Scudo Sports

Paris-Nice 2015

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Froome,Contador ve Nibali Tirreno-Adriatico'ya katılma kararından sonra Paris-Nice bu yıl dikkatleri üzerine toplayamadı. Fakat bazı takımlar liderleriyle, bazıları ise baş domestikleri ile bu yarışa katılıyor. Göze çarpan isimler ise Tour 3.sü J.C.Peraud, Gökkuşağı mayosu laneti altında kalan Rui Costa, Genç yetenek Fabio Aru ve Fuglsang, BMC'den Tejay Van Garderen, Sky dan son yarışları olan Wiggins ve süper domestik Richie Porte, John Degenkolb, Voeckler, Chavanel, Vilco Kalderman, Tony Gallopin,Nacer Bouhanni, Arnaued Demare, Rafa Majka, Kwiatkowski, Tom Boonen, Tony Martin, Kristoff, Talansky. Çok iyi yokuşçuların olduğu bir yarış izliycez. 1 Prolog, 4 düz etap , 2 dağ etabı ve bir kapanış zamana karşısı ile 8 etaptan oluşan bir yarış. 17.45 saati itibariyle Eurosport 1 de bugün yarış başlayacak.

Scudo
Yayın Eurosport 1 de başladı sonunda. 7 km lik kısa prolog var.

İşin kötüsü, yayın banttan veriliyor. Sonuçları falan biliyorum :/

Eurosport bisiklet yayını veriyor ama bazen gerçekten insanı delirtiyor ben sonuçlari ogrenmedim bilerek.Belki kısa bir TT diye önem vermediler,zira biatlon ve salon şampiyonasına öncelik verdiler.

Ayrıca bu sene sanırım ilk HD yayını izliyoruz. Bıktık artik Eurosport 2 min kötü yayınından, kimi ülkelerde Hd yayına geçti ama bizde bir kaç yıl daha böyle gidecek gibi. İnsanın seyir zevkini bitiriyor.

Zamana karşıyı Kwiatkowski aldı, Tony Martin 3. cü, Bradley Wiggins ise 11. oldu, sanırım artık Wiggins yol bisikleti kariyerini tamamen klasiklere adamış durumda zamana karşıda hiç zorlamadı. Biraz da kilo aldığı belliydi . Tony Martin ise kısa bir zamana karşı da motive olamadı diye düşünüyorum

Bugün ise 196.5 km lik dümdüz bir sprint etabı mevcut, Kristoff ve Degenkolb çekişmesi izleyeceğimizi düşünüyorum, Greipel ise eski günlerini aratıyor belki O'da birşeyler yapabilir. Arnaud Demare ise transferinin hakkının verebilecek mi bakalım ?
1. Etap Canlı yayın saat 15.00 itibariyle EUROSPORT 1 de.

Yayın başladı , etap gram fondo havasinda geçiyor. Voeckler ve Delaplace kaçmış. Fark 1.48 sanki yağmurlu bit gün yerler ıslak.

Kask, bisket, forma, ayakkabı vs.. Bu yarışta toplam kaç paralık malzeme vardır acaba?

Bir bisiklet ortalama 10000 euro olduğunu varsayarsak üstüne de 1500 euro kıyafet kask eklerse, garmin ve power metre sistemi ise 2000 euro olur sanırım , toplamda 13.500 euro gibi bir rakam ortaya çıkar. Bisikletci sayısı ile çarparak toplam 2 milyon euro gibi bir rakam yapıyor. Her yarışta yeni bisiklet malzeme kullandıklarını da sankiyorum, belki forma değişir ama takımlara belli sayıda kadro,jant veriliyordur.

@Hasan SAYLIK

İyi de adam başı bir bisiklet düşmüyor ki. Zamana karşı bisikletleri, çoğu takım için ayrı ayrı tırmanış ve aero kadrolu bisikletler, bunların yedekleri, çeşitli profil yüksekliğinde yedek jantlar vs. ile sürücü başına 10000€'dan çok daha fazla bisiklet eder bence.

Kişi başı kıyafet de 1500€'dan fazla olabilir:

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
17 KM kala Tom Boonen kendi hatası yüzünden fena düştü. Bir 5 dk'dir yerde tedavisi devam ediyor.

Düzenleme: Bıraktığı bilgisi geldi. Sol köprücük kırığından şüpheleniliyor.

Düzenleme 2: Katusha'dan Alexander Kristoff aldı. Güzel sprint oldu.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@Uğur S.

Tom Boonen`in umarım köprücük kemiği kırılmamıştır, daha bugün bir kaç videosunu izleyip, ulan şu adamın yarısı kadar sürsem bana yeter diye kendi kendime söylenmiştim, nazarım mı değdi naptıysam artık.

Sadece yarış esnasında ki donanımları katarak hesap yaptım @Murat B. Yani yedekleri hiç koymadım tabiki ayakkabı kask iki üç belki daha fazladır kıyafetler...
Evet Boonen kötü düştü, koprucuk gibi duruyordu ama yakında belli olur.
Voeckler yine başaramadı artik etap alması da zor, Kristoff diğer sprinterlere hiç fırsat vermedi .

Boonen de sorun yokmuş ilk başta kırık şüphesi oluşmuş fakat sorun yok klasikler güvende.

(link)

“Unfortunately, because of the injury and the time it takes to recover, Boonen will not be able to participate in the Northern Classics. Tomorrow Tom will undergo further examination in Belgium to diagnose the grade of the dislocation and determine if surgery is necessary based on the grade.”

UPDATE:
(link)

Etixx takımı tekrar bir açıklama yaptı. Boonen Kuzey Klasiklerinde sanırım yarışamayacak.Flanders ve Roubaix'den bahsediyorlar sanırım, yarın Belçika ya dönünde tekrar bir kontrol yapıldıktan sonra kesin karar verilecek deniyor.

@Hasan SAYLIK
Öndekiler yavaşlayınca mı çarpıp düşmüş? Ben anlayamadım tam olarak..

Pedalı kurtuluyor ayağından, belki birine çarpacağını anlayınca pedalı çıkartttı derken dengesini kaybetti. Bize yavaş gibi geliyorlar ama 45 km den fazla hızla gittikleri bir noktaydı orası.Tam olarak anlamak zor sanki pedalı takmaya çalışıyorda olmuyor çünkü o noktada pedalın çıkması çok zor.

Ön tekeri önündeki bisikletin arka tekerine takılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Bugün sondan 32.km de yer alan 3. kategoriden bir yokuş haricinde bir hareket yok, 2.1 km'lik bir yokuş. Toplam etap uzunluğu 172 km. Sprinterler önce çıkacağını düşünüyorum, kaçanlara göre durum değişebilir.

Geri