Scudo Sports

Paris-Nice 2015

yalnız Geraint Thomas ve Richie Porte, Kwait'i fena sallamış. özeti izleyince gördüm. sky bu sene formda gözüküyor. bakalım neler olacak. porte'da finish'te yorgunluktan sevinemedi bile :) kolunu açar açmaz indirdi aşağı :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Scudo
@Hasan SAYLIK

aklıma nike,nixe capsi geldi :D

boynuzlar dura ace,gidon frenleri yerel bisikletçiden alınma gibi..

Bugünkü 192.5 km lik 5. etap 1. kategori bir tırmanış ile başlıyor, soınlara doğru 2 tane 3. kategori ve bir adet 2. kategori tırmanış var. Asıl şenlik hafta sonu olan dağlık etap ve ertesi günü olan yokuş zamana karşısı.

oh kaçış grubuna bak..cannondale, S-works, Ridley, canyon ve Colnago ..
Talansky var.

peloton 2.55 geride.

wiggo en arkadaydı, şimdi pelotonu çekiyor
45 saniye

müthiş finişti ..
Davide cimolai kazandı

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Yarın ve pazar günü şenlik var yarışta. Kacirilmayacak iki etap.

Etap çok güzel olacak bugün 3 tane 1. Kategori ve 3 tane 2. Kategori yokuş mevcut. Son iki zirve 1. Kategoriden. Toplam 180 km olan etap yokuş aşağı sonrası şehir içinde yani Nice şehrinde bitecek. Yayın 17.15 olarak Eurosport 2 de başlayacak ama değişiklikler olabilir.

Yayın başladı son 29 km, kaçanlar var, peleton dağılmış, Tony Gallopin tek başına etap lideri,4.28" geride ise Porte,Fuglsang, Ruis Costa, Thomas,Spilak ve Edet'den oluşan elit bir takip grubu var,Kwiatkowski ise onların da 15 saniye gerisinde yakalamaya çalışıyor. Gerçek bir büyük tur etabı atmosferi var, yağmur, kaçanlar vs. Eurosport 2 de yayın başladı

Tony Gallopin solo kaçışla 6. etabı kazandı. Sky takımından Thomas ve Porte ikilisinin düşmesi SKY için şanssızlık oldu, acaba yanlış lastik seçimimi yaptılar.

unnamed (1).jpg unnamed.jpg

Epik bir etap , gerçekten harika son 40 km oldu. Yarın yokuş zamana karşı ilginç olacak. Fransızlarin umudu bence ne Bardet, ne Rolland, ne de Pinot. Eğer bişeyler olacaksa Gallopin basaracaktır bunu. Bir de HD yayın olaydı.

@Eser Sevinç
Sky takımlar içinde lastiğini satın alan tek firma. Diğer bütün firmaların sponsorlukları varken, Sky "parası neyse verip" veloflex alıyor.
Bu kadar güvendikleri bir lastik aslında. Ama benim de aklıma aynı soru geldi.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çabuk
@Gökhan Toros
Nerede okudugumu tam hatirlayamiyorum ama lastikleri sarap gibi yillandirdiklarini okudum. Baya mahzen gibi biyerde sarap gibi yillandirdiklari lastikleri gosteriyordu sky mekanigi. Belki bununla alakali da olabilir.

@Ahmet O
Evet.
Veloflex gerçek kauçuk kullanıyor lastiklerinde. Onun da kullanılabilir hale gelmesi zaman alıyor.
Ek olarak, kauçuk ile lastiğin astarı (casting) arasında kullanılan yapıştırıcı için de benzer bir süreç gerekiyor.

@Gökhan Toros
Gecen sene iki teker uzerinde duramayan froome var bi de. Acaba marjinal fayda saglasin diye, yuvarlanma direnci ile alakali olarak az yillandirip tutunmadan taviz veriyor olabilirler mi diye sorusu geliyor aklima.

İniş sadece lastik değil büyük oranda teknik işidir. Bugün Gallopin, Sky kazalarından sonra farkı daha da açtı, Sky grubunda baska sporculardan vardı, Gallopin iyi bir inisçi olduğunu gösterdi. Kazalardan sadece birini gördüm, geçen sene Giro da Daniel Martin kazası gibi düz bir yolda oldu.
Yağmur neredeyse etabın başından beri vardı sanırım, takımlar da ona göre lastik seçimi yapmış olmalılar diye düşünüyorum. Yani Sky kazaları daha cok şans ve ya sürüş kaynaklı olabikir.

Gallopin in efsane kaçışı, HD olarak Eurosport 1 de tekrar olarak.

Şu etap yıllarca konuşulur, tekrar tekrar izlenir.

Richie Port`un düşüşü bence tamamen lastikle alakalı, videoda dikkat ederseniz tüm bisikletler hemen hemen aynı çizgiden gidiyor olmasına rağmen, R.Port`un düştüğü noktada G.Thomas`ın da arka tekerinde ufaktan bir kayma oluyor. Diğer bisikletçilere bir şey olmazsan iki SKYlının aynı noktada tehlike yaşaması Thomas`ın başka bir noktada düşmesi şansızlık olamaz.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@Eser Sevinç

Virajın en iç noktasında pedala basmaya başladığı için düşmüş. Önündekiler virajdan çıkarken basmaya başlayınca heyecandan Richie de basmış herhalde.

• Beğen
Tepkiler: evrenozbilen
Aynı noktadan diğerleri geçiyor Porte düşüyor diye hemen lastiklerde sorun var demek yanlış olur. Bir cok yarışta aynı noktadan geçen slorculardan sadece bir kaçınin düştüğüde olduğu etaplar var geçmişte.Mesela 2013 Giro da Nibalinin düştüğü viraj,orda herkes düşmedi ki. Yaklaşma hızı, lastik basıncı, viraj çizgisi gibi bir çok etmen var. Dün yağmur zaten belliydi ve etapta yağmur hiç durmadı sadece son 10 km ye kadar yerler islakti, Sky parasını veriyor diye bunlara dikkat etmeyecek bir takım olduğunu düśünmüyorum. Açıklama yapılmışsa öğrenmek lazım tabi ki.

Artik final etabı da geldi. Yarışın kopma noktası son gün oldu. 9.6 km lik yokuşta ortalama eğim %4.7 maksimum eğim %12. Porte saldıracak, Gallopin zorlayacak, zamana karşısı iyi olan Kwiat da fırsat kollayacak. Cok güzel bir etap izliycez bugün.

Yayın saat 14.30 da Eurosport 2 de umarım 1. kanala verirler

Bugün öğlen 14:30'dan akşam 17:30'a kadar iki yarış da şahane kaçırmayın.

Keşke kayakta önemli yarışlar olmasaydı, Eurosport HD'den izleyebilirdik. :snzdglsn:

Tekrarları Eurosport HD'de 18:00 - 20:00 arasıymış. Acaba onları mı beklesem.

Çoğu Avrupa ülkesi Eurosport 2 yi Hd olarak izliyor, zaten bisiklet ülkelerinde yerel spor kanalları çoğu yarışı HD olarak da veriyor. Belçika da Sporza,Italya da Rai, Fransa da Tve. Britanya da yerel kanal bilmiyorum ama zaten Eurosport British iki kanalda HD ve bizden daha fazla yarış izliyorlar, ayrıca yayın da daha erken başlıyor. Spor ülkesi olmadığımız için bunlara katlanmak zorundayız. Belki Eurosport 2, HD yayına geçerse gerçek spor ekranı izlemeye başlarız.

Geri