Scudo Sports

Paris-Roubaix'12(8 nisan pazar)

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Tepki
828
Bisiklet
Focus
Randevularınızı iptal edin,çalan kapıyı açmayın,telefondan uzak durun:)
257,5 km.'lik bu dev yarış pazar günü 14.00'den itibaren, bitene kadar canlı yayınla eurosportta.
Yarışın toplamda 51,5 km.'si arnavut kaldırımlı yollarda.Üstelik bu yıl yağmur ihtimali de yüksekmiş:))
Haberler ekte.
Şimdiden iyi seyirler...
(link)

Scudo
Eklemeyi unutmuşum.
'A SUNDAY İN HELL'

1976 yılı yarışının öncesi,sırası ve sonrası.
Yam yam Eddy Merckx'i merak edenler için bulunmaz fırsat.
Aslında bisiklet filmleri başlığında da paylaşabilirdim ama iki gün sonraki yarış nedense burayı tercih ettirdi.
İyi seyirler...
(link)

Aynı gün Salcano Göreme yarışı var, yarışa katılanlar olarak sonradan izleyeceğiz mecburen.

Okan bey haber verdiğiniz için teşekkürler.Euro spor saat 12,00 dan itibaren de dünya pist şampiyonasını veriyor.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Cancellara-Boonen rekabetini izlemek keyifli olacaktı ama ne yazık ki Cancellara'nın köprücük kemiği kırıldı Touf of Flandersta.
Cancellara'nın 2010'daki muhteşem atağına cevap verememişti Boonen. 2011'deki atağında ise kazadan dolayı yarış dışıydı. Bu sene intikam almak isteyecekti ama...
Neyse biraz moda girelim. :)
2010 model spartaküs kaçışı. 2:10'a dikkat: (link)
2011'deki kaçış ve sprinti iyi olan Hushovd'a yarışı kazandırmamak için yaptığı akıl oyunları: (link)
ve bu fırsattan yararlanan van Summeren: (link)

bizim yarenlerin turundan yorgun argın döner dönmez eurosport'a focuslanacaz demek.. cancellara'nın olmayışı kötü oldu... o zaman sonuna kadar boonen diyoruz!

Boonen bugünkü yarışı resmen domine etti. Arenberg sektörüne girişinden sonra dedimki bu adam ya ölür ya yarışı alır. Öyle gözükara girdiki :) . Harika bir yarıştı çalışan risk alan kazandı.

Zemin yer yer çok zordu ama bu yarışın seyir keyfini çok artırıyor. Seyirci ilgisi müthişti.
Bisiklet kullanan biri olarak dahi Avrupada bisiklet sporunun bu kadar sevilmesi beni şaşırtıyor.

Boonen'ın 50 küsur km. kaçış yaptığında, içimden bu adam ne yapıyor böyle,ne kadar kendini iyi hissetsede rüzgarlı bir günde düpedüz delilik diye geçirdim aklımdan.Yalan yok takip edenlerin mutlak yakalayacağını düşündüm(Yıllardan beri yarış takibi yapan biri olarak bunun defalarca örneğini gördüm çünkü).
Düşüncelerimin aksine adam yüklendikçe yüklendi,bastıkça bastı...Müthiş bir efor ve arzu.Gözümde artık oda efsaneler mertebesine yükseldi..
Tebrikler Boonen...

Bir ara farkı 1 dakika 32 saniyeye kadar çıkardı hayretlerle izledim. Öte yandan finali daha ilgi çekiciydi salon yarışı gibi kaçışlar yapıldı :)

tavşanın (f.cancellara) sakatlığında, kaplumbağa(boonen) yarış kazandı yani :)

Tavşanın(f.cancellara) geçen sene deneyip de beceremediğini kaplumbağa(boonen) becerdi diyelim:) 57km tek tabanca kaçış ;) RadioShack çiler pek bi üzülmüş :/

Varmı bu yarışın tamamını izleyebileceğimiz bir site acaba?ilk sayfada bir arkadaş 1976 yılının yarışını vermiş,harika bir şey o zamanlar kask yok,sokaklar protesto gösterileri ile dolu,hatta kadının biri bisikletçinin birini tartakladı :),yollar kum,çamur,tos toprak vayyy dedim fakat son yarışı izlemek için geç kaldım,var ise bir yerlerde tamamı biliyorsanız site bilgisi yeterli olur :)

Eğer olanağınız varsa yarın yani çarşamba 14 00'de bir saat onbeş dakikalık özet yayın görünüyor programda.aynı gece 01'de de yarım saatlik özet var:in:

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
@Okan Örs

teşekkür ederim bilgilendirme için Okan bey ama Youtube sağolsun,son 1 saatini birileri yüklemiş bende şu an izliyorum hatta izlemek isteyenlerde burdan buyursun :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Boonen mükemmel aldı.Bu klasik en iyi klasik bence

@M Kerem Demirel

geçen seneki yarışı dikkatlice izlemediğin gayet açık ve net ortada yukarıdaki cümlenden dolayı. Geçen sene Fabian CANCELLARA dediğin adamın peşinde 3-4 kişi vardı ve sadece F. Cancellara pedal çevirdi,bu küçük grubu çekti. Bu yüzden tartışma bile yaşandı ve BEN KAZANAMIYORSAM, SİZDE KAZANAMAYACAKSINIZ DEDİ!!! pedal çevirmedi, daha sonrasında ise muazzam bir güç ile kaçarak 2. oldu ve kimsede yakalayamadı... TOM BOONEN dediğiniz herifin adı bile olamaz F.C. nın yanında!!!

F.C. nin gücü ve kendisi bu kadar ortada iken, nasıl olurda T.B. savunulur bilemiyorum :D her kapışmalarında hüsrana uğrayan Boonen oldu ama hala F.C. den daha iyi havası veriliyor adama :D gazla bisiklet gitmez arkadaş!!!! bunu bir öğretemedim size :D

NOT: takım tutumuna karşıyım. F.Cancellara ve M.Rasmussen ciyim...

Bu tip klasiklerde Cancellaranın Boonen aksilik yaşamadığı sürece Boonen ı geçme şansı çok düşük. Cancellara Boonendan kaçamaz , finişte ise zaten Boonen a karşı bir şansı yok.
Ancak iyi bir takım Cancellara adına çok iyi çalışırsa belki ...

Cancellara'cıların son ağlaması "Ama hep arkama geçiyorlar,önümde hiç çalışmıyorlar :((" Arkadaşım madem en babasısın,en güçlüsüsün koyverip gidiceksin uzayacaksın yolda.Gidemiyorsan en güçlüsü değilsindir.Geçmişte süper kaçış yapmış olması,her daim öyle "en güçlü" kalacak olması demek değildir.Örneğin evvelki seneye kadar zamana karşıda rakipsiz denilirken, geçen sene her zamana karşıda Tony Martin'den fark üstüne fark yemesi gibi ;)

@serkan hilal

Serkan senin de foruma üye olduğun 2010'dan önceki klasikleri izlemişliğin pek yok sanırım. :) Cancellara'yı çok severim ama asıl tuttuğum adam Boonen. Lütfen biraz eski yarışları araştır ve bir sonraki sefer ona göre yazarsın.

Geri