Scudo Sports

Patenci gençler tehlike oluşturuyor!

@Edip Dinçer
Edip bey, ben zamanında bankların insanlarca çekildiğini gördüm.
İstediler mi evlerine bile götürürler. :)

Scudo
@Ozan Duran

1-2 tanesi çekilebilir o konuya katılıyorum fakat, Zeytinburnu sahilindeki bankları biliyor musunuz bilmiyorum, o sıra boyunca bütün bankları aynı hizada oraya çekmeleri bana pek mümkün gelmiyor. Organize bir şebeke olması lazım diye düşünüyorum :) Hem de normalde orada daha önceden o kadar bank da yoktu dediğim gibi, ha İstanbul'un farklı yerlerinden getirdilerse bir şey diyemem tabi ki :)

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Paten ulaşım aracı değil hobidir, spordur; "bisiklet otoyola çıkıyor biz de bisiklet yoluna gireriz" diye bir mantık olamaz, ne zaman patenle otoyola çıkmaya izin gelir o zaman ulaşım aracı olarak görürüm, boş yere goygoyun lüzumu yok, 2 dk keyif yapacaksınız diye hergün o yolları ulaşım için kullanmaya çalışan insanları ve kendinizi tehlikeye atmanızın lüzumu yok...

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Serkan TAŞKIN

Merhaba,
Bende bisiklet sporuna dediğiniz gibi özenerek başladım ama bu özenme kızlara hava atma amaçlı değil, arkadaşlarımla beraber uzak yerlere turlar düzenlemek, görüp gezmek amaçlıydı. Zaten başladığımızda sadece kask alabilmiştik. Diğer ekipmanları da para biriktirerek aldık. Benim ergen özentiliğinden kastım ise kızlara hava atmak, profil fotosu yapmak amaçlı yapılan Amerikalı patencilere özenmektir. Gerçi oradaki patenciler kask ve diğer koruma ekipmanlarıyla kullanıyor ama bizim halkımızın çoğunluğu sadece gereksiz, kötü yönlerini örnek alıyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağatay Günet
@Enes Çatal

Umarım bu uslubunla bisiklet sürmüyorsundur. Daha yazılanları bile okumamışsın. Patenle otoyola çıkmak gibi bir şey denmiyor, lafı geçmedi böyle bir şeyin. Geçtiyse göstermelisin, göster düzeltelim.

@Serkan TAŞKIN

Bence siz benim yazdığımı yanlış okuyup anladınız abi ;) Ben de öyle bir şey geçti demedim zaten, "bisikletin otoyola çıkma hakkı var" diye "patenin de bisiklet yoluna girme hakkı" varmış şeklinde düşüncelere onu yazdım, yazdığımı bir daha okursanız anlarsınız. Burası forum ortamı, o lafımı ortaya söylediğim için üslubumda da bir problem olduğunu düşünmüyorum...

Ek: 7 yaşından beri paten de kullanıyorum...

arkadaşlar cumartesi günü pendik'ten kadıköye kadar 50km küsür bisiklet sürdüm ve bostancıdan sonra bisiklet yolunda 1 tane patenci göremedim ,neden kadıköyde bisiklet yolundan sürmüyorsunuz neden korkuyorsunuz.

@Enes Çatal

Evet onu yanlış anlamışım. Ama yine de senin dediğin gibi bir mantıkla bir şey yazmadık buraya. Başından beri paylaşım, paylaşmak esaslı ilerliyoruz.

@alperK

Patenci görmediğin yeri tam olarak tarif edersen bir şeyler söyleyebilirim sanırım. Ancak saate göre de değişir. Örneğin öğlen saat 12'de güneş tam tepedeyken kimsenin çıkacağını zannetmiyorum.

@alperK

Cumartesi günü ben de Fenerbahçe'den Bostancı'ya doğru pedallarken damperli hafriyat kamyonuna denk geldim, bisiklet yolundan değil yaya yolundan gidiyordu. Ona da sormak lazım herhalde bu soruyu...

Bu arada, iki patenci kamyonun kasasına tutunarak gidiyorlardı. Birinin t-shirt'ünde "PATEN DERSİ" yazıyordu.

@Serkan TAŞKIN
küçükyalıyı geçtikten sonra saat 5 e kadar caddebostandaydım 1 tane patenci yoktu bisiklet yolunda.

Merhaba Arkadaşlar,
Ben de Serkan gibi bir hız patencisiyim, 20 senedir kayıyorum, lisanslı olarak Short Track Speed Skating yaptım ve Universiad da dahil olmak üzere birçok yarışmada hakem olarak görev aldım.
Forumdan beni tanıyanlar bilir, aynı zamanda en az bu süre ve yoğunlukta da bisiklete biniyorum.

İki branşla da aynı ölçüde ilgili birisi olarak kendi açımdan şöyle söyleyebilirim: Birincisi Sahilyolu, anadolu yakasında emniyetli bir şekilde uzun mesafe paten kayılabilecek tek yer. Aklı yerinde olan birisi için İstanbul trafiğine patenle girmek düşünülemez: Bir kere basitçe basıp da durabileceğiniz bir freniniz yok. Ve burada aynı yorumu yapan bisikletli arkadaşlar gibi araç sürücüleri de, ne kadar düzgün ve monoton tempoda kayarsanız kayın, paten tekniğinin gereği olan sağa sola hareketlerinizi kestiremiyorlar. Dümdüz giderken bile bir aracın beni altına alması çok olası. Bunlar sadece birinci derecede önemli etkenler; bunların yanında 19mm 120psi yol lastikleri üzerinde bile sadece “hafif ölçüde rahatsız edici” denebilecek biraz bozuk bir asfalt, paten için kesinlikle kayılamaz kategorisine giriyor. Dik yokuşlar ise her iki yönde problem.

Öte yandan bisiklet için alternatifler çok daha fazla, ister biraz uykudan feragat edip trafiğin az olduğu saatlerde şehiriçinde sür, ister at arabaya Belgrad, Aydos vs yap, ister Şile’ye vur kendini..

Durum böyleyken bana bir bisikletçinin gelip de “burada kayma başka yere git” demesi absürd olur. Tamam ben de ortalıkta çok fazla apaçi patenci olduğunu kabul ediyorum, ama onlar yüzünden bütün patencilere karşı buradaki gibi yorumlar yapmak yanlış.

Ve kendi açımdan paten kayarken bisiklet yolunu kullanmak veya kullanmamak konusunda ise hiçbir kısıtlama getirmiyorum. Kendim ve etraftakiler için en güvenli rotayı izliyorum.

@alperK

Oradakileri temizledik. Yoğun oldukları yerlere geçtik şimdi. Paten kayılmayacak o kadar.

https://i.hizliresim.com/rLEyYV.jpg

Şaka bir yana yayaların gittiği yolların hali belli. Düzgün gitmeleri için bisiklet yolundan gitmeleri lazım. Düzgün bir şekilde gittikten sonra. Niye sorun olsun ki? Destek olmak paylaşmak böyle bir şey olsa gerek.

@Mehmet Can K.

Mehmet ve Alperk..Yazdıklarınızın altına İmza icin hazırım...Birde Bırakın kaskı eldiveni vs..Hız yapıp 21 Vites son limitlerinde bisiklet yolunda Makas atar gibi hız yapıp gecip önümüze gecmeleri dehset verici...Daha önce sahit oldum Bu olaya..(carsıdan eve yürürken bisikletsiz iken)..Cocukta kask vs hic birsey yok.. bisiklet yolundan oldukca hızlı gıderken yolu ikiye ayıran sokak girinden araba cıktı..Sag ayagını geriye attı duramayınca araca eliyle ''dur duramacagım'' gibi isaret verdi..Egerki adam o an dalgın olsaydı o patenci suan yoktu..Adamında basını yakmıstı..Bunlarda sahsi görüsümdür..Kolay gelsin

Dün bisiklet yoluna girerken az kalsın aniden ve hızlı bir şekilde gelen bir patenci bana çarpıyordu.Son anda farkedip gidonu kırarak sağ yerine sol şeride geçtim ve yanımdan hızlı bir şekilde geçti.Arkadan da diğerleri geldi.Ayrıca karanlıkta hiçbir uyarı ışıkları da yoktu.İlerde de yavaş gittiklerinden dolayı yavaşlamak zorunda kaldım.

İşin yasal boyutuna baktım.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019 tarihli Bisiklet Yolları Yönetmeliğinde şunları buldum.

24) Bisiklet yollarında ayak üzerinde adale gücüyle kullanılanlar da dahil azami sürekli anma gücü 0,25 kilovatı geçmeyen elektrik motoruyla çalışan en az iki tekerlekli kızakların (tutamaklı veya elektrikli kaykay, elektrikli scooter ve benzeri) ve akülü engelli araçlarının kullanılmasına büyükşehirlerde ulaşım ve koordinasyon merkezi kararı diğer yerlerde il trafik komisyonu kararı alınarak ilgili idarece izin verilebilir. Bisiklet otobanlarının bisiklet harici kullanımına yönelik karar alınamaz.

(9) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yol emniyetini tehlikeye atmamak kaydıyla il emniyet müdürlüğünün uygun görüşü ve büyükşehirlerde ulaşım ve koordinasyon merkezi kararı diğer yerlerde il trafik komisyonu kararı alınarak farklı çözümler geliştirilmesi ilgili idarenin sorumluluğundadır.

Buradan anladığım patencilerin bisiklet yolunu kullanması yasal olmasa da en nihayetinde Ukome ya da il trafk komisyonlarının kararına bırakılmış.Bunların da olumlu karar vermesi yüksek ihtimal.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@m3r3n hocam işin yönetmelik boyutu bir yana Kadıköy sahilde İSPARK yakıkı olan bölgeden bahsediyorum. Bu arkadaşların bazıları artistik hareketler sergiler genelde. Bir gün geçerken yine biri zıpladığı anda cebinden kelebek diye tabir edilen bıçak düştü. Diyeceğim o ki boşverin aksın gitsin. Olası bir bıçaklı saldırıda bisiklet üstünde çok savunmasız durumdayız.

• Beğen
Tepkiler: m3r3n
Geri