Bugün ilk etabı izleyeceğiz; normalde baktığınız zaman sprint etabı gibi gözükse de son 25 km çok karışık ve klasik uzmanları ortalığı birbirine katabilir. Eğer yanlış anlamadıysam 20 km kala toprak bir yoldan geçip 1 kmlik hafif bir yokuş çıkacaklar ve bu 10 kmlik yerde 1 tur atılacak yani 2 defa toprak ve hafif yokuş çıkalacak. Gilbert, Wellens, Terpstra, Boom, Westra ve Van Marcke gibi uzmanlar mutlaka burada ortalığı karıştıracaklardır. Etixx normalde Kittel'i götürmek isteyecektir ama son 20 kmde düzeni sağlayabilecekler mi büyük soru işareti, aynı şekilde Katusha ve Orica da düzeni sağlamaya çalışacaklardır eğer Etixx'den biri öne çıkarsa Orica ve Katusha'nın tek başına onları yakalaması çok zor olacaktır.
Bana göre etabın favorisi Michael Matthews çünkü o tırmanışları geçip güç kaybetmeyecek sayılı sprinterlerden biri kendisi onun dışında Ben Swift, Felline, Lobato gibi isimler podyum adayıdır gözümde. Graipel sakatlıktan çıktı onun sprinte gireceğini bile çok düşünmüyorum açıkçası Kittel'in de son toprak ve tırmanıştan sağ çıkabileceğini sanmıyorum belki Kristoff direnebilir.
Klasikçilerden ise Lars Boom ve Van Marcke'nin kaçarak kazanma ihtimallerini çok uzak görmüyorum ama çok güzel bir son 30 km olacağına adım gibi eminim
Çok güzel olmuş değerlendirmeler ellerine sağlık. İnanır mısın bende senin yazını görmeden aklımdaki favori Matthews idi Gilbert,Avarmeat gibi adamlara biraz daha yokuşlu yerler lazım Belli olmaz belki de takımlar iyi çalışıp sprinterleri öne kadar getirebilirler,sürprizli bir finiş olacak gibi.
Fdj hangi yarışı alsa sırf 'lapierre' kullanıyorlar diye çok seviniyorum Demare ile geçen sene dalga geçildi çok ama Paris-Nice 2016'daki son dakika atağı harikaydı.Emeği geçen herkese teşekkürler
Yarışı canlı izleyememiştim, şimdi bitirdim; gerçekten gündüz tahmin ettiğim kadar heyecanlıydı yarış. Demare ve Bouhani beni şaşırtmadı desem yalan olur, gerçi hadi Demare'ın klasikleri koşabilecek bir kapasitesi olduğunu biliyoruz da Bouhani çok iyi geldi bence
Rüzgarla pelaton bölündükten sonra çamurlu bölüme başlandığından uzun süre SKY tek başına çekti ama sonra yoruldular, eğer önde Direct Energie dışında SKY'a yardım eden olsaydı diğer grup yetişemeyecekti Bence günün takımı Direct Energie performansları çok güzeldi, neredeyse podyum yapacaklardı
@Ozan k. Yani bu forumda çok saygılı yardımsever genç arkadaşlar var. Yaşımıza hürmeten cevap veriyorsun sanmıştım O jazz pert oldu biliyor musun
Neyse konuyu baltalamayalım.
Bugünkü etap da çok soğuk olacakmış ama sonu dünkü kadar zor olmayacak, sprintle bitmesi bekleniyor; Kittel ağır favori, zorlarsa Kristoff zorlar deniyor. Son 5-6 km kala ufak bir tepe var belki orada yine ataklar olur ama pelaton salmayacaktır, velogamesde Kittel'e 18 lira verenlerin karşılığını almayı beklediği bir gün