Scudo Sports

Para mı, zaman mı?

@Mesut Girgiç

Haklısın Mesut abi. Benim o tabloyu koymamdaki amacım ülkemiz şartlarında öncelik sıralamasının ekonomik durumla paralel olduğunu vurgulamak istememdendir. Parası olup da zamanı doğru kullanamayan birilerinin olduğu kadar hatta daha da fazlası kendine sağlıklı zaman ayıramayacak kadar zor şartlarla boğuşan insanlar da var. Ama cevap müthiş teşekkür ederim.

Sizin yukarıda cevap vermesini istediğiniz standarda girdiğini düşünen biri olarak tabiki zaman derim. Keşkelerle ve ötelemelerle yaşanmış bir hayat yerine doğru yerde doğru zamanda doğru işler yapmanın gereğine inanıyorum. An yaşadığımız bu andır ve bu an birdaha geri gelmeyecektir.

Sevgi ve Saygılarımla.

Scudo
çoktan seçmeli soruları pek sevmem aslında..
vermek istediğin cevap soruyu arzedenin sana verdikleri ile kısıtlıdır.

c.sağlık seçeneği olsa idi kesinlikle bunu seçerdim. sağlık olsun da (hem beden sağlığı hem akıl sağlığı) para da kazanılır zaman da..

ancak Mesut Üstadımın sualine cevap herhalde Soner hocamın cevabına benzer olur. Her ne kadar kişinin gönlündeki ile yaşadığı farklı olsa da.
sabah 8.00de evden çıkıp akşam 20.00de evde olan, dolayısı ile gününün yarısını işe gitmek, çalışmak ve işten dönmekle harcayan kendim için "zaman"a sahip olmak daha önemli..

Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyelim..

@regge

Yukarıda altını çizdiğim, üstünü kırmızıya boyadığım ve kalın harflerle belirgin hale getirdiğim, senin belirtmiş olduğun gerçek öyle büyük bir gerçek ki,
o gerçeği yaşayan insanların zümresini burada sadece bahsedip geçmek maksadıyla bile olsa dile getirdiğin için ben de sana en derin teşekkür ve şükranlarımı sunarım.
Allah herkesin gönlünün muradını versin.

Ben aslında bu konuyu açmayla, belli bir kesime seslenişte hatta bir serzenişte bulunmak istedim. O insanlar genelde benim yaşıtlarım.
Onlar ki; parası olup ta hayatı sadece parayla satın alınabilecek şeylerle yaşamaya çalışanlara.

Oysa:
Bisiklete binmek bedava. (bir bisikletiniz varsa tabi :D)
Hava bedava, su bedava.
Eğer ayırmayı becerebiliyorsanız, zaman bedava.

Ömür ise çok kısa.
Paranız varsa, daha fazla peşinde koşmayın onun.
Zamanı yakalayın. Zira zaman durmuyor.
Para ise konulan yerde durur. Siz yemeye karar verene dek. :)

Geri