İnceleme Paracord ipi ve bileklik

T

TeknoBus

Misafir
@ekren gökhan bu tipte öreceğiz ancak genelde kobra tipi beğenilmekte olduğu için kobrayla başlangıç yapalım dedik, sizede teşekkür ederim fotoğraf için

@İhsnn_zyvl Malatyada yaşamaktasınız anlaşılan, bende Malatya'dayım gelin buluşalım ipi birde sizinle test etmiş oluruz
 
Scudo

İhsnn_zyvl

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Haziran 2015
Mesaj
432
Tepki
206
Yaş
25
Şehir
Malatya
İsim
İhsan
Bisiklet
Salcano
@atakan aydin
Aa evet profilinize bakınca farkettim ben de en yakın zamanda buluşuruz inşallah :)
 

devilmycarlos

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mart 2015
Mesaj
664
Tepki
295
Yaş
40
Şehir
istanbul
İsim
yavuz
Bisiklet
Carraro
kardes allah bol kazanç versin.Bende bu tarz bileklik arıyordum.Şunu sormak istiyorum.Herkesin bileği bir değil,benim bilekler mesela çok ince bol gelme problemini nasıl çözeceksiniz.
 
T

TeknoBus

Misafir
@devilmycarlos teşekkürler öncelikle, ustat fotoğraflarda paylaştık bi arkadaşımızın bileğide çok ince duruşunu gosterdik, bilek boyutuna gore hazırlayabiliyoruz bileğiniz ne kadar ince ne kadar kalın olsun sıkıntı değil
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.686
Tepki
2.295
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Cahilliğimi bağışlayın, ipi anladım, sağlam ve çok amaçlı kullanılabilir özellikte, yalnız bileklik olayını anlayamadım. Bu bilekliği görsellik dışında diğer bilekliklerden ayıran özelliği sadece paraşüt ipi ile örülmüş olması mı? Yoksa bu bileklikler bilmediğim bir amaç için kullanılabiliyor mu. Merak ettim internette biraz araştırdım, bu bilekliklere pusula ya da çakmak taşı gibi doğa da ihtiyaç duyabileceğimiz malzemeler eklenebiliyor, bunun dışında bileklik olarak başka bir kullanım şekli var mı?
 
T

TeknoBus

Misafir
@MuratHan ateş yakmaya yarayan türleri var onların konusunuda ayrı açacağız, dekoratif amaçlı kullanılıyor bileklikler, ipi çıkartınca asıl gucune kavuşuyor, bileklik istemezseniz anahtarlık, kişisel savunma için monkey fist diye adlandırdığımız bir çok yapabilirsiniz hayal gucunuze kalmış
 
T

TeknoBus

Misafir
@Mehmet H. üstat daha bu gün kendi kullandığım modeli çıkarıp geri ördüm bi iş için lazım oldu, internette video var zaten elinde olan arkadaşlara örmeleri konusunda yardım edeceğim, sadece çok nadir ipi 1 cm kısa oluyor tekrar örünce mühürlemek için yakmanız gerekiyor, ha o 1 cm örülmemiş haline etki ediyor yani 2.50m ise 2.49m oluyor bilekliğin örülmüş halindeki boyunda sıkıntı çıkmıyor yani en az 30 kere çıkarıp örebilirsiniz hiç sıkıntı olmadan
 

Ahmet SARI

Daimi Üye
Kayıt
18 Kasım 2012
Mesaj
315
Tepki
221
Şehir
İstanbul
Artık gerçekten neye ihtiyacımız olduğunu kavrayamıyorum.

Herkes böyle bir şey arıyormuş. Murathan benden önce davranmış. Koluna iplik bağlanmasının neyi özlenir, beklenir hayret!

Şimdi bu kolumda olunca sürekli Gorillerle kavgaya tutuşup, Teke avına gidip, aylarca ormanda yatıp kalktığım mı düşünülecek?

Bir emek var, hayırlı işler ama genel olarak "işte aradığım tamda buydu" yu anlayamadım.

Neyse, sayenizde genel kültürüme bir kaçak kat daha çıktım.
 

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2013
Mesaj
832
Tepki
1.597
Şehir
Münih
Bisiklet
Canyon
Öncelikle hayırlı olsun. Açıkçası 2 yıldır bu bileklik kolumda dağ tepe gezmekteyim. Belki yüze yakın doğa turu ve dağ bisikleti turu yaptım. Kimisi bir gün kimisi beş gün sürdü ve bu turlar sırasında bu ipe yalnızca 1 kere ihtiyacım oldu. Onda da işimi farklı bir yolla hallettim. Gelin itiraf edelim; çoğumuz şehir insanıyız. Kalanlarımız da böyle yöntemlere pek de ihtiyaç duymuyor. İlla ki yanınızda bir şey bulunsun istiyorsanız işte şu ürünü tavsiye edebilirim. Serçe parmağımdan küçük ama içerisinde keskin bir bıçak, törpü,tornavida ucu, makas, cımbız ve kürdan bulunmakta. Sık sık kullanmakta ve hediye eden arkadaşıma teşekkür etmekteyim. Sizlere de öneririm. Belki de bunun ticaretiyle ilgilenmek istersiniz. Saygılarımla.

not: Bileklik sevmem, kullanmam ama sadece bileklik olarak bile şık bir tasarımı var.
https://www.kalemkutusu.com/resim/320/19654_hobi_urunleri_victorinox_%C3%A7aki_06223.jpg
 

gabalı

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ağustos 2006
Mesaj
1.169
Tepki
511
Şehir
küba
İsim
ertuğrul
sadece bu klipsleri mi kullanacaksınız çok daha şık vidalı metal klipsler var .
(link)
 
T

TeknoBus

Misafir
@Ahmet SARI buna "koluna iplik bağlanması" diye bakarsanız gerçekten kulturunuze katmanız gereken çok şey var demektir. Tasarım olsun diye bir çok şey takıyoruz o zaman bunların hiçbirine ihtiyaç yok. Sık kullanmadığımız hiçbir şeyi almamalıyız. Evet dediğiniz bir bakıma "alışveriş çılgınlığı" na bağlı olabilir ama insanlar kullanmasa istemezdi. Zaten bu urunu insanlar sizi "Gorillerlerle" savaşa tutuştuğunuzu duşunsun diye almıyorlar. Açıkçası sizin gibi düşünmüyorum buna ihtiyacı olan insanlar kullanan insanlar varkı ilgi gormekte doğayla iç içe olan insanlar videolarında bunlardan bahsetmekte. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz belirttiğim gibi iyi ve kotu tum yorumlar için size de teşekkür ederim.

@Soner Közen Haklısınız insanların kullanımı değişebilir. Belki insanlar sadece "Güven" duygusu için kullanmakta belki de sadece tasarımı yüzünden açıkçası ben ne için kullanacaklarına karışamam yapılan talebin arz'ını karşılarım kullanmak size kalmış, bir diğer amaç ise insanların gidip 40-50 tl gibi bir fiyat bayılmalarını engellemek, teşekkür ederim yorumunuz için

@gabalı ustat açık konuşmak gerekirse ilk başta maliyeti düşük parçalar kullanılması daha mantıklı geldi, sistemi oturtana kadar en azından, çeşitlilik elbette artacaktır zamanla. Teşekkür ederim öneriniz için.
 

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
42
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
mesajları okuyunca biraz yeşillenme oldu, en başta bisiklet ile bileklik ne alaka diye düşünmüştüm bende. yine de sormak istiyorum, acil bir durum için sağlam bir ipi dekoratif olarak yanımızda taşımak dışında sizin belirtebileceğiniz bir özelliği var mı @atakan aydin ? Bir bileklikten 2.5metre civarında mı ip sağlanıyor?

Bu arada yolunuz açık olsun, girişimciliğe girişmek bile büyük cesaret. Umarım başarılı olursunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hayrettin
T

TeknoBus

Misafir
@Atacan ustat fotoğrafta gördüğün şekilde örülürse 2.5 metre ip bazı modellerden 3.5 metre ip çıkıyo oruş şekline bağlı ve paracord 550 model ip içermekte ( paraşut ipi) yani 200 kilo taşıyabilen bir ip, eğer hiç elinize aldıysanız goreceksinizki sağlamlığı ve dokusu güven verici, yakında araba çekmeyi deneyeceğiz ipin dayanıklılığı konusundaki güvenimi herkese göstermek istiyorum.
 
T

TeknoBus

Misafir
Evet arkadaşlar ilk mesaja da detaylı incelemesini ekleyeceğim ateş çıkaran modellerin ilk numuneleri elime ulaştı magnezyum çubuğu, testere ağzı, ve jilet kısmını yakın çekimle göstermek istedim.

Bilekliğin kendisi

https://i.hizliresim.com/rRbrmz.jpg


Testere ağzı
https://i.hizliresim.com/1rA52b.jpg


Jilet kısmı
https://i.hizliresim.com/LEqrYz.jpg


Kullanışlı magnezyum çubuğu
https://i.hizliresim.com/7PGzVr.jpg
 

PeDaLLı-YoRuM

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Ekim 2015
Mesaj
431
Tepki
357
Şehir
Bursa
İsim
Tugi
Bisiklet
Sedona
Paracord bileklikler hep hosuma gitmistir bir tane siyah edinmistim ama nezxaman farkli modeller gorsem alasim gelir :) ozellikle maceracı Bear Grylls'in bilekligi hosuma gidiyor ama 65-70 TL gibi fahiş fiyatlarla satilmakta en iyisi el emeği göz nuru ürünlerden temin etmek
 
T

TeknoBus

Misafir
Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi 2 renkle yaparken ipi ısıyla mühürlüyoruz bu dayanıksız olmakta, yaklaşık 3 metre ipi deneme yanılmayla harcayıp test ettik ve en sağlam şekilde 2 ipi birleştirebileceğimiz bir yöntem yaptık. İpin 2 ucunu penseyle tutturup çektiysekde kopmadı aşağıda yöntemin ve bilekliğin fotoğraflarını huzurlarınıza sunuyorum.


Bileklik
https://i.hizliresim.com/kJlBR7.jpg

Buda birleştirme tekniği uygulanmış 2 ip

https://i.hizliresim.com/ZJ0Yd0.jpg