Scudo Sports

Parmak uyuŞmasi

Tepki
1
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar uzun yolculuklarda elimi gidona ve boynuzlara dayayıp uzun süreli sürdüğüm için ellerimin küçük ve yüzük parmakları uyuşmakta. Nasıl bir çözüm üretebilirim? Var mı hiç kader ortağı!?! Yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
Tam olarak uyuşmadan kastınız Ağrı vb ise fren kollarınızı mümkün olduğu kadar aşşa çevirin bileklerden kan akışı olsun.

velonun bilek destekli elcikleri var onlardan alabilirsiniz :in:

Vites, fren kollarının konumu, gidonn tutma kısımlarının ergonmikliğine kontrol edebilirsiniz.. Gidon boynunun uzunluğu ve yine gidonun açısına bakabilrsiniz. Ergonomik ayarlar ile ilgili forumda konuları incelemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Nisbeten yaşadıklarınız normal, iyi bir eldiven ve elcikle etki azaltılabilir, arada sıradada elinizi gidondan kısa süre için çekip elinizi dinlendirebilirsiniz.

Elcik kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle uzun binimlerde...

Sağolun arkadaşlar. Sanırım elciğimi değiştirmem gerek. Velo elcik yazınca şöyle 2 farklı şey çıktı:
(link)
(link)

2 farklı dizayn sanırım. Aranızda bunları yorumlayabilecek var mı ? Ya da kullanıp da memnun kaldığınız bir elcik var mıdır ? Parmaklarım hala tamamen iyileşmedi; 6 gün önce uzun bir sürüş yapmıştım ve ardından da 1-2 tane kısa sürüş yaptım

Bilek ile avuçların arasındaki bölgenin dış kısımlarından uyuşan o yerlerin sinirleri geçiyor. Hal böyle iken sürüşlerinizde gidon tutuşunuzda dış bölgelere uzun müddet stres uygulamadıkça uyuşma olmaz. Ayrıca hipotermi durumundan dolayı da uyuşma belirebilir bunu ayırt etmek de bence şöyle mümkün; ayaklarınızın da soğuktan uyuşup uyuşmadığına bakmanız.. Son olarak specialized markanın bu uyuşmayı önlemeye yarayan jelli eldiven var. Ben kullanmaktayım sonuç olumlu.

@mehmet emin tuna
Linkini verdiğiniz ikinci elciği kullanıyorum oldukça rahat bir elcik, hem de üzerinde barendler var. Bu da değişik pozisyonlarda kullanmanızı sağlıyor. Öneririm.

Günlük 20 km civarı bisikletimle turluyorum. Eldivende kullanıyorum. Ellerim ortalama olarak her 10 km de bir uyusuyor. Bu normal bir sey mi? Uyusma olunca kenara cekip ellerimi dinlendiriyorum kollarımı aşağı salllayarak. Sonra tekrar turlamaya başlıyorum ama bir süre sonra 8-10 km sonra tekrar uyusma başlıyor.

Bilek (el) uyuşması bende de var. Doğru şekilde tutunca da uyuşuyor.Elciklerim yumuşak, önde iyi kötü bir amortisör de var. Ama anladım ki bunların hiçbiri ile ilgili değil. Olay vücudumun üst kısmının öne yığılması ile ilgili.Tüm ağırlık bileklere biniyor. Oturuş açım mı yanlış acaba diyorum, sele yükseklik ayarıma bakıyorum, doğru gibi.Pedal aşağıda iken topuğum tam bastığında dizim hafif kırık oluyor.Daha da alçaltsam seleyi bu sefer pedal çevirmek zorlaşacak.Kilolu da değilim.Gidon genişliği de bana uygun.Dümdüz sarsıntısız asfaltta dahi kısa sürede uyuşuyor.

Sele ve oturma yerindeki rahatsızlığımı giderdim.Ama buna henüz çözüm bulamadım. Görünen o ki seleyi alçaltmaktan başka çare yok.

Aslında kendi sorunuzu kısmen yanıtlamış olsanız da şunları ekleyelim;
El ve kol uyuşması;
1)Elciklerin gereğinden fazla sıkılması,
2)Kadro boyu,sele yüksekliği ve açısı doğru olsa bile,selenin gereğinden fazla ileride olması,(Vücut ağırlığını ileriye aktararak gidona doğru bir yük trasferi yaratır)
3)Gidon boyunun,omuz genişliğine uygun olmaması,
4)Gidon boğazının(stem) gereğinden uzun olması şeklinde sıralanabilir.Bunların pek çoğu,uzun süre bisiklete binen bisikletçilerde zamanla vücut tarafından tolore edilse bile,özellikle uygun olmayan kadro boyu,yüksekliği,açısı,stem uzunluğu gibi gittikçe detaylı hale gelen açısal sorunlar,sadece uyuşma değil,kısa sürede yorgunluk,bel,omuz ve sırt ağrılarına da sebep olur.

En son yolculuğumda 3 günde 465 km yol yaptım ve bu yazdıklarıma harfiyen uymak suretiyle,en ufak bir ağrı sızı uyuşukluk hissetmedim;biline.

Ek olarak,profesyonel yol bisikletçilerinin özellikle yük transferini öne doğru yapma eğilimleri,UCİ nin,selelerin ileriye doğru hareket edebilecekleri mesafeyi bile kısıtlamasına sebep olmuştur.Yani,çok ama çok önemli bir detaydır.

@muratcolakoglu

Bu hiç aklıma gelmedi.Az bir pay görünüyor, şu an bisiklet görüş alanım içinde. İlk fırsatta kontrol ediyorum.

Derya hocam gezi yazınızı büyük keyifle okudum.Seleyi yeni değiştirdim.Tekrar bir kontrol edeyim.Ama seleden değil gibi geliyor bana.Daha doğrusu selenin önde olmasından değil.Bacak boyundan ötürü yüksekte kalıyorum.Gidonu 1 cm. yükseltip seleyi 1 cm. alçaltsam bayağı fark yaratacak gibi geliyor bana.Bunu deneyip neticeyi buradan bildiririm.

Konu üzerine pek cok sey yazilmis olmasina ragmen bir iki nokta üzerinde durmak istiyorum. Bir vücut üyesinin uyusmasi, belirli noktalarda daralmalar dolayisiyla, o bölgede sivi dolasiminin iyi olmamasi anlamina gelir. Bunun nedenleri farkli olabilir. Arkadaslarinda belirttigi gibi, omuzdan bileklere kadar herhangi bir yerde uygunsuz oturma pozisyonu dolayisiyla binen yükten veye bükülmeden dolayi ortaya cikiyor olabilir. Digerbir nokta da; sinir ve kirislerin yeteri kadar esnek olmamasi dolayisiyla, omuz, dirsek veya bilek gibi eklemlerde bükülme aninda fazla gerilim sonucunda darliklar yaratmasi, dolasimi engelleyebilir. Yani omuzlardan ellere kadar jimnastik ve esnetme hareketleri ile ( ki her sporcu teorik olarak "spor öncesi ve sonrasi yapmalidir" denilir) bu asiri gerilmelerin önüne gecilebilir.

kadro boyu uygunsuzluktan kollara asırı yük binmesi sonucundada olur.

bende de; elcikleri gevşek tutmama ve yüklenmememe rağmen (her 15-20 dakikada bir ellerimi aşağıya sallayarak dinlendiriyorum da) baş parmak kaslarımda bi kasılma, arada kramp girdiği de oluyor diğer parmaklarımda şimdiye kadar uyuşma bile olmadı

Gidonu yükseltmek için fazladan yuvarlak halka takmak gerekiyormuş, sökünce anladım.Bisikletçiye gidip sordum, meğer set halinde çeşitli boylarda bir torba içinde satılıyormuş.Ben hakikaten taş devrinde kalmışım bisiklet konusunda.Adam kenardan köşeden çıkarıp bir tane verecek sanıyorum.Aldım bir set geldim taktım.Seleyi de alçalttım.Henüz denemedim, dizimde ve bileklerimde halen hafif ağrılar var. Fakat bisiklete oturunca gidonu tutuş açımın otomatik olarak değiştiğini gördüm.Bileklerim artık koluma tamamen paralel olarak hiç kırılmadan duruyor.

Baş parmaklardaki kasılma yukarıda anlatılan yanlış gidon uzunluğu ile ilgili diye tahmin ediyorum.Daha kısa gidon var mı, yada aynı gidon üzerinde yapılacak şeyler var mı orasını bilmem.

Aslında gidonun tutma yeri biraz açılı olsa daha mı iyi olur acaba?

Linkdeki elcikle açı vermek mümkün. Ben kullanıyorum. Açı vererek daha rahat hale getirdim.

(link)

Seleyi alçaltmamalısın. Diz için selenin belli bir yükseklikte olması gerekir. Forumlarda ayar şekli var, o seviyenin altına ayarlamamalısın.

Geri