıfır. itibarımız yerle bir dünyada. Ayrıca küçük ayrıntı İran'a ambargolar da hafifletildi Amerika doğrudan ticaret yapıyor ufaktan(ve açıktan). Yerli ve Milli(!?) bok püsür ilüzyonu kervanına paypal türevi birşey çıkartarak bakın biz bunu yaptık artık onlayn herşeyiniz bu ödeme sistemi üzerindne yürümek zorunda da diyecekler diye bi sallama daha yapayım. Merkez bankamız da özelleşince ekonomiye karşılıksız para basacak. nakit sıkıntısını böyle çözecekler. sonra insanlar bu paraları da harcayacak ve devlet ile millet özel şirketlere yine şimdiki hallerinin karesi hatta küpü alınmış bir oranda borçlanacak felan. o avm'ler boşuna yapılmıyor. hepsi bir yana sadece paypal değil giden, bir çok devasa şirket gidiyor. hayra alamet değil. uruguay'a göç etme muhabbetleri döndürmüştük bir ara, şakayla karışık.

eBay den alış veriş yapanlar MasterCard çıkartabilir. Bende var çok memnunjm paypal dan daha çok seviyorum alış veriş için.

Benim anladığım paypaldan para çekemiyeceğimiz Alışverişte bir problem yok. yani Türk satıcılara olan oluyor. Vergi probleminde burada oluyor Türk satıcı veya hizmet sağlayan kişi ( örnek Web sitesinde yabancı reklam şirketlerinin reklamını koyan kişi) PayPal üzerinden aldığı tutar kayıt dışı oluyor. Artık kazandığı bu parayla alışveriş yapar ülkeyede döviz geleceğine bisiklet parçası gelir.

Bu iade işi gerçekten sıkıntılı. Ben de herhangi bir çözüme ulaşamadım. Herkesten 3-5 toplasalar, dünya para eder nihayetinde :D yedirmezler PayPal, o son voleyi vuramazsın :krnz:

Geri